Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové halušky

Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky jsou levné a rychlé, a zasytí celou rodinu.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava)

23. 7. 2012 15:07

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Nutriční hodnoty

Energie22 115 kJ / 5 286 kcal
Bílkoviny205,73 g
Tuky128,20 g
Vláknina55,50 g
Cholesterol 731 mg
Sodík 3,87 g
Sůl9,78 g
Sacharidy799,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší k jídlu. Podáváme je promíchané s dušeným a ochuceným zelím nebo s brynzou se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás, s čím máte pravé slovenské halušky nejraději.

Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

UnholyKetty UnholyKetty

15. 4. 2024 16:44

Výborné <3 dělala jsem poprvé, z poloviční dávky a povedly se na jedničku :yes:

Gregusa Gregusa

7. 2. 2024 12:26

Ano, halušky se správně dělají jen ze syrových brambor, bez vajíček a určitě né s hladkou moukou, jsou pak oslizlé. A pokud máte čerstvou brynzu, není potřeba ji ředit smetanou. Pokud ji vyndáte včas z lednice aby měla pokojovou teplotu, stačí ji dát přímo na halušky, sama se od horkých halušek roztopí a posypat škvarečky slaniny. Vypadá to na talíři mnohem líp a každý si to pak zamíchá sám.:-K Přikládám foto.:-)

majtinka4ever majtinka4ever

16. 8. 2022 20:19

Naprosto famózní. Dnes jsem je dělala s opečenou slaninou a lepší recept jsem zatím nenašla <3

Janajob Janajob

5. 2. 2022 12:19

Super halušky!

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 2. 2022 08:41

:-)<3 Halušky jsou u nás velmi oblíbené i když je dělám trochu jinak:-K

rybarka007 rybarka007

22. 3. 2021 13:47

Dala jsem napůl polohrubou s hladkou. Víc mouky bych nedávala i když to k tomu konzistencí svádí,byli by však tvrdé. Takhle jsou na skus výborné. Já dnes se slaninou a bryndzou.:yes::-//

zizala zizala (moderátorka)

12. 6. 2013 15:19

ondra: Zkus zavařit jednu halušku a teprve, když je OK, pokračuj. Když se rozvaří, přidej mouku. Tím se vyhneš neúspěchu ;-)

spagetka spagetka

12. 6. 2013 14:46

ondra: ale o tom je vaření, že každý si množství upřesní dle sebe a své chuti. Množství surovin je vždy orientační ;-);-);-);-)

ondra

12. 6. 2013 14:41

no ja si nemůžu pomoct, ale té mouky to teda potřebuje podle mě více. jinak se halušky z části rozvaří. prostě to těsto by mělo mít pevnou konzistenci. pokud je řidší, tak těsto krásně prokape sítem do hrnce aniž by jsme mu pomohli, ale halušky budou rozvařené "mlandry" a né pevné mikroknedlíčky, tak jak je mám rád...

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 7. 2012 22:45

Halušky se dělají na milion způsobů a každý tvrdí, že právě on dělá ty správné. Moje tchýně používala syrové brambory a mouku hrubou,(byla to Slovenka), já dávám polohrubou, každý to dělá jinak. Mi se recept líbí, nejsem schopná posoudit, zda je foto autorovo, protože i já mám na jiných webech své fotky, takže snad to vysvětlí. U mne je to za bod.;-) A vítej Na Topreceptech, Jendo:-K
A Terezko, já vajíčko dávám-podle své slovenské tchýně;-)

tejaja tejaja

23. 7. 2012 20:12

spagetka: Ladka, nokerle sa robia u nás z múky, vajca, vody a soli. Zo zemiakov sú to zásadne halušky.;-)A rozhodne zo surových zemiakov, akonáhle je to z varených zemiakov, nie sú to halušky :-D Z cesta z varených zemiakov môžem urobiť šúľance a pod , ale nie halušky.

spagetka spagetka

23. 7. 2012 20:07

Já bych tam určitě nedávala hladkou mouku. Jinak my tomu říkáme nokrle, šišky apod. Častěji dělám z vařených, ale jde i ze syrových. Se zelím a slaniinou to nemá chybu ;-)

tejaja tejaja

23. 7. 2012 19:57

Halušky sa robia zásadne zo surových zemiakov. A scedia sa vtedy, keď vyplávu na povrch, takže žiadne déle ani několik minut. Ani vajcia do nich netreba. Aj do halušiek s kapustou patrí slanina.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bramborové halušky bramborové halušky recept halušky recept testo na bramborove halusky recept na bramborové halušky recept na halušky halušky z brambor bramborové halušky z vařených brambor halusky z varenych brambor halušky ze syrových brambor halušky z bramborového těsta těsto na halušky bramborové halušky se zelím jednoduché bramborové halušky recept halušky těsto na halušky z brambor halušky bramborové recept bramborové halušky recept na těsto na halušky halusky testo bez brambor

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, brynza, smetana sladká, slanina

TopRecepty.cz

Bramborové halušky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RkGq