Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená červená řepa

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 140 min

140 min (140 min příprava)

17. 1. 2012 17:24

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie820 kJ / 196 kcal
Bílkoviny6,50 g
Tuky1,00 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od babičky, která žije v Polsku, nějak si hlavně na podzim, když je řepa čerstvá, neumím jídla s masem bez řepy představit..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MilaO

11. 11. 2023 10:16

IvanaLK: Ale to jsou jen vitamíny a nivi se jen částečně, a na délce upravx pak záleží. Ale řepa je hodnotná kvůli minerálům s prvkům, o ty jde především, a ty se neničí.

IvanaLK

20. 11. 2012 23:59

Vitamíny se ničí při teplotě nad 42 °C, takže už je pak jedno, jestli to vaříte 20 minut nebo 2 hodiny :-( Jinak pro inspiraci jednou za čas je to dobré, ale syrová má hodnotu pro zdraví :-):yes:

spagetka spagetka

19. 1. 2012 19:43

Jéé, mňám:-p:-p:yes::yes:

1974andrea 1974andrea

19. 1. 2012 19:38

tejaja:Tak po téhle odrůdě se taky podívám, pokud je šťavnatější a tobě v tomhle můžu věřit;-):-))

tejaja tejaja

19. 1. 2012 19:06

1974andrea: Andrejka, ja už roky sadím odrodu RENOVA, tá je podlhovastá, oveľa šťavnatejšia ako okrúhla a lepšie sa varí, lepšie ju naskladám do kuchty.;-)Teda pokiaľ nenarastie do 40 cm, to potom šupnem do obyčajného hrnca alebo ju použujem na guláš, tam to režem za surova.;-)

1974andrea 1974andrea

19. 1. 2012 19:04

tejaja:Teda Terezko, takovouhle řepu jsem ještě neviděla, my máme vždycky kulatou:-O

tejaja tejaja

19. 1. 2012 19:02

Napriek tomu, že cviklu robím na veľa spôsobov, takto som ju nerobila. Pridala som orestovanú cibuľu, potom som dala nastrúhanú cviklu. Dopredu som ju nevarila, netreba to. Zbytočne sa ničia vitamíny. Dusila som ju 15 minút a bola hotová :yes: Výborné jedlo, vďaka za recept. + 9;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 1. 2012 21:28

:-p+8:yes:Řepu mám moc ráda,ale já ji raději místo vaření peču v troubě.Příjde mi,že pak při čištění nepouští tolik šťávy:-)Ale určitě je to o zvyku a recept se mi líbí:-K

bestickova

18. 1. 2012 10:08

Děvčátka,ono záleží na velikosti bulviček,když jsou menší,je rychlejší,když má někdo bulvy velikosti kopacího míče,trvá to déle..:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 1. 2012 00:25

tejaja: souhlasila bych, po 2 hodinách vaření je už měkká dost. Jinak se mi recept moc líbí;-)

tejaja tejaja

17. 1. 2012 22:59

Je zbytočné cviklu vaŕiť 2 hodiny, keď ju potom nastrúhanú 20 min dusím. Za ten čas je krásne mäkká. ;-)

Eliza Eliza

17. 1. 2012 22:56

Ještě musím napsat, že řepa, když se peče, je moc a překrásně voňavá... Přidala jsem k ní brambory se slupkou na zítřek, olivový olej, hrubou sůl, pepř čtyř barev a pozor - spletla jsem si láhev s obyčejným olejem, který měl přijít na dno, s láhví obyčejného octa...a tenhle přehmat je původcem té nádherné vůně... Ještě uvidíme, jak to bude chutnat, ale vzhledem k té intenzívní vůni to zřejmě nebude na závadu...;-)

Eliza Eliza

17. 1. 2012 22:17

Také jsem včera zakoupila řepu a zrovna ji peču, osolenou, opepřenou a oliv. olejem pomáčenou v troubě...Za čtyřicet minut ji oloupu a pak se nechám inspirovat, co s ní...:-p Už se těším, možná použiju i zkušenost z tohoto bezva receptu...:-):yes:

Jenny

17. 1. 2012 21:44

:yes:mňam...:yes:;-)

Patricie

17. 1. 2012 20:44

:yes::yes:Totéž co Rebeka:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: červená řepa recepty červenářepa jídlo z červené řepy jídla z červené řepy hlavní jídlo z červené řepy recepty z červené řepy pokrmy z červené řepy červená řepa recept čevená řepa dušená mrkev s červenou řepou recept na dušenou červenou řepu jidla s cervene řepy červena řepa recepty- dušená řepa s mrkví červená řepa v receptech červená řepa jako hlavní jídlo dusena červená řepa s mrkví pokrmy s cer cervene řepy zelí_z_červené_řepy cervena repa

Suroviny: řepa červená, máslo, sůl, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Dušená červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNLE