BBB - blesková bramborová buchta pečená na CRISP

Hella Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 13 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

300 g brambor
120 g hrubé mouky
40 g cukru krupice
30 g Hery
špetka soli
3 jablka
skořicový cukr
rozinky
kousek čokolády na vaření
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vařené studené brambory nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme v míse moukou, cukrem a špetkou solí. Vidličkou lehce promícháme, až nám vznikne něco jako žmolenka. Pak zakapeme rozehřátým tukem a ještě trochu vidličkou promícháme.

  2. Polovinu drobenky rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (můžeme vysypat kokosem). Na to nahrubo nastrouháme jablka, zasypeme skořicí a rozinkami a na to rozdrobíme zbytek žmolenky.

  3. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až povrch mírně zrůžoví.

  4. Ihned po vytažení z trouby nahoru nastrouháme kousek čokolády, ta se teplem rozpustí.

Poznámka

Já pekla v mikrovnce na talíři CRIPS 15 minut

Moučník je sice křehký a jí se lépe lžičkou, ale je možné ho jíst rukou.

Ideálně takto lze využít pár brambor zbylých od oběda. Pokud použijeme vařené loupané brambory, těsto již nesolíme.

Skutečně tam nepatří ani vejce, ani prášek do pečiva.

Pokud máte hodně sladká jablka, stačí místo cukru dát pouze 1 vanilkový cukr.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: BBB - blesková bramborová buchta pečená na CRISP

  • spagetka spagetka

    Kolibříček: je to napsané v POZNÁMCE. A fakt to tam nepatří, a je výborná :yes::yes:

    Odpovědět

  • Kolibříček Kolibříček(neregistrovaný)

    A žádné vejce, nebo kypřící prášek???? Dle mě to bude placka
    :-//

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Dnes jsem tento recept objevila v náhodných a je právě dopečený, formu jsem vymazala máslem, vysypala třtinovým cukrem, trochu cukru jsem dala i do jablek a přisypala sekané ořechy s rozinkami namočenými v rumu. Koláč tu krásně voní, chuťově moc dobrý, rychlý a jednoduchý, nepekla jsem ho naposledy, posílám za něj 11. bodík :-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • ianka ianka

    Jelikož mi zbyly brambory a troubu s funkcí CRISP mám, dala jsem se do díla. Drobenky se mi zdálo málo, proto jsem ji dala jen na dno a navrch strouhaná jablka. Po upečení jsem zalila karamelovým pudinkem a posypala kokosem. Super nápad a dávám bodík.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept i buchta se mi líbí:-K+:-p:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:všechno z brambor je fajn..a jablka k to:-K:-Kmu..:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bramborové moučníky jsou super! Poslední dobou je dělávám často:-):yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    spagetka: Já to vždycky pekla v normální troubě, teď jsem to zkusila v MT. Ale systém CRIPS má málokdo a já to nemám v normální MT vyzkoušené, nechám to raději v kategorii Moučníky.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hella:Heli, no to nejde, já ale myslím, že by byla lepší ta nadřazená mikrovlnka, protože píšeš o době pečení v MW a ne v normální troubě ;-);-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    spagetka: tak to nejde.:-(

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    spagetka: To jde, do dvou kategorií? Tak to zkusím, díky za upozornění.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jéé ukládám si do MW :-p:yes: Ale heli, neměla bys to dát do kategorie Mikrovlnka taky?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo