Vánoční marinovaný vepřový ocásek
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně se bude jen rozpadat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 563 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,42 g |
Tuky | 35,99 g |
Vláknina | 2,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,79 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chuť je mírně sladko-pikantí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2016 16:46
Není zcela jasných pár věcí, tak by mě docela zajímalo toto:
1)jak může marináda mít na maso vliv, co se týče načerpání tekutiny do masa, když v ní během marinování není maso zcela ponořeno?
2)jinak co se týče marinády,
a)přišla mi zbytečně přeplněná ingrediencemi. Většina z nich se nijak neprojevila - tedy kromě skořice (a to jsem dala jen tu sypanou, tu celou už ne, přišlo mi to zbytečné, tím spíš do syrového ne svařeného nálevu), snad bych řekla, že v jednoduchosti je síla.
b)V podstatě kdyby se maso naložilo jen do vína, nebo jen do chilli, nebo jen do pálivé papriky, efekt by byl stejný
c) celkový efekt marinády byl pouze takový, že na upečeném mase se projevila jen napovrchu a vevnitř bylo maso marinádou v podstatě netknuté. Zároveň vlastní chuť masa a jeho omastku vůbec nevynikla a byla zcela přehlušena sladkostí. Asi jako u komerčně marinovaného pečeného masa.
d)ingredience jako: sezamový olej, badián, sojová omáčka vůbec nevynikly. Řekla bych, že byly zbytečné, jen tak na efekt, snad aby byl seznam na papíře pestřejší (bez urážky, ale nic jiného mě nenapadá).
f)marmeláda plnila funkci pouze tu, že se hned na začátku pečení připekla na mísu
g)nebylo mi jasné, kolik se má dát do marinády soli a jestli se maso nemá třeba také osolit těsně před pečením
2)zajímalo by mě, na jakém pečícím programu (pokud v troubě elektrické) byl recept poprvé vyzkoušen, nebo jestli v troubě plynové, což podmínky zásadně mění!
3)v receptu se totiž praví: "pečeme přilkopené asi 1 1/2 hod. poté pečeme odklopené až je maso upečené" Po 70 min. v elektrické troubě na horní i dolní ohřev bylo maso, byť přiklopené již suché, přepečené. Snad 1 hodina by bývala stačila, no ale člověk holt důvěřuje vyzkoušenému receptu... Nicméně nevím, jestli kratší pečení by bývalo mělo valný vliv, maso by bylo asi i tak suché, protože tučné části ocásku jsou od těch libových na ocásku příliš daleko, snad by se to bývalo muselo při pečení polívat. Já měla pocit, že když se to tak dlouho marinuje, že se tomu vysušení předejde.
4)jediné, co se mi na tom celém povedlo, byly brambory a celer, které jsem k masu přidala hodinu před koncem. Těm marináda docela slušela.
5)po odkrytí, to když se dopékaly už jen ty příloby a maso už jsem musela vyndat, se všechna štáva samozřejmě vypekla, takže nebylo čím na talíři polívat. To ještě přidalo k tomu súšu
Tak nevím... V čem byla chyba?
23. 12. 2011 08:07
23. 12. 2011 01:43
23. 12. 2011 00:07
22. 12. 2011 22:39
22. 12. 2011 22:21
22. 12. 2011 22:19
22. 12. 2011 18:18
22. 12. 2011 17:28
22. 12. 2011 16:37
22. 12. 2011 16:11
22. 12. 2011 16:03
Vepřový ocásek s vánoční marinádou... cooo
22. 12. 2011 16:02
22. 12. 2011 15:45
šušli, nechceš ho přejmenovat na Vánoční....
moc hezky vypadá a chuť může být velmi zajímavá
celé je to hezké
22. 12. 2011 15:22
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 18 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 22 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno 22. 4. 2024 11:00
Právě bylo uvařeno:
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 5 minutami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 10 minutami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 3 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 3 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 12 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 13 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 14 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho marinovat maso? Správný čas v marinádě zajistí masu šťavnatost i křehkost
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: vepřový ocásek marinovane veprove ocasky grilované vepřové ocásky veprove ocasky vepřový jazyk marinovaný marinovane ocasky grilovana krizova kost grilovaný ocásek veprovy ocasek recept vepřové křížové kosti recept naložení uzený vepřový ocásek vepřové ocásky grilované marinované vepřové křížové kosti zapečené vepřové ocásky marináda křížové kosti grilované ocásky grilovaný vepřový ocásek grilovaný uzený ocásek marinovaný vepřovy bok veprove ocásky nalev
Suroviny: ocas vepřový, marmeláda pomerančová, pomeranče, skořice mletá, skořice celá, badyán, koření hřebíček, sůl kouřová, paprika sušená pálivá, omáčka sojová, olej sezamový, olej chili, víno červené
Vánoční marinovaný vepřový ocásek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5G1
16 názorů