Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 1. 2012 14:27

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 210 kJ / 2 679 kcal
Bílkoviny127,37 g
Tuky102,95 g
Vláknina38,35 g
Cholesterol 569 mg
Sodík 630 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy252,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 1. 2012 00:31

Pikantní paráda,mňam:-p+8:yes:

Bahula Bahula

8. 1. 2012 20:45

:-);-):yes::yes:

Jenny

8. 1. 2012 20:33

holky díky...klidně přidám a taky rozdrtím...;-)

Pajaska Pajaska

8. 1. 2012 20:13

Jenny:Mám také ráda chuť jalovce,ale v tomto receptu bude dostačující.Klidně si ale přidej.Myslim,že by neměl přebít chuť ostružin,spíš je doplňuje.Si myslím tedy.Jalovec je hodně výrazný,pokud je čerstvý a nevyčichlý.Zkus rozmáčknout či rozdrtit,bude mnohem výraznější.;-)

tejaja tejaja

8. 1. 2012 18:47

Jenny: ak chutí výraznejšia vôňa jalovca, kľudne možno pridať viac, upraviť podľa svojej chuti ;-)

Jenny

8. 1. 2012 18:40

jehněčí sice nemám,ale snad nic nepokazím srnčím...sladké omáčky mám ráda,jen mám někdy pocit,že jalovec nejde skoro cítit,při těch 6 kuličkách je to docela málo,ale i tak :yes:+6:yes:;-)

Pajaska Pajaska

8. 1. 2012 18:13

No barva je vždy dle použitých surovin.U mého receptu také taková poznámka,jako by nikdy nevařili.A přidávat něco kvůli barvě?Lze maximálně, a to jen někdy(př.guláš), barvu změnit při přípravě.Jinak barva odpovídá surovinám v pokrmu.Je to v pořádku a určo to musí chutnat.Vínko a koření hoděj chuť ostružin jinam.Ochutnala bych hned.:yes::yes:

rebeka rebeka

8. 1. 2012 17:24

:-D:-D:-D ááá, jahňa..to je jasné, že rcp spáchala Terka:-D:yes::yes:
a hezky spáchala:-8 mě by chutnalo:-p;-):yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 1. 2012 17:10

tejaja: jéé, Terezko, to neměla být kritika, já jsem přesvědčená, že je to skvělé.;-)

tejaja tejaja

8. 1. 2012 15:43

Nadja: vodu nikdy nezlievam, pretože s ňou vylejem aj minerály. Ale ako vravím, vôbec to nevadí, že ich máš tmavšie, oni by ani nemali byť úplne biele ;-)

Nadja Nadja

8. 1. 2012 15:24

tejaja: já většinou strouhám ručně, tak to bude asi tou rychlostí. Pokud jsou brambory málo vodnaté, tak je průběžně zasypávám moukou, aby nečernaly, ale když musím vodu slít, tak to nejde.

tejaja tejaja

8. 1. 2012 14:47

Nadja: Naďka áno, jalovec, dopíšem to tam, ďakujem za upozornenie ;-)
Omáčka je jemná, nemá vyložene černicovú chuť vďaka vínu a je jemne citrónovo tónovaná :-D Neviem to inak popísať :-8
Na halušky nemám fígeľ, chce to ihneď po nastrúhaní premiešať s múkou. Čím dlhšie stoja na vzduchu, tým sú tmavšie. Tým, že ja strúham na robote, je to rýchlo. Ale to, že ich máš tmavšie nie je vôbec na škodu ;-) Nevadí to. ;-)

Nadja Nadja

8. 1. 2012 14:42

Terezko, 6 guličiek borievok - myslím, že se jedná o jalovec ?
Halušky máš krásně bílé - mně vždycky alespoň trochu ztmavnou, ale myslím, že to bude bramborami, protože je dělám vždy stejně a někdy jsou tmavší, jindy světlejší. Nebo máš snad nějaký fígl?
Masíčko je nádherné, jehněčí mám moc ráda.
Jen chuť omáčky si nějak nedovedu představit.
:yes:+2.:yes:

spagetka spagetka

8. 1. 2012 14:39

Jana Remkova: Jani, ale dyk tam jsou ostružiny a i to červené víno? :-O:-O:-O, takže jaká by měla být barva? Přeci když děláš švestkovou nebo borůvkovou, taky má barvu podle ovoce :-O:-O:-O

tejaja tejaja

8. 1. 2012 14:38

Jana Remkova: :-O akú divnú ? Predsa sa to mäso dusí v červenom víne...:-O A omáčka je z ostružín ;-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jehněčí omáčky a guláše ostruzinova omacka k masu pikantní ostružinová omáčka jehněčí kolínko s haluškami omáčka k bramborovým haluskam jehněčí na ostružinách jehnečí omáčka k masu černice omáčka ostruzinova omacka na maso borůvková omáčka k srncimu guláš s haluskami jehneči maso omačka aby strouhané brambory necernaly ostruzinova omacka dip k masu srnčí s ostružinovou omáčkou kuřecí s ostružinovou omáčkou maso s ostružinovou omáčkou

Suroviny: maso jehněčí, víno červené, ostružiny, cukr, máslo, škrob, hořčice plnotučná, jalovec, bobkový list, olej, koření oregáno, sůl, pepř, kůra citronová, brambory, sůl, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WQ1