" Kaštanové pyré " z fazolí

1974andrea Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 5 názorů

Kaštanové pyré z fazolí
57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

Uvařené bílé fazole
máslo
nastrouhané vlašské nebo lískové ořechy
rum
vanilkový cukr
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené zchladlé fazole rozmixujeme na hladkou kaši, vmícháme nastrouhané ořechy, změklé máslo, rum a vanilkový cukr, podle chutí dosladíme cukrem moučkovým.

  2. Necháme vychladnout v lednici.

  3. Podáváme se šlehačkou, polité rozpuštěnou čokoládou a posypané ořechy.

Poznámka

Bude to určitě méně pracné, než se loupat s kaštany a chuťově je to prý k nerozeznání. Narychlo jsem si recept psala při nějakém tv programu na tv Paprika, ale bohužel neříkali žádný poměr surovin. Foto já asi nepřidám, ale doufám, že někomu se recept může hodit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: " Kaštanové pyré " z fazolí

  • zizala zizala

    To je velice zajímavý nápad, ukládám :-O:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tohle se mi moc líbí:yes:+3:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    spagetka:Ladi, já jsem vám to psala na Pokecu;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na Labužníku do nich přidávají ještě šlehačku a kakao. Taky jsem někde tenhle recept slyšela - http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=26087

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Andy, keď sme kedysi mali málo gaštanov, mamka ich na pyré nastavovala fazuľou - vraj to bola bežná prax, fazuľa bola vždy lacnejšia ako gaštany. Ale - používala sa veľká strakatá fazuľa, po uvarení sme ju prácne pretláčali cez lis na zemiaky (otročina) a miešalo sa to s uvarenými očistenými pomletými gaštanmi, potom sa robilo to pyré. Fazuľu v tom fakt nebolo cítiť (rum, vanilka).
    A odo mňa máš :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo