Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl z bílého jogurtu

Už vás nebaví dělat štrúdl z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového, máme pro vás skvělý recept. Těsto je, díky jogurtu, vláčné, skvěle se s ním pracuje a navíc je univerzální a lze ho použít pro sladké i slané pečení. Teď už jen zvolit tu nejlepší náplň.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

2. 2. 2012 03:04

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 515 kJ / 2 991 kcal
Bílkoviny59,35 g
Tuky164,23 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 1,02 g
Sůl3,05 g
Sacharidy312,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud do těsta zabalíme makovou či tvarohovou náplň, získáme chutnou makovou, příp. tvarohovou buchtu. Těsto lze použít i pro slanou úpravu - plnění masovou, špenátovou směsí. Ale jako štrúdl se osvědčilo nejlépe.

V poslední době dělám tento recept častěji a osvědčilo se mi udělat těsto dříve a nechat pár hodin nebo přes noc zabalené v lednici. Pak včas vyndat na pokojovou teplotu, aby se s ním dobře pracovalo. Výsledek je znatelně lepší. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

llMichaelall

27. 2. 2024 11:54

Jednoduché těsto, krásně křehké. Doporučuji ☺️

taddy1 taddy1

12. 9. 2020 16:47

MamlajdaD: Moc a moc děkuji za krásná slova :-K

MamlajdaD MamlajdaD

11. 9. 2020 16:09

Taddy1: Tenhle tvůj komentík se mi moc líbí! Recepty po babičkách jsou vždycky ty nejlepší, nejen proto, že jsou opravdu moc dobré, ale i proto, že jsou plné krásných vzpomínek! ;-):-8:-K A budeš se divit, také znám radost ze znovu objevevého ztraceného receptu! To se mi přihodilo dost nedávno. ;-):-D. Přeji ti hodně úspěchů v životě, ve vaření a taky hodně zdraví! :-K:-K:-K

taddy1 taddy1

11. 9. 2020 08:32

MamlajdaD: Děkuji moc. Já mám s tímhle receptem opravdu velký úspěch u každého, kdo ochutná. Těsto dělávala moje babička a já jsem ztratila sešítek, kde byl recept napsaný. Babička už mi shůry recept znovu dát nemohla a trvalo hodně let, než mi vypadl z dlouho nečtené knížky babiččinou rukou napsaný recept na lístku ze starého trhacího kalendáře. :-K

MamlajdaD MamlajdaD

7. 9. 2020 17:07

taddy1: To se stane každému, že se upíše, já mám spoustu překlepů, vše po sobě čtu a i tak mi semtam nějaká chybka uteče. ;-) Ale recept se mi moc líbí, možná někdy zkusím. :yes:<3:-K

taddy1 taddy1

7. 9. 2020 13:11

ivulinka: Děkuji a omlouvám se za takový nesmyslný překlep.

taddy1 taddy1

7. 9. 2020 13:10

Lenka01: Děkuji za všímavost. Často podle tohoto receptu také dělávám, už vyhazuji staré popsané papírky s recepty, ale toho jsem si vážně nevšimla, že jsem tam napsala takový nesmysl. Tím se všem omlouvám a děkuji za opravu.

ivulinka ivulinka

7. 9. 2020 08:29

Lenka01: Opraveno;-)

MamlajdaD MamlajdaD

6. 9. 2020 15:09

Lenka 01: :yes::-D Jsi opravdu všímavá! :yes::-K:-K Některá z děvčat moderátorek to jistě opraví na gramy, ale je legrace, že si toho za osm let nikdo nevšiml. ;-):-D:-8

Lenka01

6. 9. 2020 12:29

2,5kg hery? Vážně?? :-O :-Q

zuza

3. 10. 2015 17:17

ja třeba dala misto strouhanky musli a bomba
:-8

taddy1 taddy1

20. 1. 2015 20:33

mika59: S mákem ho také dělám a je moc dobrý. Tohle těsto je dobré i pro slanou nápln, případně nejen jako štrůdl, ale jdou z toho dělat dobré šátečky nebo "šneky" - at už sladké a nebo slané. Těsto je dost univerzální, dala jsem ho sem jako štrůdl, protože ten se dočkal největší obliby v mém okolí.

taddy1 taddy1

20. 1. 2015 20:30

potkanek: Samozřejmě lze použít máslo i jiný tuk vhodný do pečení, případně kombinace, ale mám vyzkoušeno, že z Hery je opravdu nejlepší. Ona má v sobě jinou chut, která těstu dodá "šmrc".

mika59 mika59

20. 1. 2015 15:05

vyzkouším s mákem,vypadá dobře :yes::-p

potkanek

20. 1. 2015 14:53

Mohu použít máslo , když zrovna nemám heru nebo dát půl na půl děkuji ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štrudl z jogurtu výborný štrůdl z jogurtu štrůdl z héry a jogurtu těsto na štrůdl z bílého jogurtu štrůdl z bílých jogurtů těsto na štrudl z jogurtu bez hery těsto na štrudl z héry těsto z bílého jogurtu bílý jogurt recepty recept na štrůdl z jogurtu pečeme z jogurtu těsto na štrůdl z jogurtu pečení z bílého jogurtu jogurtový štrúdl štrudl s jogurtu strůdl jogurt jogurtové těsto na štrůdl bílý jogurt recept pečeni z jogurtu závin z bílého jogurtu

Suroviny: mouka polohrubá, tuk hera, vejce, prášek do pečiva, jogurt bílý, sůl, jablko, cukr, skořice mletá, rozinky, ořechy vlašské, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Štrúdl z bílého jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Og7