Vánoční chlebíček
Vánoční chlebíček pro ty, kteří nemusí moc sladké. Je plný sušeného ovoce, které samo o sobě obsahuje cukru dost. Můžete péct ve formě válečků, a pak pokrájet na plátky, nebo ve formě na srnčí hřbet, a každý plátek pak na rozkojit na 4 trojúhelníčky.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 217 kJ / 1 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,67 g |
Tuky | 61,82 g |
Vláknina | 29,67 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 298,42 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2020 20:13
Tohle je recept mojí maminky, ale pečeme ho ve formě na srnčí hřbet. Po upečení krájím 1 cm plátky a ty pak ještě překroiím na polovinu a vzniknou 4 trojúhelníčky.
29. 11. 2015 08:41
dobrý den, prosím jen o informaci, jak dlouho asi péct ? vždy mám obavy ať je propečený, a asi ho vysuším, nezkoušela jsem ještě přesně tento recept, ale ráda bych ho vyzkoušela, tak ať ho zase neusuším děkuji
1. 12. 2012 21:43
Děkuji za recept . Moje babička dělala podobný . Říkali jsme tomu sladký salámek .
Bílkový chlebíček , který se dá upéct ve formě srnčího hřbetu je jiný . Většinou se dělá nakonec , kdy máte nasbírané bílky . až z 12 bílků ušleháte sníh ,přidáte přiměřeně hrubou mouku hrnek ,moučku cukr ,půl hrnku ,čtvrtku rozehřátého másla , přiměřeně namletých ořechů , fíků, ,datlí ,kandované ovoce , kompotovaných 2 půlek hrušek na drobno pokrájených Vše promícháme a vylijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů do poloviny formy a pečeme na 160 stupňů do růžova . Zjistíme špejlí.
Bílkový chlebíček , který se dá upéct ve formě srnčího hřbetu je jiný . Většinou se dělá nakonec , kdy máte nasbírané bílky . až z 12 bílků ušleháte sníh ,přidáte přiměřeně hrubou mouku hrnek ,moučku cukr ,půl hrnku ,čtvrtku rozehřátého másla , přiměřeně namletých ořechů , fíků, ,datlí ,kandované ovoce , kompotovaných 2 půlek hrušek na drobno pokrájených Vše promícháme a vylijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů do poloviny formy a pečeme na 160 stupňů do růžova . Zjistíme špejlí.
2. 1. 2012 07:52
Děkuji moc za odpověď , nechala jsem chlebíček nějaký den odležet a byl velmi výborný. Měla jsem z toho strach, když jsem chlebíček vytáhla z trouby, ale byl super a nebyl ani tak sladký. Velmi doporučuji. Dala jsem bodík.
29. 12. 2011 20:25
Lucie: Skladuji s ostatním cukrovím v chladnu, zabalený do folie, aby neztvrdnul, nikdy se nezkazí, protože patří mezi cukroví, které je první snězeno
27. 12. 2011 11:11
Ahoj, prosím chtěla bych se prosím zeptat, chlebíček jsem upekla,zabalila do alobalu - v jaký teplotě se má nechat uležet a jak dlouho? Moc děkuji za odpověď.Přeji příjemný den.
17. 12. 2011 13:29
takový dělala bývalá tchýně a byl opravdu výborný
17. 12. 2011 13:16
No jo, je jasn=, že chlebíček bude takový hutnější... A kdyby byl dělaný v té formě, bylo by asi horší ho pokrájet Ale já na něco přijdu, jako vždy
16. 12. 2011 20:15
Marcy:Nezkoušela jsem, ale těsto je velmi tuhé, protože je v něm pouze jedno vejce, ingr. se musí hodně stlačit k sobě a potřít bílkem, aby držely při sobě.
16. 12. 2011 19:57
Marcy: bohužel jsem ho letos nedělala, mám hodně podobný recept ale s jiným váhovým poměrem. A já ho peču ve formě na srnčí hřbet. Pak ho pokrájím na plátky asi 1 cm široké, ty přepůlím a každou půlku znovu překrojím, takže z jednoho plátku mám 4 trojúhelníčky.
16. 12. 2011 19:21
Nádherný chlebíček... Myslíte, že by jej šlo upéct v klasické formě na srnčí hřbet?? Nebo by se dostatečně nepropekl..?
15. 12. 2011 20:26
Tak to je výzva,abych se dala do dílaMóóc pěkný recept.
15. 12. 2011 20:06
Děkuji všem
15. 12. 2011 19:21
14. 12. 2011 12:11
Cukroví tady většinou nehodnotím,bývá ho tady před vánocena strašně moc,tak abych někoho neošidila o bodíkAle u některých kousků opravdu nelze odolat a okomentovat musím+12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 8 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 49 minutami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vykoledujte si nejlepší kuchařky se slevou 40%: Exkluzivní velikonoční akce na Toprecepty.cz
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Další recepty
Tématické fráze: vanocni cukrovi chlebicek vánoční chlebíčky cukrovi z fiku vánoční cukroví z fíků maminčiny recepty bílkový chlebíček datle a fíky recepty ořechový chlebíček cukroví vánoční ořechový chlebíček cukroví z datlí a fíků vánoční cukroví s fíky vanocni ovocný chlebíček cukroví s fíky krájené cukroví cukroví z fíků a datlí krájený chlebíček vanoční cukroví z datli vanoční cukroví datle cukroviz fiku ořechový chlebíček vánočníchlebíček
Suroviny: datle, fíky, ořechy, rozinky, kůra pomerančová, cukr, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, bílek
Vánoční chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7gv
23 názorů