Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové řezy

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 8. 2008 11:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie25 398 kJ / 6 070 kcal
Bílkoviny88,90 g
Tuky345,69 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 696 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy641,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

HankaPu HankaPu

10. 8. 2009 10:49

Řezy nejsou špatné, ale jedla jsem lepší, tyhle jsou dost suché a sladké.:-(

sinkognitos sinkognitos

9. 12. 2008 15:11

Tak jsem zkoušela tento recept a ikdyž bylo vše podle receptu, chuťově to moc dobré není. Na mě příliž sladké, ale každý má jinou chuť. Jinak miluji žloutkové řezy, ale musím zkusit jiný recept. :-(

tejaja tejaja

1. 12. 2008 15:22

sinkognitos,
Skús pozrieť toto : http://www.toprecepty.cz/recept/2819-rohlicky-plne...

sinkognitos sinkognitos

1. 12. 2008 14:46

Myslíte, že by šel udělat tento koláč bez bílků, že bych je nahradila mlékem? Mám totiž v lednici 6 žloutků a nevím co s nimi. Nebo mi prosím poraďte jiný receptík, kam bych žloutky mohla našupat.:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 10. 2008 18:25

vybušna- myslím,že máš pravdu,mám tady ten recept pod názvem-aspoň myslím-londýnské štangličky a dělávám ho na Vánoce,je to moc dobré:-p:yes:

tejaja tejaja

3. 10. 2008 13:54

Polevu lejem vždy na horúci koláč, hneď po vybratí z rúry. Nechám deň v chlade zaschnúť, aby sa dal rezať. Krásne drží. Olinka, neboj sa surových žltkov, lejem ich na horúci koláč. A robíme ten koláč už desaťročia, ešte babička, a nikdy sa nikomu nič nestalo. Je dobrý.:-*:-D

zizala zizala (moderátorka)

3. 10. 2008 11:35

Ono totiž, když se poleva nalije na chladný moučník, má tendenci se odlupovat. Kdysi dávno mi bylo divné, že mi poleva pořád padá a mamince nee, když dělám totožný recept, až po chvíli jsme se dobraly k řešení:-D A jak radí tejaja, krájet nejlépe až druhý den, až poleva dokonale zaschne.

Jaroslava

3. 10. 2008 09:29

Já liju polevu na horké a dám ještě na chvíli zaschnout do vypnuté trouby(teplé po pečení):yes:

vybusna vybusna

11. 8. 2008 13:49

preclik....zltkove rezy u nas volame aj *jarne rezy*....a pokial mi moja pamat siaha....a moja najstarsia spomienka je na obdobie ked som mala 3 roky.....takze si pamatam ozaj vela....tak jedavame pravidelne niekolkokrat do roka jarne rezy a nikdy nidky sme nemali ziadne problemy, viem ze opatrnosti nikdy nie je dost, ale volako sa toho nebojim

tejaja tejaja

11. 8. 2008 13:48

Ešte pozor, koláč sa nedá rezať ako uvádza recept po naliatí polevy. Poleva musí zaschnúť, až potom možno rezať.

Olina-preclik Olina-preclik

11. 8. 2008 13:48

Díky, tak to je ten fígl, co mi uniká - dát to na horké:-!:yes:

tejaja tejaja

11. 8. 2008 13:47

Olinka, neboj sa, tento koláč pečieme desaťročia, ešte nikomu nič nebolo:-) Akurát ja lejem polevu na horúci koláč, keď ho vytiahnem z rúry. Vtedy majú aj salmonely po chlebe:-)

Olina-preclik Olina-preclik

11. 8. 2008 13:45

akorát bych se bála těch syrových žloutků:-S Olina

tejaja tejaja

11. 8. 2008 13:45

Koláč je výborný, u nás sa zaužívalo jeho pečenie na Vianoce. Vtedy byť musí:-)Vďaka orechom je dlho vláčny.:yes:

vybusna vybusna

11. 8. 2008 13:43

neviem ci je to presne to, co pecie moja mamicka...ale vyzera to tak.....a ak je to naozaj to...tak je to vynikajuci suchy kolacik....vhodny aj do sekcie cukrovi.....
mamicka este na tu zltkovu polevu pofrka takymi dlhymi frkancami cokoladou....vyborny

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: žloutkové řezy jarní žloutkové řezy žloutkové řezy recept žloutková poleva poleva na žloutkové řezy jarní řezy recept jarni rezy žloutkový řez žloutkový koláč žltkove řezy recept na zloutkove rezy ořechové řezy se žloutkovou polevou jarne rezy recepty ze žloutků recept žloutkové řezy orechovy zloutkovy rez moučník ze žloutků jarní žloutkový řez orechovo zloutkove rezy jarní řez recept

Suroviny: cukr moučkový, tuk hera, ořechy mleté, mouka hrubá, sůl, bílek, tuk hera, mouka hrubá, žloutek, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Pq