Domácí francouzská polévka

jan.alois Kuchař:

Doba přípravy: 5 mint. PT0H05M 1-2 -3 Polévky 4 názory

Hotovo
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

Na jednu porci.
2,5 dl silného vývaru ( kuřecí, hovězí...)
3 stroužky česneku
1 vejce
3 dkg nastrouhaný sýr eidam (ementál nebo podobný sýr. Nejlepší je s modrým sýrem Rokfór. Niva stačí)
1 lžička sádla (stačí i půl)
Majoránka podle chuti
chleba (Osmažené kostičky )
pažitka ( Nasekané bylinky)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Včera byla grilovačka a dneska není nikomu do zpěvu? Nedá se nic dělat a je třeba pozvednout náladu. Vezmi vývar z mrazáku, jak jsem Tě učil, a dej ho na plotnu. Oloupej česnek a nastrouhej sýr.

  2. Jasně kostičky chleba opečeného máš pořád v sáčku taky v mrazáku.

  3. Ten česnek rozmáčkni, nebo utři a dej do hrníčku na polévku, případně do talíře.

  4. Přidej špetku majoránky, vejce a to sádlo.

  5. Přelij vařícím vývarem.

  6. Zasypej sýrem a navrch dej ty kostičky chleba. Ozdob bylinami a honem na stůl. Čarodějná polévka se musí jíst vařicí.

  7. Kdo snáší, přidá trochu pepře a nebo čili papričku.

Poznámka

V grandu tahle luxusní polévka stojí mailant. Doma cca šest Kč.

Jo někomu stačí vložit jen žloutek. Doporučuji používat Nivu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí francouzská polévka

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo