Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 835 kJ / 2 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,31 g |
Tuky | 161,28 g |
Vláknina | 27,66 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 3,84 g |
Sůl | 10,41 g |
Sacharidy | 174,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
*Lze podávat jako samostatné jídlo, předkrm, nebo i s plátkem masa opečeného na grilu.
*Tyto noky jak už název napovídá jsou typické pro Řím a okolí.
*Recept je z knihy "El gran libro de la cocina italiana" od autorů "Carlo Bernasconi a Christian Teubner".
*Polenta je kukuřičná mouka (krupice) http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 2. 2012 18:46
25. 2. 2012 17:04
25. 2. 2012 15:59
25. 2. 2012 15:02
25. 2. 2012 14:52
jitka: Dovoluju si nesouhlasit, protože co je dnes zásadního Spousta receptů ať už si vezmeme třeba českou klasiku svíčkovou se různí, každý si ji upraví podle sebe Stačí si zadat do googlu Gnocchi alla romana a uvidíte kolik vám vyjede různých verzí, nehledě na to že jsem uvedl zdroj odkud recept je. Ale abych byl upřímný, přidám do názvu di polenta
25. 2. 2012 14:23
25. 2. 2012 13:38
25. 2. 2012 13:34
25. 2. 2012 13:25
25. 2. 2012 11:18
25. 2. 2012 11:01
25. 2. 2012 10:38
25. 2. 2012 10:32
25. 2. 2012 10:29
Jo dovolím si přidat odkaz, co je polenta, někdo to fakt nemusí vědět, když tak si to přidej do Poznámky
http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak připravit polentu? Kukuřičná kaše je jednoduchou přílohou, ale vyzkoušejte i další úpravy
Tipy na skvělé občerstvení na dětskou oslavu: Vyzkoušejte oblíbené chuťovky, které zaručí dokonalou dětskou párty
Další recepty
Tématické fráze: noky z polenty opečený masový nok název noky z ricotty gnocchi z ricotty polenta noky gnocchi rajčata noky s omáčkou noky z ricoty noky s rajčat placičky z polenty co je polenta kuřecí stehno p římsku placky z polenty gnocchi s italskou omáčkou noky polenta noky z polenty recept gnocchi s ricoty gnocchi di polenta(noky) gnocchi s rajcat jak vyrobit noky z polenty
Suroviny: rajče, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, olej olivový, petržel, čerstvé bylinky, vývar masový, sýr ricotta, sůl, polenta, sůl, voda, máslo, česnek, čerstvé bylinky, máslo, parmazán
Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqLR
14 názorů