Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin voňavý kmínový chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 12. 2011 19:01

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 975 kJ / 2 384 kcal
Bílkoviny70,80 g
Tuky36,25 g
Vláknina30,95 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,15 g
Sacharidy428,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výsledný chleba je vysoký, lehký, s pravidelnými očky a křupavou kůrkou, pružný a nádherně a výrazně voní....

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

30. 1. 2021 11:06

RubyRom: Jituška už bohužel mezi námi není, odpovědět tedy nemůže:-( Nech těsto vykynout klasicky, necelou hodinu v míse a stejně tak před pečením.

RubyRom RubyRom

30. 1. 2021 10:59

hosta: Prosím mohu se zeptat jak dlouho jste nechala těsto kynout? Chtěla bych tento chleba vyzkoušet, pekárnu taky nemám. Děkuji

Zdena H.

13. 6. 2014 22:50

cathleen:Dnes jsem také zkusila tento recept.Musím přiznat,že stojí opravdu za to upeci chlebíček podle něj.Udělala jsem jak je v receptu a krásně se povedl.Mám pekárnu nedlouho a tak hledám a zkouším různé recepty.Tento zařadím mezi své oblíbené chlebíčkydávám:no:yes::yes::-p:-p

Zdena z JM

24. 4. 2014 06:40

Tak jsem po delší době vyzkoušela chleba,který jsem ještě nepekla a je opravdu výborný:-p.Akorát jsem neměla hladkou mouku:-O,tak jsem použila zhruba půl na půl žitnou a celozrnnou pšeničnou.I tak se povedl:-)).Právě jsem ještě vlažný posnídala s vaječnou pomazánkou a moc jsem si pochutnala:-p.

ekin

22. 3. 2013 19:52

neverila som, ze aj celozrnny chlebik moze byt tak lahky, vyskusala som, trosku upravila muky /dala som aj lanove semienka mlete/ a piekla v rimskom hrnci... paraaaaaaada, jemny, makky chlebik, vdaka:yes:

hosta hosta

19. 3. 2013 22:35

Tak jsem na recept narazila náhodně, zaimprovizovala jsem, použila jsem podmáslí, místo chlebové mouky polohrubá, pekárnu nevlastním, dala jsem droždí vykynout do vlažné vody a zadělala ručně. Péci jsem dala jako chléb bez hnětení, do rozpáleného litinového pekáče s pokličkou asi na 25 min. na 230, pak asi 10 min bez poklice na 200 st. Výsledek úžasný na to, že to byl můj první chleba v životě. Díky Cathleen, foto si dovoluji přidat, když zchladl a rozkrojil se, nějak rychle zmizel:-D:yes:

Kuchticka Majka

12. 3. 2013 03:24

Cauky Cathleen,Alca mi doporucila tvuj recept:-K, uz je vytisteny a protoze chleba dosel,zitra brzo rano musim zadelat a tak se chystam na tvuj:-p,ale nepecu ani v pekarne,mouku mam jen hladkou bilou nebo tmavou(jinou tady bohuzel nekoupim),kvasnice jen praskove a jogurt ani kefir taky bohuzel nemam.Myslis ,ze mam nejakou sanci upect dobry chleba kdyz bych pouzila pivo?:-?;-(:-O

cathleen cathleen

5. 3. 2013 14:17

lakatka::-8děkuju!

lakatka

5. 3. 2013 09:06

Výborný chlebík! Neměla jsem kefír, proto jsem dala bílý jogurt. Zadělala
jsem v pekárně (1,5 h) a pak upekla v el. troubě (10 min. na max., pak 30 min.
na 190 st.) a potřela vodou.
Náhodou objevený recept, ale opravdu moc dobrý :yes:

cathleen cathleen

6. 2. 2013 13:22

jirholu: ještě jsem ti, Jiřinko, nepoděkovala za podrobný rozpis surovin i postupu. Díky!:-K

jirholu jirholu

5. 2. 2013 23:41

cathleen: Dala jsem o trošku méně vody - 200ml :-8 a po vyndání z pekárny jsem těsto trochu propracovala a ještě nechala asi 30 minut kynout na plechu ;-):-D

cathleen cathleen

5. 2. 2013 12:04

jirholu: :-)paráda, Jiřinko, chlebík máš nádherný!
Jen se chci zeptat (pro ostatní, co by chtěli taky zkusit v troubě), neupravovalas recept ani trošku? Třeba tekutin jsi dala stejně, jako je v receptu? Díky:-K

jirholu jirholu

4. 2. 2013 21:49

Chleba jsem upekla v troubě a také se povedl :-p:yes:

Lariska

5. 1. 2013 16:36

Chlebik dnes vyzkouseny, je vynikajici! Dali jsme tmavou kurku, takze hezky krupe a vevnitr je krasne nadychany :-) Mnam!!! ;-)

cathleen cathleen

27. 12. 2012 14:41

Jana K.: jujda, Jani...pokud je pekárna jen na 900 g, při závěrečném kynutí a pak i začátku pečení chleba pozorujte - aby vám neutekl do vnitřku pekárny. Už jen pouhým součtem gramáže surovin v receptu mi vychází malilinko přes 1 000 g.
Kdyby vám při kynutí moc lezl ven, musela byste ho z pekárny vytáhnout a upéct v troubě.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: babiččin chleb babiččin chléba babiččin domácí chléb babiččin domácí chleba kmínový chleb nejlepší recept na chleba z domácí pekárny-vyzkoušený babicin chleba babičin chleb babiććiny recepty chleba babičin domácí chléb babiččiny recepty na chleba domácí kmínový chléb do trouby voňavý chléb babiččiny recepty domácí chléb babicciny recepty na chleb babicin domaci chleba babiččiny recepty chleba v pekárně babiččin domácí chleb recept rychlý chléb pečený v troubě recept na kmínový chléb

Suroviny: kefír, voda, olej, kmín celý, sůl, cukr, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí

TopRecepty.cz

Babiččin voňavý kmínový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ4z