Apple pie - anglický jablkový koláč

Kriss Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 25 názorů

523
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Suroviny

Těsto
60 g másla
Nyní v akci
250 g hladké mouky
6 lžic mléka
Nyní v akci
1 vejce
Nyní v akci
70 g cukru
1/2 prášku do pečiva
Náplň
jablka (nastrouhaná nebo na kostičky)
sekané ořechy
skořice
vanilkový cukr
strouhaný tvaroh (nemusí být)
strouhanka (v případě, že jsou jablka moc vlhká)
Dále
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Přísady na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny.

  2. Formu na koláč si vymažeme, polovinu těsta rozválíme na větší průměr formy a formu jím vyložíme tak, aby těsto lehce přesahovalo okraje.

  3. Okraj těsta pomažeme vajíčkem.

  4. Dno propícháme vidličkou.

  5. Přísady na náplň (dle vlastní volby) smícháme a vložíme dovnitř koláče tak, aby množství odpovídalo objemu formy, tj. aby byl horní okraj formy zarovnaný až po vrch.

  6. Rozválíme druhou polovinu těsta na průměr formy a zakryjeme koláč. Okraje slepíme, vrchní vrstvu těsta propícháme vidličkou, nebo na pár místech prořízneme, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 30 minut při 180°C, dokud těsto není růžové.

Poznámka

Těsto bylo vláčné, nelepilo se, moc dobře se mi s ním pracovalo. Dá se použít i na pečení jiných koláčů, štrůdlů apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Apple pie - anglický jablkový koláč

  • miriko10 miriko10

    Výborný recept. K jablkům jsem přidala místo strouhanky vanilkový pudink - prášek. Skvělé!:-)

    Odpovědět

  • Mary-Loo Mary-Loo

    Naprosto skvělý!! musím říct, že do šikovné kuchařky mám ještě daleko, ale tohle je vážně moc dobrý recept. Těsto je skvělý, vážně se sním dobře pracuje a je chuťově moc dobré. Dělala jsem to na menší plech. Kulatou formu mám jen dortovou a ta je zbytečně vysoká. Jako náplň jsem použila na kostky nakrájený a podušený jablíčka se skořicí, vlašskými ořechy, trochou třitnového cukru a jeden vanilkový cukr.. moc moc moc dobrý.. Tenhle recept budu dělat častěji ;-):yes: bodík udělen

    Odpovědět

  • skonet skonet(neregistrovaný)

    Chuťové dobre jen poznamka že testo se nelepi a dobře se snim pracovalo je trochu zcestna. Tésto se šilene lepi a pracuje se s nim hrozné. :-//Jinak chuťové opravdu dobre.

    Odpovědět

  • kačulka8 kačulka8(neregistrovaný)

    Těsto úžasný všem to moc chutnalo za par dni jsme dělali znovu.... co se náplně týče přidala jsem si tam jeste skořicii a drcené vlašské ořechy;-) doporučuju :-K

    Odpovědět

  • Anie Anie (neregistrovaný)

    Musela jsem přidat malinko víc mouky, ted je to v troubě tak doufám, že bude dobrý :)

    Odpovědět

  • Rechty Rechty

    Nejlepší !! Dělala jsem v neděli a v pondělí jsem musela znovu :-)):-K

    Odpovědět

  • Nikolka07 Nikolka07

    Fakt super recept!!!:-)) Včera jsem ho dělala s jablky,dneska ho mám v troubě s tvarohem a borůvkama,tak jsem moc zvědavá jak to dopadne :):yes:

    Odpovědět

  • Ayra Ayra(neregistrovaná)

    uzasne cesto. Ozaj sa s nim dobre pracovalo, a cela priprava je jednoducha,samotny kolac bol super:)

    Odpovědět

  • ryshla ryshla

    Moc velká dobrota, dnes jsem dělala koláč poprvé a těsto je vářně super:yes:. Jen nápń jsem si udělala podle sebe : na pánvičce jsem si na másle udělala karamel, přihodila jablka na kostičky a zlehka podusila:-K
    Děkuji za recept na super těsto:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Výborné těsto, dělala jsem ho z dvojité dávky těsta, protože máme hodně jablek.. udělala jsem jak koláč, tak štrůdl.. po koláči se jen zaprášilo, snad něco ze štrůdlu zbude na snídani :D

    Každopádně jiné těsto na štrůdl už dělat nebudu. Snad jediná nevýhoda, že se mělo tendenci sem tam trhat - ale nic co by omezovalo :). Ta chuť to vyrovnala. :-p

    Odpovědět

  • ALIS ALIS(neregistrovaný)

    Dobrý den nedá mi to abych nereagoval.Dnes jsem upekl tento koláč úplně poprvé.A nevydržel ani deset minut jak byl dobrý.Šmarja jak ten byl dobrý....chválím chválím chválím

    Odpovědět

  • silwice silwice

    skvělý recept, u nás se jen zaprášilo :-)) máme dost jablek, takže zítra budu dělat zase ;-)

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Použila jsem část celozrnné mouky a naplnila jablky a ostružinami,bylo to moc dobré :-p Jen příště asi použiji menší formu,měla jsem těsto velmi tenké a problém zaplnit celou formu :-S Posílám bod i foto ;-)

    Odpovědět

  • LadyKate LadyKate

    S těstem se pracovalo vážně skvěle, jen jsem tam zapracovala malinko víc mouky. Nechala jsem ho půl hodiny uležet v lednici. Náplň byla z jablek nakrájených na kostičky se skořicí, oříšky a cukrem - chuťově dobré, jen je příště radši nastrouhám nebo spíš nejdřív povařím, aby se náplň lépe rozpekla :-p Každopádně koláč báječně voní a s kopečkem šlehačky nemá chybu :-K
    Ocenila jsem hlavně úspornost těsta - žádná celá kostka másla, 5 vajec, nic takového - jednoduché, levné, dobré :yes:
    Doplněno 19.9. - změna, všichni mi chválili verzi s kostičkami, tak jablka povařit nenechám :)

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Přidáno foto :)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo