Babiččiny bramborové placky

kucerova45 Kuchařka:

Bramborová jídla 27 názorů

Přidat další fotografii
517
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Suroviny

1 kg vařených brambor
150 g polohrubé mouky
1 lžička soli
rozpuštěné sádlo (vepřové nebo husí)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na vál dáme mouku, sůl a do toho nastrouháme na jemném struhadle brambory a vypracujeme hladké těsto.

  2. Vyválíme v silnější válec rozkrájíme na stejné kousky, které postupně vyválíme na hodně pomoučeném válu na tenčí placky a po obou stranách opečeme na suché pánvi. Naše babičky je pekly na plotně, kdo má, tak ať to vyzkouší, jsou výborné. Po upečení potíráme sádlem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 446 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Babiččiny bramborové placky

  • Mirek Mirek(neregistrovaný)

    Ja pamatuju ze matka smichala mlety mak s povidly. Teto dobrote se nevyrovna zadny zakusek... :yes:

    Odpovědět

  • Napalsko Napalsko

    My jsme jim říkali .... patenty .... a po upečení namočili do mléka,pak potřeli tukem a nakonec posypali mletým mákem s cukrem

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • vierka vierka(neregistrovaná)

    vynikajuce a posypane krystalovym cukrom...mnam

    Odpovědět

  • Jitka Herzánová Jitka Herzánová(neregistrovaný)

    Moje babička je také pekla na sucho na plotně kamínek. A potírala je švestkovými povidly.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Dělám něco podobného, jenže ze syrových na jemno nastrouhaných brambor. Z brambor se sleje voda, osolí a přidá pol. mouka, vejce. Peču na tálé /litinový tál, který mám po mamce/. K tomu buď rozdělaný tvaroh na sladko, nebo vypečený bůček. Nestačím péci, berou mi to od ruky.

    Odpovědět

  • Bohumil Navrátil Bohumil Navrátil(neregistrovaný)

    já si dobře pamatuji svoji babičku před 50ti lety , když dělala placky pro celou rodinu ,samozřejmě nastačila/70-80ks/,natírala jak už bylo psáno sádlem
    a dávala je do hrnce, který zakryla pokličkou, aby lépe změkly.
    Náplň byla různá dle chuti/mák s cukrem ,povidla neb džem.mňam

    Odpovědět

  • Jaruš Jaruš(neregistrovaný)

    dnes na véču;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • kata kata(neregistrovaná)

    Jé, ty jsou pěkně přičmoudlé. Připomíná to srst dalmatina.

    Odpovědět

  • Ivana63 Ivana63

    Jsou výborné, po opečení je ještě horké potřu sádlem a posypu mletým málem s moučkovým cukrem, hned se po nich zapráši:yes::-K

    Odpovědět

  • Einka Einka(neregistrovaná)

    Presne tak! Nase babicka jim zase rika "pekacky" a melta k tomu proste patri. Babicka nam jeste delala z pekacku "slejsky": natrhat pekacky do misky a zalit mlikem a zasypat pomletym makem s cukrem, mnam!

    Odpovědět

  • jaj more jaj more(neregistrovaný)

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Podle naší babičky ,,nekesánky". S povidlím a sádlem, bez máku. Mňam.

    Odpovědět

  • Fator Fator

    Jedno z nejlepších jídel mého dětství!
    Z plotýnky, potřené domácím sádlem a domácím švestkovým povidlím. Už se v kuchyni připravují... Mňam!!!

    Odpovědět

  • Lada Lada(neregistrovaná)

    Babička placky dělávala a plnila povidly s mákem. Výborné:-p . Říkala plackám "patenty".

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo