Med ( sirup ) z květů černého bezu

jajikpusik Kuchařka:

Doba přípravy: 2 dny PT48H00M kolik zvládneš Nápoje 6 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

25 větších květů černého bezu
1 citron
1 litr vody
1 kg cukru krystal
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vytřepeme květy od broučků o odstřihneme velké stonky.

  2. V litru vody povaříme 20 minut oloupaný pokrájený citron s květy ( zakryté pokličkou ).

  3. Směs necháme pod pokličkou 24 hodin stát.

  4. Další den odstátý výluh přecedíme přes plátno, přidáme kilo cukru, zahříváme a rozmícháme.

  5. Směs velice pomalu zahřívám, občas promíchám ( udržuji horkou, aby šla pára, NEVAŘÍM! ), dlouhodobě, dokud nezačne hostnout - asi 4 hodiny.

  6. Nechám vychladnout, abych viděla, zda je dost hustý, opět zahřeji a následně plním do sklenic.

Poznámka

Pokud po vychladnutí je směs řídká, opět na nějakou dobu zahřeji a plním až následně. Poprvé jsem nechala vychladit i 3X, než jsem se trefila. Nyní už to mám v oku.

ZDROJ: moje teta Málina

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Med ( sirup ) z květů černého bezu

  • tejaja tejaja

    nofrona: to sa už stalo niekoľkokrát, nič si z toho nerob ;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Nevím proč má někdo potřebu, zneužívat:-S mé jméno v komentářích??
    Je mi to líto, komentáře píšu pouze jako registrovaná, díky:-K

    Odpovědět

  • jajikpusik jajikpusik(autor receptu)

    Lída: díky Lído, už jsem to napravila :-O:-):-))

    Odpovědět

  • Lída Lída(neregistrovaná)

    Zapomněla jsi v surovinách cukr ;-) Jinak moc pěkný recept:-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tento rok som robila prvý krát púpavový med,tak možno skúsim aj tento:-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo