Kardinál
Suroviny pro 1
1
asi 12
Nutriční hodnoty
Energie | 17 930 kJ / 4 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,08 g |
Tuky | 267,22 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 2,12 g |
Sodík | 931 mg |
Sůl | 2,58 g |
Sacharidy | 389,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 5. 2016 08:45
Dobrý den, pokud se ke šlehače přidá ztužovač nebo trocha moučkového cukru, šlehačka vydrží i 3 dny a nerozteče se. Tedy za předpokladu, že zákusek nezmizí okamžitě po vytvoření. Mám vyzkoušeno!!!
31. 10. 2014 17:40
Tak včera jsem prvně ochutnala Kardinál z cukrárny v Otnicích, je to fakt mňamka, ale šlehačka nahoru už nepatří, jen pocukrované. Ale jinak si myslím, že to bude to samé a vypadá to velice podobně a asi vyzkouším i doma sama takže...
1. 12. 2011 11:32
Ano Mášo jak jsme ti říkali jsem to já
29. 11. 2011 09:20
JOŽI,nevím jestli jsi to Ty,ale učila ses v Prostějově?Napiš na e-meil mariepapsikova@seznam.cz
11. 11. 2011 09:07
Na tom odkazu (maminčiny recepty)od Nadji je to dobře ukázáno,ale je tam moc řádků,já to dělala ze třech řad bílků a dvou řad těsta mezi bílkama více nééé,tudíž ten zákusek je nadýchanější,vyšší a líp vypadá,protože můžu dávat více těsta i sněhu na řádky no je prostě takový buclatý
6. 11. 2011 12:35
Nadja: Naděnko dva kousky jsem si odložila do mrazáku,tam jsou v relativním bezpečí! Ale rum ten není v bezpečí vubec nikde! Já koupím lahvinku Key rumu na pečení spoťřebuju dvě lžíce a pak ......Spočítala jsem si ,že na jeden koláč potřebuju o 7 Euro víc. Peču asi dva koláčky týdně ,spočítala jsem to a vyšlo mi 182 Euro ročně,jak je to pečení drahé!
6. 11. 2011 11:25
Veronika.Hrozna: zamrazit? a co - Tobě snad něco zbylo?
To jedině upéct, když není nikdo doma !
To jedině upéct, když není nikdo doma !
6. 11. 2011 11:21
Severinko a Rebi, zrovna vy obě si můžete stěžovat, že byste něco nesvedly !!!
Aničko, klidně se do toho pusť, je to velice jednoduché a celkem i rychlé - a nádobí? : 2 mísy, váha, el. šlehač a cukrářský sáček.
Mám recept z mailu už asi rok, ale také se mi do toho nějak nechtělo. Moc se mi líbil, ale kdyby to tak někdo udělal za mne. Chodila jsem fotky okukovat každou chvíli, ale skutek utek.
Až včera - recept mám ze 4 vajíček (velikánská chyba, je toho málo !!!)
Na pečící papír jsem si rozměřila a nakreslila, kde budou sněhové pruhy - ty jsem pak nanášela střídavě na jeden i druhý plát, abych jich měla stejný počet, kdyby těsto náhodou nevyšlo. Do téhož sáčku pak můžete dát piškotové těsto a nastříkat ho mezi bílkové pruhy (nezapomeňte vynechat prostřední, abyste měly 2 samostatné pláty).
A pak už jen upéct. Spodní plát jsem namazala jahodovou marmeládou, na to šlehačku a přiklopila jsem druhým plátem.
Ten se mi sice trochu polámal, ale vůbec to nevadilo, zmizelo to hned, ani do lednice se ta lahoda nedostala.
Tak se toho nelekejte, na množství nehleďte a hurá do toho!
Krásně a polopaticky je postup nafocený na maminčiných receptech zde:
http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/kardinalovy...
Aničko, klidně se do toho pusť, je to velice jednoduché a celkem i rychlé - a nádobí? : 2 mísy, váha, el. šlehač a cukrářský sáček.
Mám recept z mailu už asi rok, ale také se mi do toho nějak nechtělo. Moc se mi líbil, ale kdyby to tak někdo udělal za mne. Chodila jsem fotky okukovat každou chvíli, ale skutek utek.
Až včera - recept mám ze 4 vajíček (velikánská chyba, je toho málo !!!)
Na pečící papír jsem si rozměřila a nakreslila, kde budou sněhové pruhy - ty jsem pak nanášela střídavě na jeden i druhý plát, abych jich měla stejný počet, kdyby těsto náhodou nevyšlo. Do téhož sáčku pak můžete dát piškotové těsto a nastříkat ho mezi bílkové pruhy (nezapomeňte vynechat prostřední, abyste měly 2 samostatné pláty).
A pak už jen upéct. Spodní plát jsem namazala jahodovou marmeládou, na to šlehačku a přiklopila jsem druhým plátem.
Ten se mi sice trochu polámal, ale vůbec to nevadilo, zmizelo to hned, ani do lednice se ta lahoda nedostala.
Tak se toho nelekejte, na množství nehleďte a hurá do toho!
Krásně a polopaticky je postup nafocený na maminčiných receptech zde:
http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/kardinalovy...
5. 11. 2011 20:41
Tento výtečný řez jsem měla možnost ochutnat,ale ještě jsem nevytvořila+7
5. 11. 2011 19:23
Už dávno vyzkoušeno, udělala jsem poloviční dávku-hrubá chyba !
Pét minut a byl pryč! Dá se perfektně zamrazit nakrájený a pak vyndat ,jenom se musí mrazit na tácku a pak přendat do krabiček.
Rozmrazovat už na talíři při pokojové teplotě ne v krabičce kde se mrazil,zvlhne.
Pét minut a byl pryč! Dá se perfektně zamrazit nakrájený a pak vyndat ,jenom se musí mrazit na tácku a pak přendat do krabiček.
Rozmrazovat už na talíři při pokojové teplotě ne v krabičce kde se mrazil,zvlhne.
5. 11. 2011 19:16
jedla jsem to v Bratislavě v cukrárně, a bylo to vynikající, takže jsem ráda, že si to můžu udělat i vlastní tlapou. díky!
5. 11. 2011 19:12
5. 11. 2011 15:51
I já byla nechápava,než jsem to začla dělat a to ještě před tím jsem se stokrát ptala jak na to
5. 11. 2011 15:21
Holky na jazyku se rozplývá ,chut převažuje šlehačka a marmeláda,taky bych se raději nechala pozvat
5. 11. 2011 15:17
rebeka:máš pravdu i já bych se raději nechala pozvat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 7 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 13 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 3 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 4 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 4 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 5 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Další recepty
Tématické fráze: zakusek kardinal recepty moučník kardinálské řezy dort kardinál kardinál recept cukrářské zákusky z obrázky recepty vejce kardinál kardinalske rezy moučník kardinál dezert kardinal kardinal zákusek recept kardinalske rezy kardinal kardinál dort omáčka kardinál řezy kardinál kardinal řez kardinál řezy recept kardinal kardinální řezy kardinalove řezy
Suroviny: vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, cukr krupice, smetana ke šlehání, mandarinky sterilované, marmeláda, šlehačka
Kardinál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7z9
25 názorů