Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejrychlejší hřibová omáčka

Vyrazili jste do lesa posbírat pár čerstvých hříbků, ale moc úlovků jste nenašli? Nevadí, i z těch pár kousků můžete vykouzlit lahodnou omáčku. Uvařenou ji máte opravdu rychle a díky smetaně je neodolatelně jemná.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

23. 8. 2011 13:31

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 127 kJ / 986 kcal
Bílkoviny22,30 g
Tuky76,40 g
Vláknina30,60 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 115 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy37,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Čím více hříbků, tím lepší chuť. V případě vaření většího množství dávám šlehačky 2.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Habina

23. 2. 2019 19:17

<3

zdenka.s zdenka.s

5. 12. 2017 15:30

Mám mražené hříbky,šlo by to? Škoda,že jsem tenhle recept neobjevila dřív,když manžel nosil denně .

Bartolotti

4. 12. 2017 16:00

Taková omáčka( máčka) se vařila u nás doma. Z praváků, ale nakrájené na tenké plátky. Maminka měla ráda z kovářů (modráků) - měla tmavší barvu. Nakonec už bez vaření se přidával kousek másla. Přidal se cukr, kdo měl rád kyselou přidal malinko octu. K tomu jen mačkané, nebo pokrájené vařené brambory.
Přidávám bod.

Veruna2012

29. 9. 2017 22:09

Veruna2012: :-)

Veruna2012

29. 9. 2017 22:08

Stroze: V jednoduchosti je síla!

Věra

6. 9. 2017 16:18

dělám taky tak, jen tak 5 min. před koncem vaření nastouhám na jemném struhale trochu cibule, a na konec (bez vaření) trošičku nasekané zelené petrželky. Jen sůl (bez octa a bez koření)

Petra Ku. Petra Ku.

10. 8. 2014 14:03

Jani, dneska jsem uvařila dle tvého receptu, a poprvé v životě takovýmto způsobem, vždycky jsme dělali na cibulce ... Výborná omáčka, čistá chuť, moc jsme si pochutnali ;-):yes: Nekyselila jsem, nesladila, nechala jsem jen sůl, a stačilo to tak :-8

Dáda

14. 7. 2013 11:35

Já orestuju cibulku, přidám hříbky, podusím a pak podleju vodou, přidám smetanu ke šlehání se zakvedlanou hladkou moukou, dochutím jen solí a pepřem a je to bombáááá:-p

Emil Szymurda

20. 6. 2013 14:31

Dnes sem dělal poprvé v životě máčku a byla díky tomuto receptu ůplně exelentní(ne že bych se chtěl chválit):D,akorát sem udělal jednu věc navíc a to že jsem hřiby přivedl do varu chvilku nechal a pak zcedil a vyměnil vodu a lupl sem tam zakysanů smetanu,závěr:jednoduché,rychlé a vynikající chut hřibů :-p (ikdyž sem to dělal s Kovářů);-):yes:

petrzelka

7. 10. 2012 13:04

Dnes jsem udělala a je vynikající,jen čistá chut smetany a hříbků.Zkusila jsem k ní Krajánky od Zdenky 1 a všem doporučuju:yes::-K

Jenny

20. 9. 2011 22:13

:yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

27. 8. 2011 17:02

Jani, přesně takhle dělám a je výborná. V jednoduchosti je krása:-))....+1:yes:

Eliza Eliza

25. 8. 2011 19:53

Kde jsou hříbečky, tam je dobře...:-K

Eliza Eliza

23. 8. 2011 19:38

Dělám s trošku jiným postupem, ale je vždy skvělá...:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 8. 2011 16:30

jirholu: Taky tak, nedávám bobkový list ani nové koření, ani ocet, nebo cukr. Hřiby mají svou výraznou chuť:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hřibová omáčka recept se smetanou hřibová omáčka se smetanou recept na hříbovou omáčku hřibová omáčka ocet omacka z hribu hribova omacka k masu hřibová omáčka se zakysanou smetanou hříbová na smetaně hřibová polévka se smetanou hřibová omáčka na smetaně recept na hřibovou máčku hřibová polévka z čerstvých hub hřibová houbová omáčka hřibová smetanová omáčka omáčka z kovářú houbová máčka hřibováomáčka jednoduchá hřibová omáčka jak se děla hřibova omačka omáčka z hřibu kováře

Suroviny: houba hřib, mouka hladká, voda, sůl, smetana ke šlehání, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Nejrychlejší hřibová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAz2