Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky, které mě dostaly...

Oblíbenou přílohou českých jídel jsou knedlíky. Kromě kynutých a karlovarských si můžete připravit i bramborové. S těstem se musí pracovat rychle, protože má tendenci řídnout, ale s naším receptem se vám jistě povedou.

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

18. 2. 2012 19:28

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 237 kJ / 2 208 kcal
Bílkoviny72,36 g
Tuky19,62 g
Vláknina32,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 266 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy419,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: ProŽeny.cz, autor receptu je Magdalena Hendrychová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dobrý den, popravdě, dělám bramborové knedlíky z brambor vařených ve slupce a v páře, nevyplaví se tak škrob a těsto mi vychází pak velmi soudržné.
Ale zkusím tento recept, vypadá to hezky, ten kypřící prášek je podle foto krásně nadýchne a už se těším na to žůžo pochutnání třeba se zvěřinovým guláškem.<3:-K
Pak napíšu jak bylo!;-)

Rejpal77

8. 10. 2023 20:11

satelit: je to málo, vždy dávám o něco více;-)

satelit

8. 10. 2023 20:10

ZuzVes: Jestli mohu poradit, dejte 40- 45 dkg mouky na 1 kg. Chce to vyzkoušet. 35 dkg se mi zdá málo. Záleží i na bramborách.

Dajda Dajda

22. 1. 2023 09:23

Buchyna: U nás v rodině se špetka, ale opravdu jen špetka :-! prášku do pečiva dávala do bramborových knedlíků vždycky. Stejně tak se kombinovala dětská krupička s polohrubou moukou. Knedlíky byly vždy OK, ale hodně záleží na tom, jaké jsou brambory.

tejaja tejaja

21. 1. 2023 22:03

Dagmy: Váš komentár mažem. Aj negatívne hodnotenie receptu sa dá napísať slušne bez vulgarizmov.

Rejpal77

8. 3. 2022 10:13

Už je jinak nevařím a vždy se povedou????

Rejpal77

24. 11. 2021 17:54

Buchyna: to mě mrzí, že se ti nepovedly. Já jsem je dělal asi osmkrát podle receptu a vždy jsou perfektní<3<3 a to jsem kuchařské ucho;-)

Buchyna Buchyna

7. 11. 2021 15:39

Recept mne nejprve zaujal. Překvapil mne ale PP a postrádám dětskou krupičku, která do bramborových knedlíků patří. I přesto jsem se do nich pustila. S těstem se mi dobře pracovalo a knedlíky vypadaly skvěle. Ovšem po 8 min. se mi začaly rozvářet;-( Po vytažení z vody se mi rozpadly na malé kousky. Nejsem žádné kuchařské ucho, bram. knedlíky (z brambor ve slupce)dělám už dlouho a nikdy se mi nerozvařily. Můj názor je, že se rozpadly kvůli PP, je tu naprosto zbytečný. Tento recept už dělat nebudu:-((

BlaV.

25. 2. 2018 22:29

dělám bramborové knedlíky na různé způsoby, vyzkouším i tento v páře :yes:

Eja57 Eja57

30. 1. 2018 09:29

Alena: Jsem tady procházela recepty na bramborové knedlíky, ale všechno mi přijde zbytečně složité.
Půl kila nakrájených brambor uvařím doměkka, sliji a vrátím zpět do kastrolu, vezmu šťouchadlo a ještě vařící rozšťouchám, přidám cca 200 g dětské krupičky - chce to trochu cviku, když máte pocit, že by to ještě trochu chtělo, tak to právě už ne, dle sezóny trochu bramborového škrobu, jedno vejce, sůl, rychle stále šťouchadlem zpracuji v těsto. V hrnci už mi vaří voda, těsto rozdělím na tři části, rychle uválím 3 knedlíky - válečky, máme radši menší ( chce to trochu plechové ruce, je to fakt horké), dám do vařící vody, lehce podeberu ode dna, ztlumím plamen, v průběhu 1x otočím a po cca 12-ti minutách jeden vyndám a nakrojím, skoro vždy je to akorát. Přidáním špetky kurkumy do těsta dostanou krásnou barvu. Nádobí - hrnec, kastrol, šťouchadlo....

plamenk

30. 1. 2018 07:59

Vadí mi přidávat pečicí prášek i ten ocet, je to zbytečné.

Alena

16. 1. 2018 11:56

nejlepší bramborové knedlíky jsou z teplých brambor, ale s těstem se musí rychle pracovat, jinak řídne a prášek do pečiva je zbytečný:-K

Soňa

20. 10. 2017 15:08

lubinka: Přidává se proto,že pak hotové knedle nemodrají nebo nečernají,přidává se jen troška octa do těsta,lžíce,lžíce a půl....já dávám trošku octa i do vody...:-8

lubinka

16. 9. 2017 05:32

Proč se do knedlíků pridává ocet, to jsem ještě nikdy neslyšela ?

spinner

21. 7. 2017 14:25

teny1: ...a co PCB? V mikrotenu NE !!!:no::no:

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepsi bramborove knedliky recept nejlepší bramborové knedlíky-recept nejlepší bramborové knedlíky nejlepsi bramborovy knedlik bramborové knedlíky v páře bramborový knedlík nejlepší bramborové knedlíky bramborove knedle bramborový knedlík na pare bramborové knedlíky na páře výborné bramborové knedlíky bramborový knedlík v páře bramborový knedlík vařeny v páře bramborový knedlík s práškem do pečiva bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky s kypřícím práškem nejlepší recept na bramborové knedlíky vynikajici bramborovy knedlik bramborové knedlíky s práškem do pečiva bramborové knedlíky s práškem do pečiva

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, kypřící prášek do pečiva, ocet

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky, které mě dostaly...

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMpR