Halali - zelenina na svíčkovou omáčku

Merylas Kuchař:

Zavařeniny 28 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

1 kg mrkve
700 g celeru
500 g petržele
500 g cibule
5 lžic soli
6 lžic cukru
7 lžic octa
1,5 lžičky celého pepře
1 lžička nového koření
4 velké bobkové listy
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme, přidáme vše ostatní a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme přidat malé množství vody. Pak směs rozmixujeme, plníme do menších sklenic a sterilujeme 20 minut při 90°C. Mně se osvědčilo spíš zeleninu nastrouhat.
    Vložila jsem tady recept s použitím Halali pod názvem Kuličky z mletého masa ve svíčkové omáčce.

Poznámka

Recept znám už dlouho, mám ho z Lidových receptů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halali - zelenina na svíčkovou omáčku

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Právě jsme recept vyzkoušeli na králíka, je výborný :-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Alena Otrubová: Nejlepší svíčková je z čerstvé zeleniny. Halali jsem dělávala z přebytků zeleniny ze zahrádky a brala jsem to jako takový polotovar k rychlé přípravě jídla, když bylo málo času na vaření. Dá se použít s různým masem - hovězím, vepřovým i drůbežím.:-K

    Odpovědět

  • Alena Otrubová Alena Otrubová(neregistrovaný)

    K čemu je halali dobré? Je to pak lepší, než když se to udělá z čerstvé zeleniny? A použití je tedy jen do svíčkové?:-O

    Odpovědět

  • ludmilaikov ludmilaikov

    bjarkan:
    9x370ml:-)
    Právě jsem dozavařovala:-8

    Odpovědět

  • ludmilaikov ludmilaikov

    Koření nedávám vařit ve "vajíčku". Uvařím ho v trošce vody v mikrovlnce a použiji jen ten vývar.:-)Je to rychlé a pohodlné.

    Odpovědět

  • začátečník začátečník(neregistrovaný)

    Hezký recept...halali si kupuji, ale ráda bych si to udělala doma...chci se jen zeptat...musí se to předtím vařit..nejde to jen zavařit? Děkuji

    Odpovědět

  • stanik stanik

    výborný recept, díky za něj

    Odpovědět

  • Fišerka Fišerka(neregistrovaná)

    Jdu to hned vyzkoušet!!! Těším se na výsledek :-p pak vám písni holky!!!!

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Jo to je super,hledala jse tento recept,akorát si myslím,že se nemusí asi ani mixovat ne?Já to dávám jen do svíčkové,kterou stejně pak mixuji......ale to je muj názor :yes::yes::yes::yes:
    Určitě vyzkouším.....:-K:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    bjarkan: Nezlob se na mě, ale já to neodhadnu. Už jsem to nějaký čas nedělala a plnila jsem to do různě velikých sklenic, tak opravdu nevím, bohužel:-8:-(

    Odpovědět

  • bjarkan bjarkan

    Na kolik tohle množství vyjde zhruba sklenic? děkuji

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Mamta, děkuji:-K

    Odpovědět

  • mamta mamta

    Moc děkuji za recept,kupované Halali není špatné ale tohle je super.Něco takového jsem hledala.Máte bodík:yes::-))

    Odpovědět

  • Kuchta-buchta Kuchta-buchta(neregistrovaná)

    Díky za recept. Už jsem to jednou zkoušela zavařit před 3 lety, jenže recept jsem kdesi založila.....a není. Znám, mám vyzkoušené a dělám z toho i majdu ke kuřecímu. To jen tak orestuju kuřecí kousky na másle, krátce podusím a přidám Halali a smetanu. Super rychlovka. Doporučuju!

    Odpovědět

  • Blanka Netopilová Blanka Netopilová(neregistrovaný)

    Dělám Halali podle tohoto receptu už 2 roky,začala jsem s jednou dávkou,vloni už to byly dávky 4 a to pro mou celou velkou rodinu.Nejoblíbenější je svíčková ze zejíce,kdy maso řádně prošpikuji a už nesolím.Po zalití sklenicí Halali a po 4 denním proležení v chladu je maso jedna báseň.Po upečení rozmixuji zeleninu,zaliji smetanou a většinou už ani nemusím zahušťovat.Halali je daleko lepší než kupované. :-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo