"Seljodka pod šuboj" - slaneček pod peřinou

bestickova Kuchařka:

Doba přípravy: 1h PT1H00M dle strávníků Saláty 10 názorů

hotovo
43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

brambory
mrkev
slanečci v cibuli a oleji
vajíčko
majonéza
červená řepa
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, mrkev, červenou řepu a vajíčka si uvaříme, necháme vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Do misky vrstvíme brambory, řepu, mrkev, vajíčko, slanečka i s olejem, nahoru zase vajíčko, mrkev, řepu a nakonec brambory.

  3. Celé to pomažeme majonézou a dáme do lednice do druhého dne odležet.

  4. Nesolíme, slaneček je dost slaný a tím, že se salát rozleží, natáhne chuť slanečka.

Poznámka

Recept mám od kamarádky z Litvy, často ho dělávám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: "Seljodka pod šuboj" - slaneček pod peřinou

  • vlafit vlafit(neregistrovaný)

    Dnes jsem tenhle recept dostala od paní Nataši při čekání na vyšetření u oční lékařky. Přeložila to jako ryba v kožichu a dělá to bez vajec.Seženu slanečka a jdu do tohowww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Viktor Viktor(neregistrovaný)

    Náš tradiční rodinný recept se trochu liší: doporučuji použít klasický talíř, na který vše vrstit, pak vypadá salát skutečně jako dort, což má! Takže nastrouhat na hrubo na struhadle, spodní vrstva ryba, na ní brambory (aby se od ryby prosolili), vejce a mrkev. Červená řepa musí být až nahoře a kolem dokola. Když totiž naneseme majonézu na řepu, tak krásně chytne barvu (po pár hod.v lednici) a seljodka je celá krásně fialová:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Klasika z Ruska - originál má v názve tú šubu, kožuch. Poznám, robievam. :yes:

    Odpovědět

  • bestickova bestickova(autorka receptu)

    ksana:Já to znám takhle,myslím,že co kraj,to jiná variace..

    Odpovědět

  • ksana ksana(neregistrovaná)

    suroviny se musí strouhat na hrubém struhadle

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    bestickova:No, když,peřinka ,tak peřinka !:-D Hlavně když tam uvnitř žádné peří nebude!:-D:-D

    Odpovědět

  • bestickova bestickova(autorka receptu)

    No ja vím,že je to kožich,ale pod peřinou mi přijde trefnějši :-):-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tahle bašta se mi líbí:-p+3:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Šuba je kožich ! Ale nevadí,rceptík zní dobře.:-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo