Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový zázrak

Jednodušší dort jste nikdy nepekly, to nám můžete věřit. Kakaový korpus je velmi vláčný díky jablkům. Oříšky dodají skvělou chuť a křupavou texturu. Po upečení polijte čokoládou nebo můžete přidat ještě smetanu, ať už kysanou nebo tu ke šlehání.

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

29. 9. 2011 10:20

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 235 kJ / 3 641 kcal
Bílkoviny103,68 g
Tuky166,44 g
Vláknina29,28 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 1,31 g
Sůl2,85 g
Sacharidy417,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento dort jsem nepekla nejmíň 15 let, vzpomněla jsem si na něj náhodou a nejvíc času mi zabralo hledání receptu...

Dort je hříšně dobrý, vláčný přidanými jablíčky, vonící po ořeších a čokoládě.

Nemůžu, a ani se nechci rovnat Topdortařkám, na ty vážně nemám a nikdy mít nebudu, ale třeba se bude tento recept hodit někomu, jako jsem já...

Zdroj: Slavnostní příležitosti, autor: M.Janošová a kolektiv, rok vydání 1980

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Christine

18. 3. 2024 18:27

Výborný dezert, také jsem použila krupičku místo strouhanky a ubrala cukr.

Jana.H Jana.H

5. 5. 2021 10:15

Výborný vláčný koláč! Dle komentářů jsem dala méně cukru (o 50g) a místo strouhany dětskou krupičku. Ořechy jsem neměla, dala jsem proto mleté mandle s kokosem a byla to bomba! <3 Šlehačku jsem nestihla dát, snědl se během chvíle tak, jak jsem ho vyndala z trouby. :-8

Johanka128 Johanka128

12. 1. 2017 16:54

Janja: Já jsem tento dort nikdy nedělala, ale občas bezlepkově peču. Strouhanku používám jedině bezlepkovou a právě kukuřičnou, když mi někdy zůstane tvrdý bezlepkový chleba, použiju strouhanku i z něj. Nedokážu říct, co to udělá v dortu, ale za zkoušku to stojí - té strouhanky je tam jen trocha, nejspíš na zahuštění, tak bych to zkusila. A formu můžete taky vysypat strouhankou nebo i kokosem, to dělávám celkem často a osvědčilo se mi to.

Držím pěsti a pokud budete zkoušet, tak pak dejte vědět, jak to dopadlo:-K

maris maris

12. 1. 2017 15:56

Janja: já si nejsem jistá, že Vám autorka odpoví, už sem dlouho nechodí. Snad se ozve někdo, kdo má s bezlepkovým pečením zkušenosti. Já bych ráda poradila, ale bohužel to nevím.:-).

Janja

12. 1. 2017 15:35

Dobrý den, podle ohlasů na vaše recepty(jichž jsem si spoustu zařadila mezi oblíbené)máte velké kuchařské zkušenosti.Tenhle dort bych chtěla zkusit pro celiaka(dceru).On je víceméně bezlepkový a takové recepty mě vždycky uhranou!Myslíte, že kdyby se ta strouhanka nahradila bezlepkovou, že by se dílo podařilo?Většinou se používá kukuřičná, ale existuje i z bezlepkového pečiva....Díky za odpověď.

Soňa Kamenská

20. 11. 2016 13:27

Je to naozaj výborné - ale ja som si ho trochu upravila, nakoľko dcéra má bezlepkovú dietu tu je moja verzia ak by mal niekto záujem - varecha.pravda.sk/recepty/jablkovy-zazrak-bez-muky-fotorecept/65716-recept.html

Lydie Matuštíková

15. 11. 2016 09:21

Tento recept (úplně stejný) mám ve svém repertoáru, je asi 100 let starý. Dávám o 50 g méně cukru, peču na plechu (vaničce) a potahuji polevou z hořké čokolády, másla, citr. šťávy a lžíce rumu, zdobím šlehačkou.
Velmi oblíbený moučník.

JARMILA

13. 11. 2016 12:26

Je vynikající,všem chutnal.

Marie

9. 10. 2016 09:42

Dávám rodinný recept méně náročný než ten předešlý, výsledek je stejný.
25 dkg cukru
4 žloutky
25 dkg strouhaných jablek na jemno
10 dkg krupičky
trochu pr.do peč.
2 lžíce kakaa
ze 4 bílků sníh
vlaš.ořechy + rozinky
navrch šlehačka klasická , opravdu výborný v naší rodině již tak 40 let.:-D

Marie

9. 10. 2016 09:37

anda46: Je dost mokrý, takže nám stačí dát navrch jen šlehačku, ale klasickou, rostlinná je hnus!

Marie

9. 10. 2016 09:29

Několika- letý recept naší rodiny. Jenže místo strouhanky dáváme dětskou krupičku, zkuste to. Je výborný , můžou se přidat rozinky a místo nastrouhaných vlašáků stačí jen na hrubo nasekat. Máme raději, když tam jsou ty oříšky cítit.:-)

anda46

23. 9. 2016 16:33

Moc dobrý moučník. Dala jsem jenom 100g cukru a byl tak akorát. Jenom jsem ho 3x prokrojila,namazala marmeládou a nahoru čokoládovou polevu. Taková odlehčená verze :-)

rebeka rebeka

14. 9. 2016 07:46

Helena: Ne, je to bez mouky

Helena

13. 9. 2016 21:24

Měla bych dotaz...mouka tam nepřijde? Díky:-K

Bruklin

6. 7. 2016 20:11

Musím napsat, že přesně toto těsto dělám jako bábovku a vyzkoušela jsem ji dělat i z cukety. Jen jsem trochu přisladila, protože cuketa nemá naměňalou chuť jako jablka. A je to taky výborná ňamka! <3Přidávám někdy do těsta i rumík, pokud ho mám, vezme ještě lepší chuť!:yes:

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z jablek jablka recepty jablkové recepty jablkovy dort jablkový recept z jablek jablka recept jablkové kytičky jablkový korpus recepty jablka recepty s jablek kytičky z jablek recept jablka jablkovy dezert dort jablkový zázrak slavnostní jablkový dezert recepty z jablka jablkový dort pečeny zázrak z jablek jablkový nzázrak

Suroviny: vejce, jablko, cukr písek, ořechy vlašské, kakao, strouhanka, prášek do pečiva, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Jablkový zázrak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjLn