Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Flambované palačinky (Crêpes Suzette)

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

3. 2. 2012 12:37

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 370 kJ / 566 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky49,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept na palačinky https://www.toprecepty.cz/recept/24646-palacinky--...

Likér Grand Marnier můžeme nahradit, třeba likérem Cointreau nebo jiným pomerančovým likérem s dostatečným množstvím alkoholu.

Na omáčku použijeme stejnou pánvičku (stejných rozměrů, nebo o něco větší) na které jsme dělali palačinky. Tak budeme moci vyskládat všechny přeložené palačinky najednou na pánev.

Crêpes Suzette je tradiční francouzký dezert.

Můžeme podávat s okrájenými dílky pomeranče nebo vanilkovou zmrzlinou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 5. 2021 16:35

Teď jsme je snědly a jsou vynikající ! Okoukla jsem z fotek, že stačí ořezat kůrku, z pomeranče na tenoučké proužky, jako ozdobu a zbytek nastrouhat najemno. Vše se podařilo a moc chutnalo. Opravdu zdařilý dezert!

casino casino

11. 2. 2014 01:36

Saimi:
Souhlasím s vámi
U profíků jsem okoukal, že k obracení stačí vidlička: utopit palacinku v omáčce, pak navinout na hroty a rozvinout druhou stranou do omáčky:yes:
Když toto chystám před flambováním v kuchyni, tak vložím palačinku do omáčky, pak opatrně uchopím obouruč prsty jako kapesníček a v omáčce vymáchám i druhou stranu a složím kapesníček do šátečku a pak šátečky vyskládám do pánve:-))
Nepoužívám ani extra kastrůlek k nahřívání alkoholu. Fambuji přímo na pánvi...

hladovahana hladovahana

3. 2. 2012 22:44

Jednoduche, pritom prudce jedle!

Bahula Bahula

3. 2. 2012 19:34

:-p:-):yes:

misza misza

3. 2. 2012 17:49

:-*:yes:

Miquel Miquel

3. 2. 2012 15:11

Saimi:Každý si může upravit recept podle svého jak mu to vyhovuje;-)já jsem první kdo to tak dělá:-D, ale když použiješ toto http://www.nozeinox.com/files/pinzeta.jpg a pořádně s každou palačinkou zašmrdláš na pánvi a poté otočíš tak se ti omáčka dostane i dovnitř:-).Nehledě na to že podle originálního receptu se to dělá tak jak jsem to popsal v postupu;-)

eva hubova eva hubova

3. 2. 2012 13:52

Hezký recept:-p:yes:

Saimi

3. 2. 2012 13:05

Dobrý.ALe lepší je když dáš palačinku na pánev v omáčce jí otočíš a překládacím příborem ji složíš.Líp se prohřeje a uvnitř nebude suchá.

Masula Masula

3. 2. 2012 12:46

Teda Miquel ty mi děláš chutě:yes::-p:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: flambované palačinky crepes suzette crepes suzette pohlreich creppes palačinky crepes suzette flambovana palacinka crepes recept crepes suzette recept palacinky na pomerancich crepe suzette recept flambovane palacinky s pomerančem grand marnier palačinky palačinka crepe suzette palačinky s pomerančovým likérem palačinky crepe de suzette palacinky pomeranc čím nahradit likér grand marnier flambované palačinky grand marnier grand marnier recepty flambovana pomeranc

Suroviny: palačinky, pomeranče, máslo, cukr, grand marnier

TopRecepty.cz

Flambované palačinky (Crêpes Suzette)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JlqD