Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená cibule

Pokud máte větší množství cibule ze zahrádky nebo jí výhodně koupíte, pak je dobře jí zpracovat, aby se nezkazila. Pak jí můžete mít vždy při ruce v případě potřeby.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 660 min Doba tepelné úpravy: 660 min tj. 11 hodín sušení

660 min (660 min tepelná úprava, tj. 11 hodín sušení)

18. 9. 2011 18:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie29 070 kJ / 6 948 kcal
Bílkoviny70,00 g
Tuky512,00 g
Vláknina300,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 400 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy450,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Myslím si, že olej stačí, cibule pustí šťávu, pokud se bude zdát, že je málo oleje, tak se může přidat. Já jsem dala 1,1 litru a bylo to zbytečně hodně.

Nevím, jakou má kdo sušičku, ale je to dost pracné, já jsem si to sušila přes noc, bylo to pro mne výhodnější, ale vstávala jsem 4x k tomu, abych to promíchala, protože se to na jednom místě jakoby pálilo a také jsem sušicí misky přehazovala spodní nahoru atd. Mojí známi by to nedělali, ale mě to nevadí a když koupím kg cibule za 4 kačky tak jdu do toho :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

satelit

8. 2. 2023 18:50

Co jsou to prodejny JIP? Díky.

kudlova3 kudlova3

25. 10. 2020 22:03

sJana: Zdravím , v uzavřených krabičkách....Ale tím že je cibule už drahá, tak jsem přestala sušit, kupují v Lídlu jak je Americký týden.

sJana

25. 10. 2020 21:55

Prosím, jak potom cibulku skladovat?

Dusan Lalik

22. 11. 2015 09:14

0,400kg susenej cibule stoji asi 1,80, oplati sa pokial nepouzivate doma vela cibule,lebo susena vydrzi dlho.

drahulin drahulin

10. 6. 2012 20:10

kudlova3 kudlova3

10. 6. 2012 19:56

Tomáš:
Dobrý den,
sušenou cibulku používám všude, když se mi zrovna nechce dělat čerstvou.
Dá se použít i do guláše ke konci, ale myslím si, že je to škoda.
Já ji dávám často do bramborové kaše, také i na pomazaný chléb máslem nebo sádlem
Do pomazánek a když dělám pizzu, tak posypu cibulkou je to prostě dobrota :-)

Tomáš

10. 6. 2012 08:06

Dobrý den.Tak mně ta sušená cibule docela zaujala.Mám otázku.Máte někdo zkušenost zda ji lze použít klasicky třeba do guláše a jak?Zda osmahnout na tuku,nebo jen přisypat k masu,či jakým způsobem?A jaké množství dát třeba na 1/2 kg hovězího masa?Manželka pracuje v Makru,měly ji teď ve slevě,tak jestli ji nechci(u nás vařím já),jenže s tou cibulí nemám žádnou zkušenost,tak abych zbytečně nezničil krásné masíčko.Předem děkuju.:-)

kimm

5. 6. 2012 09:17

nemam sušičku pujde to usušit normalně ??
:-//

zizala zizala (moderátorka)

19. 9. 2011 08:37

klára: Díky za tip, JIP tu máme nově otevřený:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 9. 2011 08:33

máma:tak to díky za radu,mrknu se tam!!!;-)bydlím za rohem;-):-K

spagetka spagetka

19. 9. 2011 08:31

1 kg za 120?:-O:-O:-O:-O, já si koupila na ochutnání u našeho uzenáře 100 g za asi 50,- :-O:-O:-O:-O, dobrá byla to jo, ale za tu cenu už ji kupovat určitě nebudu.
Jinak ta paní v prodejně mi říkala, že by se neměla už dál tepelně upravovat, mohla by zhořknout, ale dát ji úplně na konec do teplého pokrmu, aby se jakoby prohřála, nejlepší je prý ale na studená jídla - chleba s mádslem, pomazánky,sýry a nebo samotné k vínu nebo pivu

klára

19. 9. 2011 08:24

V prodejnách JIP mají 1kg sušených cibulových plátků za 120Kč, je toho třílitrová sklenice a ješte 3/4 litrovka od okurek. Zásoba pro pravidelné denní vaření na rok určitě. Dávám ji i pod maso, když vařím omáčky,pod zeleninu při vaření polévky, prostě klasicky místo cibule všude s vyjímkou pomazánek...

kudlova3 kudlova3

19. 9. 2011 08:15

máma:Ono sice půl kg za 50 Kč je dobrá cena, ale na tržnicích by jsem to nekupovala.A v Ikei jsem ji jednou koupila a byla dobrá, ale tam nejezdím, mám to od ruky:-)

kudlova3 kudlova3

19. 9. 2011 08:13

Severinka:
No to fakt nevím já by jsem si netroufla, pokud máš dobrý hrnec tak to je rychle, jen to občas promíchat.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušená cibule susena cibule recept sušená smažená cibule sušení cibule susena smazená cibule recept jak sušit cibuli jak usušit cibuli sušená cibulka susena cibule priprava sušení cibule v sušičce smažená cibulka do zásoby smažená cibule sušená sušená smažená cibulka jak použít sušenou cibuli cibule recepty z cibule smažená sušená cibule cibule sušena recept na sušenou cibuli cibule recepty

Suroviny: cibule, olej

TopRecepty.cz

Sušená cibule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g71l