Pomazánka z kuřecích jatýrek s pikantní příchutí

varilamyskakasicku Kuchařka:

Pomazánky 11 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

400-500 g kuřecích jater
2 cibule
1 dl rajčatového protlaku
špetka oregana
špetka bazalky
špetka libečku
1-2 Pl olivového oleje - podle hustoty pomazánky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
2 PL červeného vína
chilli paprička nebo ostrý kečup - jen pro milovníky ostrých pokrmů
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na masovém mlýnku pomeleme cibuli, poté i uvařená vychlazená drůbeží jatra, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak, olivový olej, bylinky, čerstvý pepř a sůl podle chuti. Pak přidáme trochu červeného vína. Vše důkladně promícháme a dáme do chladu nejméně na 3 hodiny,ale ideální je nechat vše v chladu do druhého dne.

  2. Podáváme s pečivem, nebo na topinkách. Já jsem opekla kolečka chleba na pánvi a paštikovou pomazánkou jsem je potřela. Současně jsem podávala i pomazánku na čerstvém pečivu.

  3. Ale jinak se dá udělat tato pomazánka i ze všech druhů jater.

Poznámka

Pomazánka nám moc chutnala, přidali jsme si jednu drcenou sušenou chilli papričku.Bylo a je to moc výborné. Kdo nemá rád ostré, může přidat naopak třeba lžičku brusinek. Zase je to jiná chuť a také dobrá kombinace.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Pomazánka z kuřecích jatýrek s pikantní příchutí

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo