Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrnice – rozpis na 10 kg

K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a pak jí plníme tenké střívko. Po uvaření je skladujeme v chladu a rychle spotřebujeme.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 2. 2012 23:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie43 541 kJ / 10 407 kcal
Bílkoviny669,08 g
Tuky141,16 g
Vláknina128,65 g
Cholesterol 7,08 g
Sodík 70,98 g
Sůl177,15 g
Sacharidy1 552,57 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Bílé pečivo do jaternic se peče den před zabijačkou, aby bylo čerstvé a tuhé. Na pečení se používá výhradně hrubá mouka, kvasnice, trocha cukru na kvásek, sůl a voda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

6. 2. 2012 10:39

Vím, že jaternic je hodně druhů a hodně receptů, krajových, i každý řezník má svůj, osvědčený.....i u nás se dělaly trochu jinak, ale i s "buchtou", která je zde v receptu:-)) Slezina a plíčka šly u nás do jelit, zato jsme do jaternic přidávali i krájenou syrovou cibuli a mleli část vařených kůží.
Vařilo se těsně pod bodem varu.

1974andrea 1974andrea

6. 2. 2012 09:52

Je pravda, že jitrnice, jelita i tlačenka se nesmějí vařit, jak píše Kadlík, ale jenom zahřívat;-):-! pod bodem varu.

1974andrea 1974andrea

6. 2. 2012 09:46

Kadlik:Mrkni do fotoalba na naši zabijačku, ať si spravíš chuť;-)

Kadlik Kadlik

6. 2. 2012 09:43

Tak bohužel musím říct, že tohle mne nenadchlo... Dělávám /nebo spíš -dokud jsem měl vlastní čuně, dělával jsem/ každý rok... Slezinu a plíce do jitrnic??? To šlo do jelit! Jater trošku, spařených...masa na deset kilo 3 kila??? A tolik pečiva???? na celou dávku jsem dával tak 6 rohlíků, namočených v mléce a vymačkaných... a Vařit? v horké vodě se prohřívaly, nesměla začít vřít! Asi jiný kraj, jiný recept. A i té majoránky se mi zdá málo... tu jsem tam sypal po sáčcích, jenom promnul v dlaních...:-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba jaternic buchta do jaternic domácí jaternice recept na domácí jaternice top 10 recepty buchta na zabíjačku zabijačková buchta do jitrnic placka do jitrnic co se dává do jitrnic zabíjačková buchta buchta na zabijačku recept jaternice nebo jitrnice buchta do jitrnic z hrubé mouky vyroba domacich jaternic zabijačková buchta recept buchty do jaternic placka na zabijačku jitrnice nebo jaternice buchta do jaternic recept buchta na jaternice

Suroviny: bůček vepřový, lalok vepřový, slezina, rohlík, játra, sůl, pepř mletý, koření nové koření mleté, majoránka, zázvor mletý, česnek, vývar masový,

TopRecepty.cz

Jitrnice – rozpis na 10 kg

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6Zl