Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,48 g |
Tuky | 150,17 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!
Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 7. 2023 20:13
HannaN: Moc děkuji za pochvalu a děkuji, své tchýni, že ten recept zanechala ve své kuchařce a já jej mohla dát sem, pro všechny.
24. 7. 2023 10:05
Jemná, vláčná, náročnější potup se vyplatil.
20. 6. 2023 18:21
Fany59: Moc děkuji, právě jsem ji pekla. Jahodovou jsme již dlouho neměli a letos je to první. Třešně jsou tak drahé, že dneska na tržnici byly za 10 Euro kilo! Snad byly pozlacené, či co. Neuvěřitelné !
12. 6. 2022 08:36
Bublanina je skvělá, výborný recept.
8. 6. 2022 08:58
jahoda: Jahůdko já to nedávám na papír, tu bublaninu, máme rádi trošíčku připečené kraje koláčku. U nás se kraje" snědí " , ihned, ze všech, ale naprosto ze všech, koláčů první! Pokud by měl, dort, opečené kraje, u nás by byl do čtverce! Dnes peču s jahodami ! Ten papír jsem dala jen do receptu!
12. 1. 2022 18:39
Z mé zkušenosti - plech je zbytečné mazat a špinit olejem, stačí přejet mokrou rukou a pečící papír nejezdí po plechu. Taktéž je zbytečné potírat "pečící papír" olejem a sypat moukou. To by ztrácelo smysl jej vůbec použít. Jinak bublanina je super.
7. 9. 2021 15:36
maris: No, aspoň nejsem sama! Počítač mám vedle domu v kanceláři a tablet mám vždy u televize, abych nemusela, pořád lítat do kanclu . Je to sice pár kroků , ale ......
7. 9. 2021 15:27
Veronika.Hrozna: já taky ne, ani na Pokec, v notebooku se mně zase ztrácí Přidat recept a místo toho tam mám hledat - ale nic to nehledá, tak snad to brzy vychytají
7. 9. 2021 15:16
cathleen: Nemohu se dostat v tabletu do kolonky nové komentáře k receptům, přes co se to připojí z Androidu, už to zkouším hledat 10 minut. Desktopová verze v tabletu - tu taky na topkách hledám marně.
7. 9. 2021 14:35
Coleta: tvůj dotaz přepošlu
7. 9. 2021 14:19
cathleen: Z jakého důvodu jsou nutriční hodnoty uvedeny na celý plech a ne na 10dkg? Uvádění v mg a gto je panečku majstrštyk.
7. 9. 2021 13:01
Veronika.Hrozna: "Uvařené fotografie" opraveny
7. 9. 2021 10:47
cathleen: Je ovšem problém s proporcionalitou, kolik procent populace to je a jestli se v tom vůbec orientují a jestli by to vadilo, kdyby to nebylo ihned pod receptem, ale nutriční hodnota by se objevila, po kliknutí na vzkaz pod receptem. V obchodě také musí pečlivě číst, etikety na jídle a surovinách. V restauraci nebo v rychlém občerstevení a cukrárně, to taky není nikde uvedeno! Kuchařský veb není klinika, v tomto podání, už i palačinky, jako dezert, vypadají značně kalorickobombově! Neumím si představit, třeba francouzský kuchařský veb s nutričními hodnotami, nebo italský, asi by to neprošlo - nebo se pletu a fakt to tam mají?
7. 9. 2021 10:12
Veronika.Hrozna: myslím si, že tady se spíš myslelo na lidi, kteří musí nutniční hodnoty hlídat kvůli svému zdraví.
7. 9. 2021 10:03
cathleen: Nechám to na tobě, já už psala, že jsem zásadně proti energetickým hodnotám k moučníkům. Po takovém vyčíslení, si už dobošku v cukrárně koupí, nebo - upeče, jen zarytý mlsal - sebevrah. já bych to dala rozklikávací, jen pro dietaře! Česká kuchyně, tedy rozhodně diétní není, tak proč to rozmazávat do světa?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 4 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 4 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 7 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 13 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 21 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 2 hodinami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina
Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
83 názorů