Moravské zelí
Určitě i vy si dáte rádi k pečenému masu dušené zelí. Podařilo se nám získat recept na vyhlášené moravské zelí. Tradičně se dělá z červeného zelí a podává se k pečené kachně. Nicméně připravit jde i z bílého zelí. Tak šup, zkuste zase něco jiného.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 213 kJ / 768 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,03 g |
Tuky | 64,67 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 37,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Se solí opatrně, zelí může být dosti slané. Hotové zelí můžeme podle chuti dokyselit octem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2023 13:48
14. 4. 2023 18:39
24. 1. 2022 10:59
13. 3. 2019 19:09
Také pečete jitrnice a jelita pokrytá plátky podbradku?
Narazil jsem na tuřanské zelí, které jsem "uvařil" podle odkazu ze 24. 11. 2013 12:59:05
No, RAWaziviáni by ze mě měli druhé vánoce, že
21. 12. 2017 16:36
30. 11. 2017 16:53
30. 11. 2017 15:24
30. 11. 2017 13:26
30. 11. 2017 12:33
30. 11. 2017 11:41
Zelí v sáčku "odvodním"; vodu chytám a posléze jí, podle potřeby, dochucuji vařené zelí.
Odvodněné, vymačkané zelí překrajuji křížem v sáčku; vespod sáček nedokrojím a zelí pak sesunu do kastrolu
30. 11. 2017 11:18
29. 11. 2017 19:24
4. 11. 2016 16:20
9. 11. 2015 01:50
8. 11. 2015 18:15
Jako malá jsem babičce musela míchat s cibulkou, ona zaprášila moukou a zalila vodou a já musela míchat dohladka, přidaly jsme nastrouhané brambory, osolilo se to a já byla schopna půl hrnce zásmažky /tak se tomu říká u nás na Hané/ sníst a ještě lepší byly "škraloupky", které jsem nožem škrábala ze dna plechového hrnce, když se zásmažka přichytla ke dnu.
Přidám ti fotku a bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 3 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 5 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: moravské zelí moravske zeli recept recept na moravske zeli moravské kysele zelí recept moravské kysané zelí moravské dušené kysané zelí moravské červené zelí jak uvařit moravske zelí recept moravske zeli moravské zelí recepty moravské kyselé zelí recepty zeli recept moravsky zeli moravské kyselé zelí recepty moravske zelí zelí moravské moravské dušené zelí domácích kyselé zelí recept moravské zelí kysané recept zelí
Suroviny: zelí kysané, cibule, brambory, olej, slanina uzená, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl
Moravské zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n84D
38 názorů