Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a dresinkem - parní hrnec

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: Do 30 min. PT0H30M 2 porce Ryby 10 názorů

Česnekovo - bazalkové filé
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

2 porce rybí filé
sůl
1 citron - šťáva
česnek 2 - 3 stroužky
bazalka 6 listů
máslo
•Zeleninová příloha:
Brambory 4 ks
mrkev 2 ks
brokolice
kmín celý
sůl
•Dresink:
Zakysaná smetana 100 ml
česnek 1 - 2 stroužky
sůl
bazalka 2 listy nebo zelená cibulka
pepř bílý mletý
špetka cukru (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybí porce si z obou stran lehce osolíme a potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku. Vrchní stranu ryb si pokapeme citron. šťávou, posypeme najemno pokrájenou bazalkou, na jemné plátky pokrájeným česnekem a necháme chvilku odstát.

  2. Mezitím si oloupeme brambory a mrkev a obojí si nakrájíme na šestinky. Zeleninu opláchneme, jen lehce osušíme a posypeme solí a kmínem. Brokolici si rozdělíme na růžičky, nakrojíme jí košťály do kříže a lehce ji osolíme.

  3. Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, do parní nádoby vsypeme brambory a mrkev a dáme na 10 min. pařit.

  4. Mezitím si do druhé parní nádoby dáme porce ryb (file) a poklademe je kousky másla. - Já si pod rybu dávám kousek pečícího papíru, který na několika místech prostříhám, aby jím mohla procházet pára.-

  5. Po 10 min. přidáme k zelenině osolené kousky brokolice, přidáme na hrnec (nahoru) druhou nádobu s rybami a dáme ještě na 7 - 10 min. pařit. Pařím jen tak dlouho, dokud není ryba i vprostřed pevná. Zůstane tak krásně šťavnatá a není zbytečně přepařená.

  6. Než se udělá rybka, tak si můžete udělat dresink smícháním zakysanky, bylinek, česneku, soli a špetky pepře.

  7. Brambory si na talíři můžeme ještě omastit máslem, anebo je přelijeme lžičkou vypařené šťávy. Podáváme s dresinkem.

Poznámka

•Na dnešek jsme měla slíbenou čerstvou rybu, ale bohužel se rybolov nepovedl a tak jsem svou předpřipravenou chuť realizovala na "obyčejném" filé.

Jako rybu lze použít kapra i jiné sladkovodní ryby, ale šel by i losos.

•Ten papír pod ryby si dávám proto, že mi ryba tolik neušpiní hrnec (uvařené maso zůstává v dírkách a špatně se to myje), ale hlavně proto, že ryba se tak částečně paří na vlastní šťávě (díky papíru) a zůstává krásně šťavnatá. Papír si připravuju tak, že si vystřihnu jen o něco větší kus než je porce masa, smotám do ruličky, po obvodech do poloviny prostříhám a po rozvinutí mám pěkně dírkovaný papír.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a dresinkem - parní hrnec

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Merylas/ Maruško:-) děkuju...:-K.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    mirca75: Miri, nedá mi to a napíšu tohle: Jsi velice, velice skromná a umíš!!! A s tím bodováním máš pravdu, skrz bodů se tady recepty nedávají ale proto, aby je třeba někdo využil a to pak vždy potěší. My zase využíváme recepty ostatních, takže je to taková výměna:-)). Na ty Tvé se vždy těším:-*:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Varilamyskakasicku:-), děkuju za milou pochvalu:-8:-K. Víš já si na boďkování nějak zvlášť nepotrpím, - tedy spíš vůbec ne:-8 - ale moc mě potěší, když si někdo receptu všimne a nebo podle něj dokonce i uvaří. To je pro mě to největší nej....;-):-K.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Ty máš tak krásné recepty a jenom nechápu, proč není více bodíků, nerozumím někdy tomuto zde, někdo má nic recept ,nejaka blbůstka a tleská se, body lítají,:-*jak o závod, Tobě bych dávala body na 40 a více, moc krásná úprava všeho papání,projela jsem si recepty, vše máš moc hezké, opravdu si otevřít hospůdku a máš narváno:-K:-K, dala bych Tě do top 10 každou chvilku:-K:-K;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p moc pěkné:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tak;-)a už mám pro svůj pařáček tuhle krásnou dobrotu:-p+3:yes:uloženou:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    mirca75:Miruš díky!!!to mne nenapadlo,ale receptík mne láká:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Simonko:-) to lze udělat i bez "parníku". Stačí pařáčky, malé hrnce, nebo mřížka v pekáčku..... a jedéém;-):-p.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkný receptík:-p;-)škoda,že nemám parní hrnec;-),ale člověk nemůže mít zase všechno,kuchyňka je malá;-)líbí se mi jak zůstanou krásné barvy zeleniny;-)+1:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo