Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kardinál

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

5. 11. 2011 12:27

Suroviny pro 1

1

asi 12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 930 kJ / 4 285 kcal
Bílkoviny79,08 g
Tuky267,22 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 931 mg
Sůl2,58 g
Sacharidy389,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gabi1 Gabi1

12. 5. 2016 08:45

Dobrý den, pokud se ke šlehače přidá ztužovač nebo trocha moučkového cukru, šlehačka vydrží i 3 dny a nerozteče se. Tedy za předpokladu, že zákusek nezmizí okamžitě po vytvoření.:-) Mám vyzkoušeno!!!

Alex

31. 10. 2014 17:40

Tak včera jsem prvně ochutnala Kardinál z cukrárny v Otnicích, je to fakt mňamka, ale šlehačka nahoru už nepatří, jen pocukrované. Ale jinak si myslím, že to bude to samé a vypadá to velice podobně a asi vyzkouším i doma sama takže...:yes:

Pepinka Pepinka

1. 12. 2011 11:32

Ano Mášo jak jsme ti říkali jsem to já:yes::-D

Marie

29. 11. 2011 09:20

JOŽI,nevím jestli jsi to Ty,ale učila ses v Prostějově?Napiš na e-meil mariepapsikova@seznam.cz

Pepinka Pepinka

11. 11. 2011 09:07

Na tom odkazu (maminčiny recepty)od Nadji:-)) je to dobře ukázáno,ale je tam moc řádků,já to dělala ze třech řad bílků a dvou řad těsta mezi bílkama více nééé,tudíž ten zákusek je nadýchanější,vyšší a líp vypadá,protože můžu dávat více těsta i sněhu na řádky:-D:-D:-D no je prostě takový buclatý:-D:-*:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 11. 2011 12:35

Nadja: Naděnko dva kousky jsem si odložila do mrazáku,tam jsou v relativním bezpečí! Ale rum ten není v bezpečí vubec nikde! Já koupím lahvinku Key rumu na pečení spoťřebuju dvě lžíce a pak ......Spočítala jsem si ,že na jeden koláč potřebuju o 7 Euro víc. Peču asi dva koláčky týdně ,spočítala jsem to a vyšlo mi 182 Euro ročně,jak je to pečení drahé!:-((

Nadja Nadja

6. 11. 2011 11:25

Veronika.Hrozna: zamrazit? :-D:-D:-D a co - Tobě snad něco zbylo?
To jedině upéct, když není nikdo doma !

Nadja Nadja

6. 11. 2011 11:21

Severinko a Rebi, zrovna vy obě si můžete stěžovat, že byste něco nesvedly !!! :-D:-D:-D
Aničko, klidně se do toho pusť, je to velice jednoduché a celkem i rychlé - a nádobí? : 2 mísy, váha, el. šlehač a cukrářský sáček.
Mám recept z mailu už asi rok, ale také se mi do toho nějak nechtělo. Moc se mi líbil, ale kdyby to tak někdo udělal za mne. Chodila jsem fotky okukovat každou chvíli, ale skutek utek.
Až včera - recept mám ze 4 vajíček (velikánská chyba, je toho málo !!!:-D)
Na pečící papír jsem si rozměřila a nakreslila, kde budou sněhové pruhy - ty jsem pak nanášela střídavě na jeden i druhý plát, abych jich měla stejný počet, kdyby těsto náhodou nevyšlo. Do téhož sáčku pak můžete dát piškotové těsto a nastříkat ho mezi bílkové pruhy (nezapomeňte vynechat prostřední, abyste měly 2 samostatné pláty).
A pak už jen upéct. Spodní plát jsem namazala jahodovou marmeládou, na to šlehačku a přiklopila jsem druhým plátem.
Ten se mi sice trochu polámal, ale vůbec to nevadilo, zmizelo to hned, ani do lednice se ta lahoda nedostala.
Tak se toho nelekejte, na množství nehleďte a hurá do toho!
Krásně a polopaticky je postup nafocený na maminčiných receptech zde:
http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/kardinalovy...

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 11. 2011 20:41

Tento výtečný řez jsem měla možnost ochutnat,ale ještě jsem nevytvořila:-8:-p+7:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 11. 2011 19:23

Už dávno vyzkoušeno, udělala jsem poloviční dávku-hrubá chyba !
Pét minut a byl pryč! Dá se perfektně zamrazit nakrájený a pak vyndat ,jenom se musí mrazit na tácku a pak přendat do krabiček.
Rozmrazovat už na talíři při pokojové teplotě ne v krabičce kde se mrazil,zvlhne.

zerduska

5. 11. 2011 19:16

jedla jsem to v Bratislavě v cukrárně, a bylo to vynikající, takže jsem ráda, že si to můžu udělat i vlastní tlapou. díky!

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 11. 2011 19:12

:-K:yes:

Pepinka Pepinka

5. 11. 2011 15:51

I já byla nechápava,než jsem to začla dělat a to ještě před tím jsem se stokrát ptala jak na to:-D:-)):-p;-)

Koubkova Koubkova

5. 11. 2011 15:21

Holky na jazyku se rozplývá ,chut převažuje šlehačka a marmeláda,taky bych se raději nechala pozvat:-)

Severinka Severinka

5. 11. 2011 15:17

rebeka:máš pravdu i já bych se raději nechala pozvat;-);-):-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zakusek kardinal recepty moučník kardinálské řezy dort kardinál kardinál recept cukrářské zákusky z obrázky recepty vejce kardinál kardinalske rezy moučník kardinál dezert kardinal kardinal zákusek recept kardinalske rezy kardinal kardinál dort omáčka kardinál řezy kardinál kardinal řez kardinál řezy recept kardinal kardinální řezy kardinalove řezy

Suroviny: vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, cukr krupice, smetana ke šlehání, mandarinky sterilované, marmeláda, šlehačka

TopRecepty.cz

Kardinál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7z9