Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěnky naší rodinky

Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá trochu déle, výborné jídlo plné chutí za to stojí.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

31. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 475 kJ / 591 kcal
Bílkoviny6,04 g
Tuky48,81 g
Vláknina11,23 g
Cholesterol 34 mg
Sodík 381 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy28,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra Dvor. Petra Dvor.

10. 1. 2020 18:15

Dobrý den, dovolila jsem si přidat fotku. Měla jsem jen kousek masa, tak jsem ho nakrájela. Jinak jsem vše udělala podle vás a musím říct, že je to skvělé. Určitě tento recept budu vařit častěji. Moc děkuji. Opravdu super:yes::yes::yes:

Petra

21. 7. 2015 23:10

casino, podle mých zkušeností bych určitě nedělala maso na dozlatova usmažené cibulce. Odhadujete to správně :)

Petra

21. 7. 2015 23:09

Klasické,moc dobré roštěnky. :) PS: Je to kardamom

mika59 mika59

21. 7. 2015 16:00

casino::-)) krásný popisek :-))

casino casino

21. 7. 2015 15:02

No, už hodinu dusím maso z býčího nízkého roštěnce...
A protože NEMUSÍM:-! "Připravovaný pokrm neustále hlídáme." jak stojí psáno v rcp, tak brouzdám po netu a koukám jak dělají roštěnky jinde:-O
Dělám klasiku: Osolené, popepřené maso osmažím na sádle dohněda (ne že aby se zatáhlo a bylo šťavnaté - to je pitomost, ale kvůli barvě a chuti), pak vyndám, a ve stejném kastrole usmažím cibulku dozlatova - krásně se uvolní přípek po opékání masa. Podleju a dusím a dusím a u plotny netrčím a netrčím, jen sem tam hodím oko a smýknu kastrolem sem a zase tam a teprve později, když už maso měkne, s ním semtam pohnu "špachtlí". Pokud (zřídka) zahušťuji řídkou šťávu moukou, pak teprve chvíli hlídám jak vlčák, než se mouka provaří.
Zde uvedenou kořenící směs zkusím příště, jsem žádostiv té chuti:-) Asi je jedno, když se bude vařit i z uvedené kýty - to koření patrně zabije specifickou chuť pro kterou se dělá právě z roštěnců...
Akorát nevím, zda mám risknout na dozlatova udělané cibuli opékat pomoučené maso dohněda... Ta cibule se prosímsakra nespálí, než maso chytne barvu, he :-?

Eliza Eliza

30. 10. 2011 12:14

Náhodně courám po Dadalově kuchařce a našla jsem tam koření, které patří na dušené roštěnky a vzpomněla jsem si na tento recept, který jsem nedávno psala...
"ROŠTĚNKY - KOŘENÍ / n. ROSTBRATEN / a. POTROAST
- bohatá směs sestávající z dvanácti druhů mletého koření. Obsahuje černý pepř, zázvor, kardamom, koriandr, rozmarýn, papriku, nové koření, kmín, muškátový květu, skořici, cibuli, česnek a sůl (5 %). Dává dušeným masům vyváženou, nepříliš ostrou chuť, příjemnou vůni a barvu."
Takže to moje drahá babička dělala téměř předpisově...;-)

Eliza Eliza

1. 9. 2011 13:45

hafikov: Janinko, kdes byla, kočko??? Ráda tě vidím...:-K:-K
Suslajdo, děkuji za bodík...:-)

hafikov hafikov

1. 9. 2011 13:34

Určitě vyzkouším.Zrovna teď by mi porce přišla k chuti:-D:yes::yes::yes::yes:

suslajda suslajda

1. 9. 2011 10:26

:-Knádhera:-p+1:yes::yes:

Eliza Eliza

1. 9. 2011 08:31

Moc všem děkuji:-K:-K
Koření se možná zdá dost, ale já k tomu dělávám hodně omáčky, takže je vlastně i k jejímu ochucení.

dapru

1. 9. 2011 08:27

Roštěnky mám moc ráda, určitě vyzkouším, jak vidím krásně připravené roštěnky od Elizy na fotce, tak mám na ně šílenou chuť :-D , maso i šťáva už od pohledu dráždí chuťové pohárky , mňam.

Suvicka Suvicka

1. 9. 2011 06:29

+14 :yes::-K

Klariska Klariska

31. 8. 2011 23:53

Zajímavá kořenící směs, voní mi orientem :yes::-K.

Věrka

31. 8. 2011 22:37

Pěkná roštěná,hora koření,někdy až moc:-((:-p

Fantom

31. 8. 2011 22:21

moc pěkně udělané a fotka super jen na mě je tam moc koření;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dušené roštěnky dušená roštěná dusena rostenka roštěnky recept roštěnky od babičky hovezi rostenka podle babicky koření na roštěnky roštěná recept roštěnky podle babičky roštěnky na hořčici dušená roštěná recept roštěnky rostenka prave rostenky klasické roštenky jak se delaji rostenky recepty roštěnky rostenky klasika roštěnky dušené recept roštěnky

Suroviny: plátek hovězí, cibule, česnek, mouka hladká, sádlo, hořčice, vývar masový, sůl, pepř černý, paprika sušená sladká, zázvor mletý, kmín drcený, koření nové koření mleté, rozmarýn sušený, skořice mletá, kardamom mletý, květ muškátový, koriandr sušený, olej, tuk, mouka hladká

TopRecepty.cz

Roštěnky naší rodinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAPY