Tykvový prívarok

tejaja Kuchařka:

Zeleninová jídla 13 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

1 tykev
kopr
sůl
mléko ( smetana )
1 lžice hladké mouky
cukr
ocet
1 cibule
olej
(Tykev nastrouháme na hrubší a delší nudle na speciálním struhadle)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme tekvicu, kôpor, osolíme, troška podlejeme vodou a 10 min podusíme.

  2. Tekvica sa nesmie rozvariť, rezance musia ostať celé.

  3. Zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a troška povaríme.

  4. Odstavíme, ochutíme cukrom a octom na sladkokyslo.
    Podávame so zemiakmi a volským okom, klobáskou na cibuľke a paprike alebo kúskom mäsa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Tykvový prívarok

  • milusaDz milusaDz(neregistrovaný)

    tejaja,až na ten kopr to je dýňanka.To je ono,ještě do ní dávali kuličky z nudlového těsta.Nosili to sebou na pole nebo pasákům na
    pastvisko.Struhadlo použiju na burgán-krmná řípa.Hned zítra ji udělám,doujám že bude mít táta radost.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jarka skrobakova: Jarka, ďakujem za foto ;-):yes: Teším sa, že chutilo, je to ten najlepší prívarok na svete :-D:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Už dlouho jsem se chystala uvařit tuhle baštu a tak se stalo dnes. Tejajko je to výborné, ten kopr nám tam velice chutnal. Určitě budu připravovat častěji tento skvělý prívarok. Posílám veliký bod a foto. Děkuji za fajn recept. :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p Já osobně bych to mohla jíst jen tak bez masa - mňamka ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    šupa..nemusí být hokaido;-):yes::yes::yes::-D

    Odpovědět

  • VikiB VikiB(neregistrovaný)

    Ja som kúúpila maslovú tekvicu a bolo to výborné, mali sme to s duseným sójovým mäsom a zemiakmi.Diky za recept;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivanka :-!:-!:-! Nerob mi takto navečer tými obrázkami chute :-!:-!:-! Tekvíc plná chladnička, to sa mám takto navečer prejedať ? Bóže, ty si ale kámoška...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Vidím,že na prívarky si odborníčka :yes: S tou šťavou máš úplnu pravdu,dokonca som to predtým chcela napísať aj ja:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivanočka, keď je tej šťavy veľa, tak ani to mäsko nechýba:-D:-D:-D:-D:-D
    Bolo to nedorozumenie, pá :-D:-D;-);-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja som len napísala,ako to varím ja :-).Preto som napísala,že so sladkou,šlahačkovou smotanou,lebo napr.kamarátka tam dáva kyslú.Tiež som to skúšala a nebolo to ono :-S.No a že to jedávame s duseným mäsom...ty si napísala s kúskom mäsa,tak to mi pripadalo,ako napr.s kúskom pečeného alebo tak :-8Ide proste o to,že tento prívarok som už skúšala na veľa spôsobov a našla som si ten najlepší-s duseným mäskom (a musí tam byť veľa šťavy :-p) a s chlebom.To je všetko,dúfam že som ťa nenahnevala,viem že tam máš uvedené všetky varianty podávania ;-):-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    :-D Ivanočka moja, veď to tam píšem ;-);-) v surovinách je napísané mlieko a v zátvorke smotana, vyberie si každý, čo chce, ja uprednostňujem mlieko, vyhýbam sa zbytočným tukom v smotane, kto radšej smotanu, má to tam uvedené. A na konci postupu je napísané, s čím podávame, a tam je uvedené aj mäsko. ;-);-) Tak prečo to ...ale...;-)
    Ale máš úplnú pravdu, toho treba navariť vedro, inak bude málo :yes::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Toto je výborné jedlo,ale my ho robievame s duseným mäsom a sladkou smotanou.Práve dnes ho mám na pláne,potom pridám aj fotku.Kto to nepozná,možno mu to nepripadá nejak slávne,ale ja určite dávam bod,u nás sa toho musí navariť vždy aspoň za kýbel a jeme to s čerstvým chlebom,zemiaky mi k tomu moc nechutia.:-8;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Rasto, u nás sa strúhala tekvica vždy na takéto hrubšie dlhé rezance. Doma sme mali na to špeciálne strúhadlo. Potom to dlho nebolo u nás dostať, až nakoniec po revolúcii som si strúhadlo doniesla z Rakúska. Teraz už by sa to skôr našlo:-D:-D

    Odpovědět

  • Rasto Rasto(neregistrovaný)

    tekvicovy privarok vyzera velmi chutne osobne tento pokrm mam velmi rad len ja som tekvicu struhal na jemno urcite vyskusam aj tento uvedeny recept co najskôr:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo