Majonézové koláče
Použití majonézy ve sladkém pečivu je neobvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Právě díky majonéze v těstě budou tyto koláče jemné, vláčné a déle vydrží jako čerstvé. Koláče plníme tvarohem, zdobíme rybízem a posypeme máslovou drobenkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 20 671 kJ / 4 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,93 g |
Tuky | 248,50 g |
Vláknina | 24,72 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 535,76 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z této dávky těch koláčů není moc. Většinou dělám ze dvou dávek. Těsto můžeme zadělat i v domácí pekárně, a to v pořadí tekutiny, suchá směs a potom Majolka® a kvasnice na konec. Po vlastní zkušenosti mohu ale říci, že ručně zadělávané těsto je lepší. Co se týče chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2011 13:54
2. 9. 2011 12:10
A pro dva lidičky až až.Ještě ti zbyde třeba pro sousedku ke kafíčku.
2. 9. 2011 12:04
2. 9. 2011 11:58
2. 9. 2011 11:30
2. 9. 2011 11:28
2. 9. 2011 10:36
Že se Vám zdají 2 kostky droždí na 500g hodně? Máte pravdu.Mě to přišlo taky přes příliš.Ale recept je recept a není to chyba.Opravdu se dávají 2 kostky droždí.
A cítit tedy rozhodně není.
2. 9. 2011 10:07
Navíc se mi zdají 2 kostky droždí(každá po 42 g )taky dost na 500 g mouky , co myslíte
Ale recept zní zajímavě, to ano
2. 9. 2011 09:54
2. 9. 2011 09:44
2. 9. 2011 09:15
2. 9. 2011 08:20
2. 9. 2011 08:06
davám bodík a ukládám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 29 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Jak pěstovat, sklízet a sušit majoránku. Oblíbená rostlina je důležitým kořením naší kuchyně
Další recepty
Tématické fráze: Majolkové® koláče moravské koláče s Majolkou® Majolkové® koláčky Majolkové® testo kolace s Majolkou® kynuté koláče s Majolkou® Majolkové® koláče bez kynutí koláče z Majolky® moravské koláče z Majolky® kolačky s Majolkou® Majolkové® koláčky recept koláč s Majolkou® koláčky z Majolky® Majolkové® těsto na koláče majolkový koláč majolkový koláč Majolkové® kynuté těsto kynutý koláč s Majolkou® Majolkové® koláče recept koláč z Majolky®
Suroviny: mléko, droždí čerstvé, cukr, mouka polohrubá, majonéza, žloutek, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hrubá, tvaroh, cukr vanilkový, cukr krystal, žloutek, kůra citronová, mléko, rybíz
Majonézové koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p946
28 názorů