Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachna

Kachna je pokrmem vskutku slavnostním. Některé hospodyňky si však na její přípravu netroufají. My vám přinášíme recept, který je snadný a chutný. S nadýchaným knedlíkem a zelím může být novou stálicí vaší sváteční tabule.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

22. 8. 2008 13:11

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 692 kJ / 1 121 kcal
Bílkoviny47,58 g
Tuky24,33 g
Vláknina34,52 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 382 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy164,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

21. 4. 2014 19:16

savlinka::-) Ďakujem za fotky, sú pekné :yes:;-)

savlinka savlinka

21. 4. 2014 12:16

u nás dnes také byla kačenka;-)

Bibinka Bibinka

25. 12. 2011 17:59

Jiří Bureš:...a nebudou to spíše noky, než bramborový knedlík:-?;-):-D

Jiří Bureš

25. 12. 2011 17:35

Abych parafrázoval film Pelíšky: U nás se vždycky na Hod Boží podává pečená kačena s bramborovým knedlíčkem. Viď Vilmo. ;-)

http://recepty.jiribures.cz/masa/kacena-pecena/

galgala

28. 4. 2009 22:46

Díky za upřesnění. Zítra tento recept budu testovat. Snacha má narozeniny, syn svátek a obě jejich děti budou slavnostní večeři též přítomné. A ja som tiež maškrtná. Experimentuji ráda, stejně tak jako mám ráda Slovensko a všechny dobré lidi tam žijící.:-D

tejaja tejaja

26. 4. 2009 10:08

galgala, dlzka pecenia závisí od hmotnosti kacky. Platí pravidlo : 30 min + 1 hod na kazdý kilogram kacice , platí to aj pre hus. Takze 2 kg kacicu je potrebné piect cca 2,5 hod. Aby sa pekne prepiekla, treba hu piect pri strednej teplote, asi 180 °C.

galgala

25. 4. 2009 22:19

Koupila jsem kachnu a hledala jsem něco netradičního. Tenhle recept vyzkouším. Jen ta délka pečení mi připadá poněkud dlouhá. A ještě dodatek pro některé mladé české kuchařinky, kterým je zvukomalebná slovenština nesrozumitelná. Pečeň = játra, hydina = drůbež, piper = pepř, opražit = osmažit, zemiaky = brambory, strúčik = stroužek. :-*

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pecena kachna pecena kachna recept kachna recepty pečení kachny kachna recept kachna pečená pečená kachna recepty recept na pečenou kachnu recept pečená kachna pečená kačena jak dlouho se peče kachna recept na pečení kachny jak se pece kachna nejlepší pečená kachna pečená mladá kachna recepty pečená kachna recepty kachna pečená pečená kachna top recepty pecena kacka dlouho pečená kachna

Suroviny: kachna, kachna, cibule, brambory, vejce, olej, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, česnek, majoránka, voda

TopRecepty.cz

Pečená kachna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpB8