Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky

Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak se naučit zpracovávat kvalitnější a dražší maso. Vepřová panenka není nejdražší a postupně se na ní naučíte, jak připravit skvostný steak. Ideální příprava vepřové panenky je totiž právě ta minutková, dorůžova.

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

19. 8. 2008 21:08

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 395 kJ / 1 290 kcal
Bílkoviny150,76 g
Tuky23,74 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 323 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy109,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

babetko babetko

21. 2. 2014 13:09

Vynikající jídlo :-K, nejde na tom nic pokazit :-) :yes:

pajka

22. 6. 2013 08:46

Bibinka co to je je masíko.Jste cizinka?

Hugo

6. 12. 2012 00:20

"nakrájíme na medailonky silné asi 5 cm" - fakt 5 cm? To se téhle nebetyčné kraviny za celá léta nikdo nevšiml?

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

2. 2. 2011 18:50

:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

2. 2. 2011 18:50

:-K:-K:-K:-K:-p

Eliza Eliza

21. 2. 2009 11:03

Já do výpeku dávám lžíci soleného másla a dál jako Merylas a Bibi. To máslíčko tomu dodá skvělou jemnost, mňam :-p

Bibinka Bibinka

21. 2. 2009 10:55

Taky to dělám, když mám pěknou panenku a to tak, jako píše Merylas. Máme rádi šťávu, tak do toho vařícího výpeku hodím trošku soli, zaliji malým množstvím studené vody, ono to tak jako vyšumí, zhoustne a pěkně zhnědne. Pokud jí chci víc, tak dávám i trochu mouky. Někdy dělám na masíko volské oko, ale to už je jiný recept, takový biftek. Jó masíko, to já můžu vždy a všude:-D:-))a nejlepší je úplně čerstvé po zabíjačce, úplně delikatesní- to máme tak jednou za rok, když se u dcery zabíjí.;-):-p:-D

Eliza Eliza

21. 2. 2009 10:35

Je fakt, že na tomto receptu není nic zvláštního, ale na druhou stranu - v jednoduchosti je krása... Začínající kuchařka podle něj parádně uvaří. A ostatní nakonec taky. Jen bych dala pozor na to potírání česnekem, protože má tendenci se připalovat a hořknout. Já to dělám tak, že použiji granulovaný, nebo ho přidám až po chvilce (tak dvou třech minutách opékání.
Dnes také dělám panenku - mám ji naloženou od včera asi 10 cm špalíčky špikované česnekem a čerstvým rozmarýnem. I nějaká šťávička bude - podle momentální inspirace :-p.
Jdu se učit s foťákem...;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 2. 2009 09:58

Jani jasně, většinou při tolika bodech něco napsáno v komentářích je, ale třeba tohle je vyjímka, která povrzuje pravidlo ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 2. 2009 09:56

Merylas, já taky! Myslím, bodíkuji bez komentáře, když znám recept. Ale tady bylo 12 plusů a ani jeden komentář, tak jsem jen byla překvapená. Uznej, že 12 plusů bez komentářů ...ale jinak je mi to jedno, já to nekritizuji.;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 2. 2009 09:50

Panenka je skvělé minutkové maso, dělám jako steaky. Pokud chci šťávu, tak výpek po opečení masa zapráším moukou, chvíli osmahnu, přidám vodu a nechám chvíli provařit. A taky někdy bodíkuju bez komentáře, pokud recept znám, prostě jako kdy ;-)

Marta Marta

20. 2. 2009 23:39

jéé, většinou komentář napíšu, tohle byla fakt asi vyjímka, pro mě taková klasika - tuhle minutku dělávala mamka, tak nebylo co dodat :-)). Teď už se to snažím nepodlívat, chutná mi to víc takové osmahlé a hodně, hodně cibulky (víc osmahlé néž na té mojí staré fotce) :-p

janana

20. 2. 2009 23:37

Jani díky:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 2. 2009 23:36

Bože, ne, nevadí to nikomu.

janana

20. 2. 2009 23:20

...ale já taky dávám body a nepíšu komentáře. Poznám co je dobré, nebo znám recept a nepotřebuju zkoušet. To se snad může, nebo to někomu vadí??? ;-(:-8:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové medailonky vepřová panenka nejlepší recepty vepřové medailonky recept medailonky z vepřové panenky veprove medailonky z panenky vepřová panenka medailonky vepřová panenka recepty medailonky vepřová panenka recept medailonky recept na vepřové medailonky medailónky vepřové medajlonky recepty medailonky z vepřové panenky medailonky vepřová panenka recepty jak udělat vepřové medailonky recepty na vepřové medailonky nejlepší recepty z vepřové panenky vepřové medailonky recepty recept vepřové medailonky nejlepší recept na vepřovou panenku vepřový biftek

Suroviny: panenka vepřová, cibule, sůl, pepř mletý, koření grilovací, česnek, brambory, zelenina

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr6n