Vaječný koňak 3
Vaječný koňak patří neodmyslitelně k Vánocům. Hledáme v rodinných receptech s snažíme se jej letos nějak vylepšit. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme vařenou variantu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 714 kJ / 1 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,24 g |
Tuky | 53,07 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 478 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 285,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Žloutkový krém houstne v teplotním rozmezí od 70 do 85 °C. Čím vyšší teplota, tím je krém hustší. Nemáte-li teploměr, nevadí. V momentě, kdy krém ulpívá na lžíci a při fouknutí na ni dělá pěkné vlnky, máte hotovo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2020 21:26
11. 5. 2020 16:10
21. 12. 2018 23:26
19. 12. 2015 19:06
19. 12. 2015 18:58
23. 12. 2011 12:18
5. 12. 2011 20:35
28. 11. 2011 18:55
9. 12. 2010 13:56
7. 12. 2010 13:59
4. 7. 2009 07:38
6. 6. 2009 18:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 6 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 8 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Právě bylo uvařeno:
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 1 hodinou
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 1 hodinou
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 4 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 5 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 7 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 7 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 7 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 8 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se připravuje vaječný likér? Kromě základní verze vyzkoušejte i karamelovou, vanilkovou či kávovou příchuť
Hledáte výborný krém našich babiček k plnění a zdobení dortů, rolád a cukroví? Vyzkoušejte klasický vaječný podle tohoto receptu
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: výroba vaječného konaku výroba domácího vaječného konaku domácí výroba vaječného koňaku vaječný koňak výroba domácí vaječný końak jak vyrobit vaječný koňak vaječny ko vaječný koňak recept vaječný końak vaječní konak recep na vaječný końak vyroba vajecny konak vaječný koňak ve vodní lázni vaječný konak domácí výroba vyroba domaciho vajecneho vaječný konak z pudinku vaječný koňak vařený výroba koňaku recept na vaječný koňak recept vaječný końak
Suroviny: mléko, žloutek, cukr, pudink vanilkový, salko, rum
Vaječný koňak 3
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEXO
12 názorů