Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou

varilamyskakasicku Kuchařka:

Mleté maso 16 názorů

516
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
Nyní v akci
300 g mletého hovězího masa
Nyní v akci
1 větší cibule
Nyní v akci
majoránka
3-4 stroužky prolisovaného česneku
1 PL hořčice
1 zakysaná smetana /nebo bílý jogurt/
1-2 vejce
2 PL škrobové moučky /strouhanka nebo polohrubá mouka/
4-5 PL zmražené barevné zeleniny s kukuřicí
1 sušená nadrcená chilli paprička
pažitka
libeček (jiné bylinky)
vývar (voda)
olej
sůl
pepř
Na náplň:
180 g dobré slaniny
150 g mozzarelly nebo hermelínu
1 červená paprika
zelená nať z jarních cibulek
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, na jemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou, pepřem a bylinkami. Podle hustoty hmoty přisypáváme postupně škrobovou moučku (polohrubou mouku nebo strouhanku). Nakonec přimícháme zmraženou barevnou zeleninu s kukuřicí.

  2. Masovou hmotu mokrou rukou rozprostřeme na vodou pokropenou mikroténovou fólii a rozprostřeme na větší placku. Na povrch placky položíme přes sebe větší plátky slaniny a na ně poklademe kolečka mozzarelly (hermelínu). Posypeme proužky červených paprik a pokrájenou zelenou natí z jarních cibulek.

  3. Připravíme si velký obdélník alobalu, který potřeme olejem (tukem) a sekanou do něj přeneseme. Zabalíme do šišky. Dáme na plech nebo pekáček, podlijeme vývarem (vodou) a pečeme asi 25-30 minut na 180-200°C.

  4. Po této době alobal odstraníme a sekanou dopékáme dalších 30 minut, aby měla hezkou kůrku a byla pěkně zlatavá. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. Výborná je sekaná i studená s chlebem a hořčicí. Můžeme také udělat dvě placky, na jednu polovinu masové placky dáme náplň a pak přikryjeme druhou polovinou masové hmoty (placky) a zabalíme.

Poznámka

Zkusila jsem poprvé recept se smetanou a škrobovou moučkou, sekaná držela pěkně pohromadě, tak jsem si vyzkoušea jinou variantu sekané.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Děkuji za prima receptík :-). Byla to zajímavá sekaná, moc jsme si pochutnali. Jenom mi přišlo už zbytečné přidávat do mletého masa další zeleninu, tak jsem ji vynechala ;-). Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď jenom přidám fotečku ;-).

    Odpovědět

  • Ivana79: děkuji Ivu, to jsi mne moc potěšila Ty i Tvůj přítel;-):-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ivka,tak ja som tvoju sekanú vyskúšala a priateľ ju ohodnotil slovami,že lepšiu sekanú ešte nejedol :-8:-)) Mne tiež veľmi chutila ale keďže som tehotná,ja som si dala s brokolicou a šalátom(ako zdravšiu variantu :-D )a on mal so zemiakovou kašou a nakladanými cibuľkami :-) Pridávam tri fotky a veľký bod :yes::yes:

    Odpovědět

  • Děkuji všem za pěkné komentáře a jsem ráda, že se Vám recept líbil;-):-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: vypadá to jedle;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :yes::yes::-)):-p pěkný rcp

    Odpovědět

  • nofrona: díky Markétko:-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Jana Remkova: díky Jani;-)

    Odpovědět

  • chocolate: děkuji:-K

    Odpovědět

  • tejaja: děkuji, tvůj postup příště zvolím také, je zajímavý, rychlejší, na chleba bezvadné, zelenina se zde jmenuje "Vegetable" a je výborná.:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Moc hezká sekaná Ivanko:yes:, zaslouží bod a uložení.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Ivča, teraz si zabodovala :yes::yes::yes:;-) Tá zelenina je moja krvná skupina, u nás sa predáva pod názvom Trio alebo Maďarská zelenina. Kupujem ju v Metre v 2,5 kg balení a mám ju vždy v mrazáku. Takúto sekanú ako máš robievam, ale zeleninu vmiešam do mäsa a nepečiem ako šišku, ale na pekáči a potom režem na kocky. Ak potrebujem na studený nárez, tak robím malé šúľky, s priemerom asi 7-8 cm, nechám dobre vychladnúť v chladničke a režem na plátky cca 0,5 cm hrubé. Na mise to vyzerá krásne.
    Máš bodík :yes:;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Od pohledu krásné, chuť bude bezvadná:yes:

    Odpovědět

  • Zkusila jsem sekanou takto Ladi, nalákal mne včera Tvůj recept, tak jsem udělala ještě jednu šíšu jinak:-K;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo