Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka se sušenými švestkami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 5. 2012 10:48

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 681 kJ / 402 kcal
Bílkoviny15,85 g
Tuky24,50 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,15 g
Sacharidy25,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévku jsem ochutnali v jedné restauraci a moc nám chutnala, tak se chci o recept s vámi podělit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

27. 2. 2013 17:08

Petra Ku.:Tak Peťu, koukám, že polévka se fotky dožila:-D. Díky za vyzkoušení a mám radost, že jste si pochutnali;-)

Petra Ku. Petra Ku.

25. 2. 2013 21:02

Andri, dneska jsem vařila tuhle polívku, pravda né striktně podle tvého receptu, ale víceméně .. ;-) Poprvé v životě jsem tam dala ty sušený švestky a moc mi to chutná. Jestli polívka přežije do zítra, tak dám fotku :-)

zuzana

30. 12. 2012 18:29

1974andrea:meseník je špeciána jaternica ktorá sa robí na hornom gemeri , je to zmes mesa a prosa, česky jáhli a koreniny, sol rasca česky kmín , cesnak mleté korenie , postup výroby,, asi 2,5 kg maso bravčové z rebier mastné aj chudé narezat na pasiky asi 0,5 cm široké a 3-4cm dlhé pomiešat s 0,5 kg proso docgutit, naplnit velmi meko do čriev a dat varit na 1 hod, pozor jak začne vriet znižit teplotu nesmie silne vriet lebo črievka popraskajú , po uvarení vybrat z vody nechat vychladit potom zaúdit 1 den v miernom dyme- suché bukové drevo , super jedlo do kapustnice aj ako solo .,,

1974andrea 1974andrea

6. 5. 2012 09:34

Tak holky slovenské, už nám některá prozradíte, co jsou to ty meseníky?;-):-O

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 5. 2012 18:03

Jů,jalovec a švestky:-Oto by mě opravdu nenapadlo;-)Zajímavá a hleďavá polévečka:-p+:yes::-K
Ty meseníky by mě také hodně zajímaly;-)dala jsem do google,ale nic mi to nenašlo,tak mi to bude hezky vrtat v mozkovně:-))

1974andrea 1974andrea

4. 5. 2012 17:51

jarka skrobakova:Jaruško, budu ráda;-). Vidíš, tady to neznáme a na Slovensku je to normálka:-))

jarka skrobakova

4. 5. 2012 17:48

super polívečka, rcp se mi moc líbí, vyzkouším Andry:-!:-!:yes::yes::yes::yes::-K:-))

1974andrea 1974andrea

4. 5. 2012 17:28

Díky všem za příspěvky a zkuste;-)

rebeka rebeka

4. 5. 2012 15:30

1974andrea: taky by mě zajímalo, čo také je meseník:-O:-O;-)
Andrej, vypadá zajímavě.. nikdy jsem zelňačku se sušenými švestkami nejedla, ale proč ne:-? nemusí to být vůbec marné:-p:-p:yes::-):-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

4. 5. 2012 12:11

;-);-)

1974andrea 1974andrea

4. 5. 2012 12:09

Adel:Díky za váš příspěvek, já jsem ji jedla se švestkami poprvé, tedy podruhé, když už jsem ji uvařila;-). O prosu jsem taky ještě neslyšela a co je to meseník, to ani nevím:-))

spagetka spagetka

4. 5. 2012 12:04

U nás se dělá odjakživa, jen tam dávám ne jalovec ale libeček a švestky babička přelévala místní arnikovkou (naložená arnika v lihu), já to nedělám, neb dnes je arnika velmi vzácná bylinka, i když vím, kde ji najít ;-), každopádně ale mňamka ;-);-):yes::yes: a zkusím i ten jalovec a k němu možná rozmarýn :-p:yes:
S prosem neznám, ale taky zkusím

Věrka R.

4. 5. 2012 12:04

Tak zelnici, jak se u nás říkávalo, mám moc ráda a sušený švestky jí určitě neublíží. Já je sice nedávám, ale může to být dobrý a houby taky nedávám, ale ty jsou dobrý ve všem.

Adel

4. 5. 2012 11:58

... na Slovensku funguje kapustnica so sušenými slivkami úplne štandardne ... dávaju sa do kapustnice pre šťastie (a samozrejme pre chuť), toľko kusov, koľko ľudí bude kapustnicu jesť ... A okrem sliviek ešte: 4-5 druhov domácej udenej klobásy, údené a neúdené mäso, sušené huby a samozrejme nesmie chýbať pár lyžíc prosa a 1 - 2 meseníky :yes::yes::yes: ... jáááj, to je potom dobrota :-K:-K:-K ... každý region ju robí po svojom, ja ju robím tak ako sa na Gemer patrí ... PORIADNU :-!:-!:-!

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 5. 2012 10:49

Hmmm, tak to by mne nenapadlo. Vyzkoušíme, uvidíme. Někdy chybí inspirace;-).

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelňačka recept kapustnica se švestkami recept valašská kyselica se švestkami zelnačka se šveskama kyselica se sušenými švestkami valašská kyselica se sušenými švestkami kyselica se švestkami kapustnica se švestkami zelnice se sušenými švestkami kyselica s houbami, sušenými švestkami a klobásou polévka se sušenými švestkami kapustnice se švestkami zelňačka polévka kyselica se sušenými švestkami fazolová polévka se sušenými švestkami valašská kyselica se sušenými se švestkami zelnice s houbami a susenymi svestkami zelňačka se švestkou zenačka recepty zelná bílá polévka se sušenýma švestkama

Suroviny: zelí kysané, klobása, cibule, švestky sušené, smetana na vaření, paprika sušená sladká, pepř, kmín celý, bobkový list, koření nové koření, jalovec, vývar, sůl, olej

TopRecepty.cz

Zelňačka se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwWE