Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí"segedín"z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

23. 3. 2012 22:51

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 615 kJ / 2 298 kcal
Bílkoviny157,53 g
Tuky124,78 g
Vláknina32,47 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 5,95 g
Sůl14,67 g
Sacharidy90,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Segedínských gulášů je tady hodně. Přidávám zde svou verzi, která je rychlá a také chutná. Používám kuřecí stehna, která si vykostím, ale pro začínající kuchařinky bude v začátcích lepší zakoupit si už vykostěné plátky.Přijde to sice o nějakou tu korunu navíc, ale lepší než vykosťovák v ruce.Pokud budete zelí proplachovat, vodu nevylévejte, dá se upotřebit do pikantnější kyselejší polévky, nebo ji lupnout pro zdravíčko.

Já jsem na přílohu dělala hrníčkový knedlík v mikrovlnce, na který přidávám odkaz.http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 2. 2023 20:51

Petra Dvor.: Za přidanou fotku i komentář velice děkuji:-KMoc mě to potěšilo:-8

Petra Dvor. Petra Dvor.

2. 2. 2023 12:34

Výborné

Ivvettaa Ivvettaa

13. 11. 2012 17:21

vypadá lákavě :-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 3. 2012 20:57

Jéé čokoládko:-))vidím od Tebe další komentík:-DJsem moc ráda,že chutnalo:yes:S krůtím musel být gulášek také moc príma:-pa je fakt,že se musí dělat o trošku dýl:-)
Za vyzkoušení,fotku i bodík Ti děkuji:-KMoc jsi mě potěšila,že jsi podle mého rcp uvařila,děkuji:-*:-K:-K

chocolate chocolate

25. 3. 2012 20:53

Anna Kocikova:Už to máš i zdokumentováno;-).

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 3. 2012 20:52

chocolate::-))Jestli je Ti v hrnci syčí to,co si myslím:-D:-Dtak doufám,že bude chutnat;-);-):-)):-))

chocolate chocolate

25. 3. 2012 20:31

Přidávám foto, poděkování a bodík.
Dělala jsem z krůtího stehna a všem doporučuji, jen dobu vaření jsem prodloužila o deset minut.

chocolate chocolate

25. 3. 2012 11:06

Anna Kocikova:Hádej, co mi syčí v tlakáči:-D??

rozmarynaH rozmarynaH

24. 3. 2012 19:44

U nás doma se mu říká "székely gulyás". Naprosto bezkonkurenční dobrota. Jedla bych ho do úplného přejedení. Maso použiju "co dům dal", kuřečí řízky jsou možné. Jediné, co tam přidávám navíc, je malý rajský protlak, ale on to každý dělá tak, jak to má rád. Obrázek vzbuzuje v člověku pocit, že by si šel hned naservírovat velkou porci. Gratulace :yes::yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 3. 2012 13:08

Za komentáře,názory i další nápady a návody děkuji:-):-K
OTO-jak píšu v poznámce,já osobně také dělávám ze stehen z Kauflandu,ale jaději pro začátečníky jsem uvedla to vykostěné maso.Samozřejmě záleží na každém,jaké použije.Já jsem kdysi byla při vykosťování hrozné nemehlo:-Oa do dnešní doby jsem se nenaučila vykostit kuře na roládu:-8tak to řeším tak,že vykostím právě tady tyto uvedené kuřecí stehna,rozklepu,rozložím na vepřovou blánu(bránici)a postupuji jako u rolády vcelku.Pak v bláně zabalím,upeču a je to taky OK;-)Do tohoto"segedínu"přidávám kostky obyčejné slaniny,nebo angl.slaniny,ale tentokrát byla lednička vyjezená:-8:-DS tou 30% smatanou je to také tučné dost:yes:
NADI-při nakládání domácího zelíčka manželovi nějak ujela ruka se solí a zelí je opravdu moc kyselé,takže jsem propláchnout musela:-8a po vypití vody,kterou mám moc ráda nebudu u rcp líčit závěrečný děj:-O:-D:-DNedochucuji cukrem,sladší vínko Pálava je moc príma:-p
Po nějakém hezkém bůčínku se budu muset poohlédnout:-)Po tom drůbežím to chce na chvilku zase přesedlat na prasátko;-):-D:-D

Nadja Nadja

24. 3. 2012 11:33

;-) Zelí je lepší neproplachovat, i když je hodně kyselé - stačí lák z něj dobře vymačkat (pak vypít), zelí podlít vodou a dochutit podle potřeby:
http://www.toprecepty.cz/recept/26265-kysane-zeli-...
:-p a segedín mám ráda z čehokoliv.

suslajda suslajda

24. 3. 2012 09:32

;-)taky vždy dělávám jen z vepřového:-Kproč nezkusit něco jinéh člověk se celý život učí:yes::yes:+7

Ivusa Ivusa

24. 3. 2012 08:56

:-K:yes::yes:

OTA

24. 3. 2012 00:10

Segedín mám odzkoušený s klobásou nebo špekáčky. Chuťově výborné. Kuřecí maso je "bez chuti a bez zápachu" a proto to skutečně chce trochu "omasit".
Jinak, i když lze koupit stehenní řízky někdy za slušnou cenu kolem 90Kč (jinak 100-110Kč)je to dost drahé a proto se přimlouvám za kuřecí stehna (čtvrtky). Když mají v Kauflandu akci, tak se dá koupit 2,5kg za 70-80Kč. Děláme je běžně ve smetanové omáčce (předem si je uvaříme - máme pak základ na polévku a do omáčky je obereme). Samozřejmě to chce ochutit.

rebeka rebeka

23. 3. 2012 23:35

no, já osobně bych tam přihodila pár kostiček libového bůčku:-8:-D:-D, ale jinak.. gut, Ann:yes::yes::-p;-)
krásné obrázky:-K:-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedín z papińáku segedínský guláš v papiňáku segedin z kuřeciho masa segedín z kuřecího segedín v tlakáči jak dochutit segedin segetin v papinaku segedin z kurete kuřecí segedýn segedin s klobásou kuřecí segedínský guláš segedínský guláš z papiňáku segedin s kureciho masa jak ochutit segedín čím dochutit segedín segedin kureci maso segedyn v papinaku kuřecí segenín segedin segenín v papináku

Suroviny: kuřecí stehenní řízky, zelí kysané, smetana ke šlehání, víno bílé, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín drcený, olej, cibule, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuřecí"segedín"z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXGw