Výživná večeře pro děti - Retro
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 708 kJ / 408 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,96 g |
Tuky | 20,22 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 456 mg |
Sodík | 357 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 25,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept z novin Křesťanská žena 1920-50 Rodina a domácnost.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2023 08:16
Téhle dětské dobrotě naše babička říkávala ptačí mléko pro mě, jako děcko, nepředstavitelná věc! Myslela jsem, že se na recept úplně zapomnělo, ale máme ho tu víckrát, i pod tím legračním názvem stojí za to ho vyzkoušet.
23. 11. 2011 16:18
K večeři bych to asi dětem nedala, ale jako dezert je to výborné+
23. 10. 2011 09:48
Já vím, co znamená výraz "Retro", o to ne, jen mi v souvislosti s Vaším pokrmem nebyl jasný. Bez fotky si tohle opravdu neumím představit.
22. 10. 2011 21:32
Pajaja:Retro je: ve zpětném čase,používá se to většinou na věci 50 a 60 let 20 století a že jste ten recept nepochopila tak to Vám nepomůžu,ten recept si musíte přečíst.A nočky:Ze dvou bílků uděláme tuhý sníh, lžící vykrajujeme nočky a házíme do vařicího mléka.
22. 10. 2011 11:48
Tak tento recept jsem absolutně nepochopila. Z čeho ty nočky jsou? Hrozně napsaný, nezlobte se. A taky nechápu co je na tom "RETRO"?
22. 10. 2011 06:42
magdalenka: to áno, ale to mlieko je prevarené a to ja nerada
21. 10. 2011 17:40
tejaja: Býva zvykom ho konzumovať studené...niekedy ako nedočkavé decko som ochutnávala, ale studené vtáčie mlieko a horúce leto je tá správna kombinácia.
21. 10. 2011 16:00
Vtáčie mlieko...babička nám vravela, že nám urobí kohútie mliečko Brat vždy zjedol aj moju porciu, mne to veľmi nechutilo, ale tým nechcem povedať, že je to zlé, práve naopak. Nechutilo mi to len z toho dôvodu, že to mlieko bolo teplé, prevarené...ja odmala sa nalievam mliečkom studeným a neprevareným Ale to už je moja vec, nie vec receptu
21. 10. 2011 11:28
Pája:tak jsem to myslela i já!!!Díky moc
21. 10. 2011 11:28
Vyštrachejte tam ještě nějakou zajímavost Pěkně prosím
21. 10. 2011 11:27
fb.lib: Já myslím každý si ty deka převede.. v tom bych problém neviděla. Je pravda, že když jsou suroviny vypsány..předem..je to přehlednější, člověk hned vidí, co si má všechno připravit.. a pak už jen "jede". Ovšem u tohoto receptu, to zas až tolik nevadí...surovin není mnoho... U většího už chápu, že to může být horší... Musela bych si postup asi číst několikrát celý, abych na nic nezapomněla a v půlce vaření pak něco honem honem nesháněla.. Já bych suroviny vypsala a potom normálně napsala postup v originálním "retro" znění Ještě jednou říkám, že jsou to povedené recepty.. pro mě jo
21. 10. 2011 10:11
bublinkaUK: v podobných receptoch je rec. od HankyPu, aj s fotkou, pozri si to, aby si mala lepšiu predstavu.http://www.toprecepty.cz/recept/7181-bilkove-noky/
Mlieko vrie - slabo, v hrnci na mlieko - dvojité dno - nekypí, neprihorí, polievkovou lyžicou sa vykrajujú čím väčšie, tým lepšie, také veľké halušky. Nepoužila by som výraz hádžu do mlieka, ako hore autor, ale necháš ich opatrne skĺznuť z lyžice, aby sa nerozpadli. Obvárajú sa najprv z jednej strany, potom z druhej strany.
Nechávame dobre vychladiť v chladničke, v lete úžasne osviežujúce. Na vrch bielkových halušiek pri servírovaní kvapneš napr. aj zriedený džem, čokoládový likér, príp. posypeš nastrúhanou čokoládou. U nás toto bývalo často vlete v nedeľu, keď sa mamke nechcelo piecť a všetci sme to milovali. Klasické VTÁČIE MLIEKO.
Snáď sa autor receptu na mňa nenahnevá, že som si dovolila tu rozpísať.
Mlieko vrie - slabo, v hrnci na mlieko - dvojité dno - nekypí, neprihorí, polievkovou lyžicou sa vykrajujú čím väčšie, tým lepšie, také veľké halušky. Nepoužila by som výraz hádžu do mlieka, ako hore autor, ale necháš ich opatrne skĺznuť z lyžice, aby sa nerozpadli. Obvárajú sa najprv z jednej strany, potom z druhej strany.
Nechávame dobre vychladiť v chladničke, v lete úžasne osviežujúce. Na vrch bielkových halušiek pri servírovaní kvapneš napr. aj zriedený džem, čokoládový likér, príp. posypeš nastrúhanou čokoládou. U nás toto bývalo často vlete v nedeľu, keď sa mamke nechcelo piecť a všetci sme to milovali. Klasické VTÁČIE MLIEKO.
Snáď sa autor receptu na mňa nenahnevá, že som si dovolila tu rozpísať.
21. 10. 2011 10:11
Mě to nebude dělat problém vypsat suroviny ale jak to bude vypadat když napíši 500g tvarohu v receptu a v popisu budu psát 1/2kg protože lépe je takto staré recepty neupravovat ,psát je tak jak jsou.Vemte si v tomto receptu děláme sníh normálně se šlehá.
Je toto nepodstatný ale můžou přijít věci na kterých bude záležet a mohou recept ovlivnit.Jaký na to máte názor.
Je toto nepodstatný ale můžou přijít věci na kterých bude záležet a mohou recept ovlivnit.Jaký na to máte názor.
21. 10. 2011 09:57
no neviem si to dobre predstavit...ako mam varit nocky v mlieku, ved ked sa mlieko zacne varit ihned to zacina kypiet a priharat.alebo sa to tym vyslahanym bielkom nejako upokoji?
21. 10. 2011 09:17
Tak mě tyhle recepty rozhodně dělají stráááááááášnou radost!!..Jen pište dál.. A tohle mlíčko vyskouším..neznám, ale vyzkouším..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Zadělávané kuře ve zlaté omáčce: Voňavá sýrová omáčka dá kuřeti nový rozměr chuti, zlatou barvu dodá špetka exotického koření
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: večeře pro děti večeře pro děti recepty co dětem k večeři recepty pro děti od dvou let recepty pro děti od 2 let co k večeři pro děti recepty pro 2leté děti recepty pro 2 leté děti co vařit pro děti vyživna jidla pro děti recepty pro děti do 12 let výživná jídla recept na večeři pro děti večeře pro 2 leté děti recepty na večeře pro děti výživné jídlo pro děti vtacie mlieko vecere pro 4 lete deti co na veceri pro děti večeře pro děti do 2 let
Suroviny: mléko, cukr vanilkový, bílek, žloutek, mouka, mléko
Výživná večeře pro děti - Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x773
Ptačí mléko
clupmi
Hodnocení receptu je 4,6 (7×)