Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 392 kJ / 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,88 g |
Tuky | 53,57 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 72,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj receptu: Kuchařka Jak šmakuje Moravskoslezsko? Recept je od paní Heleny Felbrové.
Trochu jsem si ho poupravila, v původním receptu se taky nedával ocet a pepř, a místo vodou se řepa zalila 1 dl červeného vína a mohlo se ještě dochutit citrónovou šťávou.
Závin se hodí jako příloha hlavně k pečené drůbeži.
Zkusila jsem do části nádivky vmíchat trochu Solamylu, řepa držela víc pohromadě, ale nebyla tak nadýchaná a vypadala sklovitě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2012 11:48
21. 2. 2012 20:31
21. 2. 2012 20:26
21. 2. 2012 19:05
21. 2. 2012 18:56
Dávám bodík a určitě vyzkouším!!!
21. 2. 2012 17:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 8 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 15 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 19 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 21 hodinami
Plněný croissant
Přidáno před 23 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Přidáno 22. 4. 2024 08:03
Právě bylo uvařeno:
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 16 minutami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 20 minutami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 8 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 10 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 10 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 10 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 11 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 11 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 12 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
jana.r uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: karpačo s červené řepy štrůdl s červenou řepou jak šmakuje moravskoslezsko recepty štrúdl z červené řepy jak dlouho se peče závin příloha k pečeným žebrům jak šmakuje moravskoslezsko délka vaření červené řepy slaný štrůdl s červenou řepou karpačo z pečené červené řepy štrudl červená řepa závin z řepy příloha k pečeně u kureti štrůdl s řepou jak dlouho pect závin jak dlouho se peče listové těsto červená řepa k masu jak šmakuje moravskoslezsko kniha slany strudl s repou délka pečení zavinu
Suroviny: těsto listové, řepa červená, cibule, jablko, olej, cukr krupice, sůl, kmín drcený, pepř, ocet, vejce
Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGGl
6 názorů