Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 33 039 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,93 g |
Tuky | 529,41 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 2,43 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 665,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ač vypadá postup složitě, je geniálně jednoduchý... Zkuste:-)
http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/
Byla jsem upozorněna, že je tento koláč pečen pod dalšími různými názvy, proto doplňuji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 9. 2016 19:07
sůl do kvásku nepatří ,zhoršuje kynutí kvasnic.
11. 10. 2013 08:22
Kdysi dávno jsem dělala koláče z majonézy.Nějak jsem receptík opomenulaDnes jsem byla ráda po vyzkoušení,těsto úžasné nelepivé,pracovalo se s ním nádherně.Rozplývalo se na jazyku.Namazala jsem krémem a pro zkoušku marmeládou,moc dobré!!!Měla jsem jednu majonézu(100g) a ta mi stačila na tuto dávku těsta úplně v pohodě,těsto hnětala pekárna. Moc ráda jsem vyzkoušela recept.
7. 10. 2013 14:23
Jejda, tady mi někdo dělá chutě dělám " Pražské " podle tohoto rp: http://www.toprecepty.cz/recept/11187-prazske-kola...,ale jak se znám, dlouho neodolám ani této verzi
7. 10. 2013 14:07
Tak jsem teda zkusila, chystala jsem se na ně dlouho, je to výborná záležitost bod jsem dala, těch pár fotek, jestli neva
2. 10. 2012 21:02
vypadá úžasně, ukládám a určitě vyzkouším a bodík už je tam
21. 11. 2011 20:11
Jiri V.: Ale jdi, máš krásný koláček i fotečku, děkuji. Také mě moc těší, že chutnalo.
20. 11. 2011 15:47
sofie1973 - Koláč jsem odzkoušel. Můj není tak hezký jako tvůj, ale na chuti mu to neubralo.
Dík za recept. Dovolil jsem si přidat fotku.
Dík za recept. Dovolil jsem si přidat fotku.
28. 8. 2011 19:36
28. 8. 2011 19:36
Jiri V: Děkuji a přeji, at se koláček podaří...
28. 8. 2011 19:17
sofie1973: Odzkouším a dám vědět. Zklamaný určitě nebudu.Zatím jsem zkoušel jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin. Zkoušel jsem jej udělat podle původního receptu z níže uvedené knihy. Recept, s trochu jiným postupem, než v knize, je i na Topkách. Povídání o vzniku receptu Tarte Tatin jsem jej našel na www.labuznik.com/recipe.php?ID=5581
a v knize Vladimíra Poštulky - Labužníkovy historky. V této knize autor píše o vzniku některých známých receptů.O tvém koláči ve své knize nepíše. Děkuji za receptík, ukládám a po odzkoušení dám vědět, jak chutnal.
a v knize Vladimíra Poštulky - Labužníkovy historky. V této knize autor píše o vzniku některých známých receptů.O tvém koláči ve své knize nepíše. Děkuji za receptík, ukládám a po odzkoušení dám vědět, jak chutnal.
28. 8. 2011 18:53
Jiri V.: taky díky za info
ať tak či onak,koláč velmi podobný tomuto nám donesla ochutnat kolegyně a byl naprosto vynikající
já ho snad budu muset taky udělat
a protože tu fantastickou chuť jsem si tímto připomněla,dávám střelhbitě další bodík
ať tak či onak,koláč velmi podobný tomuto nám donesla ochutnat kolegyně a byl naprosto vynikající
já ho snad budu muset taky udělat
a protože tu fantastickou chuť jsem si tímto připomněla,dávám střelhbitě další bodík
28. 8. 2011 18:46
Jiříku, děkuji za info, mně recept přivezl brácha z Francie, okamžitě jsme si ho zamilovali, ač nevíme přesně původ koláčku. Děkuji za info a doufám, že bude chutnat...
28. 8. 2011 18:22
Ještě jsem neměl možnost ochutnat, ale slyšel jsem o tomto koláči tolik pochval, že budu muset odzkoušet.Hledal jsem na internetu něco o původu tohoto koláče. Našel jsem jen následující. Paní Anna Lešková na svých stránkách píše - pražský koláč je ve skutečnosti Tarte Tropézienne - specialita, kterou v Saint Tropez vymyslel místní pekař polského původu Alexandre Micka. Jediný zásadní rozdíl mezi oběma koláči je v posypu - francouzská verze má na vrchu krystaly cukru, zatímco pražský bratranec drobenku.
28. 8. 2011 16:55
klára:já taky..Pražský koláč
28. 8. 2011 16:31
klára: jedná se o klasický francouzský recept na "nedělní" koláč, zřejmě jej někdo převzal... Je to běžné, kuchyně se různě přebírají a mísí, což je jen k dobru věci...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 5 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 6 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 18 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Rajská omáčka s hovězím masem
PetraJ7 uvařila před 16 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 58 minutami
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
DeniskaBoo uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Andy.E uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka
spagin uvařila před 2 hodinami
Bezva smažený sýr
DVJU7 uvařila před 2 hodinami
Pomazánka z uzeného tvarohu
janatka uvařila před 2 hodinami
Moje řízky naruby
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vepřové na houbách
habis uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pražský koláč: Je opravdu z Prahy? A jak to, že ho tak milovala herečka Brigitte Bardot?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Další recepty
Tématické fráze: pařížský koláč tarte tropézienne koláč tropézienne pražský koláč pařížský jablkový koláč pražský koláč recept tropezienne tarte tropézienne recept nedělní jablkový koláč pařížský jablkový koláč recept prazske kolace parižsky dort nedělní jablečný koláč parižsky jablecny kolac pražský koláč info pečení tartedimanche pražský koláč s jablky pražský koláč s Majolkou® koláč saint tropez tropezienne recept
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, majolka, cukr krupice, droždí, vejce, mléko, sůl, vejce, cukr krupice, máslo, mouka hrubá, skořice, mléko, cukr vanilkový, moučka škrobová, cukr moučkový, máslo, šlehačka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
17 názorů