Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené mleté maso s květákem

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 9. 2008 09:47

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 731 kJ / 3 043 kcal
Bílkoviny207,40 g
Tuky203,37 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 1,49 g
Sůl2,88 g
Sacharidy92,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle je první recept, který jsem se rozhodla poupravit. Dá se postupovat, jak je uvedeno výše, ale spíš doporučuji maso orestovat na cibulce, nechat trochu zchladnout a přidat hned všechno na začátku, tj. vejce, strouhanku, smetanu, mléko, sůl, pepř, zamíchat a ve vymaštěném pekáčku proložit květákem. Vyzkoušela jsem a výsledek se mi zdá lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Frantiska Frantiska

16. 5. 2012 12:42

tak jsem udelala bez smetany a mleka, maso jsem neosmahla, ale pridala jsem do nej mrkev a majornaku ... moc nam to chutnalo

Frantiska Frantiska

10. 5. 2012 18:45

dekuji za rady :) jste moc hodne

spagetka spagetka

10. 5. 2012 17:03

1974andrea:já ale většinou přidávám i vepřové, ale dám tedy kližce po xxx letech šanci ;-);-):-D:-D

1974andrea 1974andrea

10. 5. 2012 16:55

spagetka:Spagi ale zadní a kýta jsou dost suché

Porada

10. 5. 2012 16:51

Frantiska- přibližně jako Andrea,přední hovězí, pupek, krk,hrudí.
Nepoužívám roštěnce,svíčkovou těch je škoda, ale ani zadní, to je suché.:-8

1974andrea 1974andrea

10. 5. 2012 16:45

spagetka:A proč? Já ji fakt melu, sice se trochu zaneřádí mlýnek, ale mám ji nejradši:-))

spagetka spagetka

10. 5. 2012 16:27

1974andrea:Fakt meleš kližku? Já si totiž vzpoměla na své kuchařské začátky, když jsem chtěla, aby mi řezník umlel kližku a on mi tvrdil, že to není dobrý nápad, od té doby jsem kližku už nikdy nemlela, používám kýtu nebo kvalitní zadní ;-);-)

Frantiska Frantiska

10. 5. 2012 16:26

netusim co je nožina :)to jako nohu?

1974andrea 1974andrea

10. 5. 2012 16:21

Frantiska:Já osobně používám šťavnatou nožinu nebo kližku

Frantiska Frantiska

10. 5. 2012 16:13

rada bych vyzkousela, jen mam takovy problem. Nechci uz kupovat mlete maso, takže si ho namelu ... ale netusim jake hovezi by na takove pokrmy bylo nejlepsi ... muze mi nekdo poradit?

Bibinka Bibinka

6. 2. 2009 21:08

Jani R., to určitě udělej, já jsem to také dělala, měla jsem doma brokolici, tak se mi květák nechtěl kupovat a bylo to suprový.:-p;-)To ještě nedávno stálo maso, co teď stojí květák:-!To se zdá jak vymyšlená pohádka.

Jana Pá

6. 2. 2009 20:08

Určitě :-! Brokolice se podle mého hodí, jen to bude trošinku zelenější:-(( , ale jinak dobré:yes::-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 2. 2009 19:50

Mńam, že by byl zítra oběd? No, ale květák je dneska kolem 60 kč. Možná by to šlo i s brokolicí?:-*

Merylas Merylas

18. 9. 2008 18:34

Tak jsem dneska maso orestovala na cibuli, nechala trochu zchladnout, přidala hned všechno tj. strouhanku, vajíčka, trochu smetany a trochu mléka, sůl a pepř, zamíchala a v pekáčku proložila květákem, dala jsem péct asi na 45 minut.

Merylas Merylas

5. 9. 2008 19:38

vybusna, nic se neděje, mě mrzí, že to nebylo to pravé, co jsi od toho očekávala. Ale holt člověk musí vyzkoušet, aby věděl. A studené nám taky chutná. Ještě jsem mohla do receptu napsat, že kdo nechce smetanu, tak dá více mléka, ale to si už každý přizpůsobí podle svého.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zapeceny kvetak s mletym masem zapečené mleté maso květák s mletým masem mleté maso zapečené květák zapečený s mletým masem zapečený květák s masem zapečené mleté maso recepty zapecena brokolice s kvetakem karbanátky z mletého masa s květákem vepřové maso s květákem květák recepty mleté maso recept kvetak zapeceny z mletym masem kuřecí maso s květákem recept zapečené mleté maso zapékaný květák s mletým masem zapečený květák s vepřovým masem zapečený květák s mletým co udělat z mletého masa mleté vepřové ´maso recept

Suroviny: maso mleté, cibule, olej, sůl, pepř, vejce, smetana sladká, mléko, strouhanka, květák

TopRecepty.cz

Zapečené mleté maso s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8n