Úly

tejaja Kuchařka:

Cukroví , Nepečené 13 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

250 g moučkového cukru
150 g mletých ořechů
50 g piškotů (mletých)
1 vejce
1 lžička kakaa
rum
Náplň:
150 g tuku
150 g moučkového cukru
1 žloutek
rum
piškoty
čokoládová poleva (nebo cukrová)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zmiesime cukor, orechy, mleté piškóty, vajce, kakao a rum.

  2. Z cesta vyformujeme malé guličky, ktoré obalíme v práškovém cukre a vtláčame do úľových formičiek.

  3. Prísady na plnku vyšľaháme a plnkou plníme dutinky úlikov a prilepíme ich na piškóty.

  4. Hotové úliky posypeme cez sitko práškovým cukrom alebo polievame polevou.

Poznámka

Dobre vyzerá, ak sú úliky poliate rôznymi polevami, sú farebné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Úly

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino:;-) Vačšinou píšem všeobecne tuk, niekto radšej maslo ( aj maslo je tuk ;-) ), iný Heru...tak nech si dá každý, čo má rád. Ďakujem za fotku.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Úly jeden vždy potěší...
    ...akorát že část mančaftu čokoládu nerada, takže dělávám 1/2 na 1/2 :-)
    No, až na maličkosti jsem rcp dodržel:
    Místo tuku jsem dal máááslo a místo na piškoty jsem domečky včelkám lípl na kolečka z lineckého:-)
    Akorát s polevou jsem to moc neutrefil; použil jsem měkkou dortovou, t.j. čokoládu ředěnou pouze vodou. Už už to vypadalo na výbornou mucholapku a že to budu podávat s vidličkou:-* ale po jednom dni už se to dá jíst i příborem králů;-)

    Odpovědět

  • EVA EVA(neregistrovaný)

    kdo de bojí vajíčka,může dát vaječný końak,je to stejné,možná ještě lepší:-/

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eva::-D:-D nehľadaj tuk tam, kde nie je. Žiadny tuk v takej forme, ako si ho predstavuješ, tam byť nemá. Cesto urobíš bezproblémovo, pretože tuk obsahujú orechy. Takéto úliky robíme v našej rodine vyše 60 rokov ( robila ich už moja babička od mladi ) a nikdy nie je žiadny problém ;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    V ingrediencích postrádám tuk,máslo.:-( Kolik ho tam má být? Bez másla neuhnácám těsto:-( díky za odpověd.

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Syrovy bilek nedavam, ale zloutek docela casto. Salmonela byva v neupravenem bilku, ale kdo v zivote nejedl vejce do skla??? Tam take zloutek zustava skoro syrovy.... Dcera dostala jednou salmonelu z rajcat a take je stale jime. Loni byla dokonce ve spenatu bakterie E-COLLI.... To by potom clovek nesmel jist nic....:-):-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    salmonela..??? (neregistrovaný/á) , ja sa surových žĺtkov nebojím :-D Žĺtok zjemní krém a úplne inak ako napr. puding. Vždy sme takto robievali a za tie desaťročia nikto žiadnu salmonelózu nedostal. Zato manžel dostal salmonelózu v závodnej jedálni z čierneho korenia. A neprestali sme kvôli tomu používať korenie. Ale kľudne vynechaj ten žĺtok, len krém dobre našľahaj ;-);-);-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Salmonelo, někdo tu myslím psal, že vajíčko nahrazuje 1 lžící Salka...pro tu pojivost...a cukr podle chuti upravit ;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    salmonela..??? (neregistrovaný/á)
    tak tam to vajíčko nedávej, myslím si, že se nic nestane, ani já nikam syrové vejce nedávám, nejsem příznivcem syrových vajec.
    Anebo si najdi tady na webu recept, kam se vajíčko nedává, myslím, že si máš z čeho vybírat.

    Odpovědět

  • salmonela..??? salmonela..???(neregistrovaný)

    Nevíte někdo jak to je s těmi vajíčky? Docela se mi příčí jíst něco ze syrových vajec..a tady se nikde nepíše o tom jak ty žloutky nebo vajíčka tepelně upravit v té náplni.. Nemáme vlastní chov, jen z obchodu kupujem.. :-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Úliky je možné polievať aj cukrovými polevami, ale ja robím s čokoládovou, tie cukrové nám veľmi nechutia, sú príliš sladké.

    Odpovědět

  • petbot petbot

    Ahoj :-),Já dávám jako podstavec místo piškotu lineckou kytičku.Také úlky polévám,ledovými kaštany, a navíc je posypu strouhaným kokosem. Pak celkový vzhled úlku vypadá jako zasněžená hora.Jako z pohádky :yes::-)

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    jéééé tak ty já můžu, úplně je vidím jak se mi rozplývají na jazyku :-8 :-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo