Veky na chlebíčky originál
Chlebíčky se staly oblíbeným pohoštěním snad na všech oslavách a večírcích či při rodinných setkáních. S tímto receptem můžete připravit i domácí veku, která oslní nejednoho milovníka chlebíčků. Co na ni? To už je jen na vás.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Z 1 kg mouky vyrobíme 5 ks po 300 g nebo 3 ks po 400 g.
Nutriční hodnoty
Energie | 16 779 kJ / 4 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,00 g |
Tuky | 50,40 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,08 g |
Sůl | 15,15 g |
Sacharidy | 751,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Za Rakouska Uherska se používal obkládaný chléb. První chlebíčky na vece se objevily v Paukertovém lahůdkářství v Praze za 1. republiky. Chlebíčky se obkládaly vybranými lahůdkami, šunkami a zdobily se i pravým kaviárem. Po válce v 50. letech tento český trend zlidověl a začaly se zdobit levnou uzeninou pro nedostatek potravin. Dnes už jsou stovky pomazánek a dělají se chlebíčky nejen klasické, ale i zeleninové, sýrové i z mořských plodů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2022 17:48
22. 10. 2020 10:55
22. 10. 2020 10:28
22. 10. 2020 10:22
22. 10. 2020 09:31
( Já osobně bych použila změklé máslo, všechny suroviny v pokojové teplotě ( resp. polovinu) bych dala do mísy robota, hnětací háky, nízkou rychlost a šla bych třeba vyžehlit...až se mi těsto přestane lepit na mísu a bude na pohmat akorát, tak vyndat háky, přikrýt utěrkou a nechat trochu vykynout - moc bych to nepřeháněla, nechceme peří....- ale já nejsem úplně reprezentativní vzorek, víc štěstí než rozumu )
22. 10. 2020 08:46
11. 3. 2017 23:43
8. 3. 2017 13:37
9. 4. 2014 10:07
9. 4. 2014 10:05
Je možné že byly málo stočené toto dělá obvykle vzduch ve vece a překynutí nebo okorání pečiva při kynutí nesmutněte příště se to povede
26. 2. 2013 18:35
26. 11. 2011 07:47
25. 11. 2011 22:25
25. 11. 2011 14:30
30. 10. 2011 22:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 24 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Stará veka? Zužitkujte ji do posledního drobku. Co třeba tvarohové smaženky nebo koláč z veky
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak správně tvarovat veku, aby byla jemná a nadýchaná? Díky videonávodu to zvládnete snadno
Další recepty
Tématické fráze: pečení veky recept na veky veky na chlebíčky chlebíčková veka recept recept na peceni veky pečeme veku veka na chlebíčky pečení veka domácí veka na chlebíčky pečeme veky veka na chlebíčky recept levna veka jak se peče veka recepty na veky kolik váží veka veka peceni chlebíčky s kaviárem chlebíčková veka jak upéci veku tmavá veka
Suroviny: mouka hladká pšeničná, cukr, sůl, tuk, droždí, voda
Veky na chlebíčky originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4YGn
19 názorů