Zavařené václavky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 462 kJ / 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,84 g |
Tuky | 3,90 g |
Vláknina | 60,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 75,90 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 10. 2012 13:45
Ja dávam len cibuľu, roztok ako na uhorky...václavky v octe sú jednoducho skvelé.
Prvýkrát som skúsila tento rok robiť s nimi aj čalamádu. Sezóna václaviek je v plnom prúde, takže zbieram, zbieram...
Prvýkrát som skúsila tento rok robiť s nimi aj čalamádu. Sezóna václaviek je v plnom prúde, takže zbieram, zbieram...
15. 10. 2012 12:57
PEPA:naopak, cibule tam patří, ale víš co? Ať si to každý zaváří dle své chuti a zvyku ne? Hurááá, mám malinkatý mlaďounký václavečky, aspoň že tak, mŇÁÁÁM už se těšííím
Vašku, u nás se nikdo ještě václavkama neotrávil a to maj naši přes 90 roků ::yes, já vím, žes to myslel s nadsázkou
Vašku, u nás se nikdo ještě václavkama neotrávil a to maj naši přes 90 roků ::yes, já vím, žes to myslel s nadsázkou
15. 10. 2012 12:29
Cibuli nedávat!Dělá to pak ten hnusný šlem na houbičkách.
24. 7. 2012 17:25
Vaclav Fronek: Vašku, keď zaváram, tak len klobúčiky. Ale na polievku používam celé huby, aj s nožičkami. Niet lepšej huby na polievku ako václavky
24. 7. 2012 16:23
Terezko náramně čiré. U nás rostou ne jen na podzim, ale už i nyní.Taky jen hlavičky. Nohy prý se nemají. Trochu je václavka jedovatá, ale ztrácí tu nepříjemnost vařením a trochou času do pojídání. Aspoň 14 dnů. Pak je to OK. I když by se člověk neotrávil, akorát ho to prožene. HI HI. ty máš + bodík 7
23. 7. 2012 19:21
tejaja:Záááávidím ,až zelenám!
23. 7. 2012 18:52
Ahoj, včera jsem zrovna zavářela pravé hřiby ,ale v soli
23. 7. 2012 17:27
nofrona: nerostou Až na jeseň. Ale robila som poriadok s fotkami a receptami a zistila som, že som ten recept na jeseň nevložila. Tak aby som nezabudla, dala som ho hneď. Inak nám rastú václavky priamo na záhrade, keď ideme na záhradu, musíme pomaly za bránkou, lebo by sme ich mohli pošľapať. Tesne za záhradou máme potok a hneď les. Celú spodnú časť záhrady ä zatrávnenú ) nám tienia buky ( les ). Takže je tam aj v lete vlhko a rastú a rastú...
23. 7. 2012 16:03
Mňám václavky mám ráda, hlavně ty malé
A u vás už rostou? Vy se máte, posílám bodík
A u vás už rostou? Vy se máte, posílám bodík
23. 7. 2012 11:20
Já je mám ještě z loňska. Jsou skvělé Stejně, jako Andrea do nich nedávám zeleninu
23. 7. 2012 10:36
tejaja:Teri, já to asi špatně písla, myslela jsem tím, že dávám jen tu cibuli a koření ještě extra navíc , ale jinak tu zeleninu, co dáváš k václavkám dávám ke směsím hub, k těmhle ne, je to o zvyku
23. 7. 2012 10:07
spagetka: Laďka, cibuľa a bobkový list tam je, a nové a čierne korenie obsahuje nakladač
23. 7. 2012 09:27
Já václavky na kyselo s dianakladačem taky miluju, jen dávám cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový list, přidávám i kapku slunečnicového oleje
23. 7. 2012 08:44
Václavky teda u nás rostou až na Václava, dokonce mi obrůstá i smrkový pařez na zahradě,ale taky je mám ráda zavařené, jen do nich nedávám zeleninu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 42 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Václavky jsou houby podzimu. Potřebují důkladně povařit a jsou skvělé do gulášů i k zavařování
Kdo nemá zavařovací hrnec s teploměrem, může zavařovat menší množství sklenic v mikrovlnné troubě
Když začnou růst václavky, tak na ně vyrazíme rovnou s pořádným košíkem. Jenže co si pak počít s velkým úlovkem?
Další recepty
Tématické fráze: václavky vaclavky na kyselo jak zavarit vaclavky zavařené houby na kyselo houby václavky recepty václavka václavky recepty zaváření václavek houby na kyselo zavařené nalev na václavky recept na václavky václavky houby hřib vaclavka zavarene hriby hriby vaclavky václavka smrková recepty jak zavařit hřiby houba václavka zavařování vaclavek jak zavarit houby
Suroviny: houby václavky, paprika čerstvá červená, mrkev, cibule, bobkový list, deko
Zavařené václavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzxR
14 názorů