Liptovská pomazánka
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední večeři. Na čerstvém chlebu ji doplníme pažitkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 218 kJ / 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,13 g |
Tuky | 68,41 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 656 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace : Kluci v akci - Vídeňská II
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 6. 2012 11:35
14. 6. 2012 11:24
14. 6. 2012 09:29
14. 6. 2012 07:49
14. 6. 2012 05:01
13. 6. 2012 21:29
13. 6. 2012 20:44
13. 6. 2012 20:40
13. 6. 2012 20:00
13. 6. 2012 19:59
13. 6. 2012 19:53
13. 6. 2012 19:42
pozri, čo som našla:
Liptauer je nemecký názov pre bryndzovú pomazánku, pôvodne zrejme označoval čistú bryndzu dovážanú do Viedne z Liptova - po nemecky Liptau. Najväčšiu popularitu má v Rakúsku, najmä v jeho východnej časti, kde je bežne dostupný v obchodoch, či ako stolová lahôdka podávaná s chlebom k vínu a pivu. Liptauer je vlastne slovenský šmirkáš, alebo pod oficiálnym menom známa bryndzová pomazánka, ktorá obsahuje bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a maslo. Pravý šmirkáš má mať naoranžovatelý vzhľad a mierne štipľavú chuť. Dnešný rakúsky Liptauer sa postupne vzďaluje od pôvodnej receptúry, kedže sa vyrába z kravského mlieka a sú do neho pridávané rôzne "nové" prísady ako tuniak apod.
13. 6. 2012 19:27
Všem vám děkuju za milé komenáře
13. 6. 2012 19:11
Chcela by som mať také krásne fotky ako ty...možno keď budem veľká.
13. 6. 2012 19:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 8 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Další recepty
Tématické fráze: tvarohová pomazánka kluci v akci pomazánka z ančoviček ančovičky recept vajíčková pomazánka kluci v akci liptavska pomazanka ančovičky pomazánka recept na liptovskou pomazánku ančovičky recepty pomazánka liptauer recepty z ančoviček pomazánky z ančoviček kluci v akci tvarohová pomazánka liptavská pomazánka recept liptovskapomazanka pomazanka z tvarohu pomazánka s fenyklem pomazankaliptovska pomazánka ančovičky pomazánka s ančovičky liptonská pomazánka
Suroviny: tvaroh plnotučný, máslo, okurky sterilované, kapary, ančovičky v oleji, hořčice plnotučná, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl, pažitka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
24 názorů