Pampeliškový bramborový salát
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 693 kJ / 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,62 g |
Tuky | 57,29 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 593 mg |
Sůl | 1,29 g |
Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Púpavové listy zbierame v čistom a bezprašnom prostredí.
Zbierame listy mladé, jemné, tak do dĺžky 10 cm. Chutné sú aj puky kvetov, úplne malé a tuhé, nerozvinuté, tie nemusíme namáčať, iba ich opláchneme.
Podávame ako ľahkú večeru alebo ako prílohu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 4. 2012 11:44
27. 4. 2012 11:12
26. 4. 2012 21:15
Díky za radu ohledně lístků, píšu si to a o víkendu na chalupě vyženu holky na pampelišku
26. 4. 2012 19:05
Žižu, lístky oberaj len naozaj mladé, príp. také od stredu rastliny. Puky - poupata horké neboli. A mladé listy - pred namočením som ich neochutnala, tak neviem, či boli horké. V šaláte horké neboli. Manžel jedol prvýkrát a bez problémov, viac mu to chutilo ako rukola.
26. 4. 2012 18:47
Přiznám se, že pampeliškový salát jsem vyzkoušela jednou, kdysi dávno. V receptu nikdo neradil, že se mají lístky namočit, takže jsem vše potom vylila na kompost - bylo to moc hořké. Nevím, jestli vyzkouším recept i s těmi bramborami, možná dám jen vajíčko, ale o víkendu určitě zrealizuju
Jo, a moje babička říkala pupava takovému bodláku, když byl mladý, dával se husám
26. 4. 2012 18:37
26. 4. 2012 16:01
Ale s mierou je určite zdravá.
26. 4. 2012 12:25
26. 4. 2012 11:30
26. 4. 2012 11:10
26. 4. 2012 11:06
Jinak salátek
26. 4. 2012 11:02
26. 4. 2012 10:42
26. 4. 2012 08:46
25. 4. 2012 21:42
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 16 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 19 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 9 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 10 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 10 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 12 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 12 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 14 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 15 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Jak na výbornou pampeliškovou kávu: Z pražených kořenů ochucená kořením chutná skvěle, říká bylinkářka Linda
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Další recepty
Tématické fráze: pražské poupě pražské poupě-recept bramborový salát s pampeliškami pampeliškovy salat s bramborák pražské poupě recept pražské poupě jídlo co je púpava jak udělat dobrý pampeliškový salát poupata pampelisky recept pražské kuřecí poupě recept-pražské poupě salát z pampelišek s bramborami
Suroviny: brambory, vejce, listy pampeliškové, sůl, pepř, hořčice, olej, ocet, voda
Pampeliškový bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDW8
24 názorů