Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

29. 9. 2008 21:36

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 264 kJ / 1 258 kcal
Bílkoviny154,70 g
Tuky10,09 g
Vláknina32,34 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,30 g
Sacharidy100,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, ve skle má škrob tendenci se přichytávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Honza77

18. 7. 2021 12:10

Nevím co jsem udělal špatně, ale je to téměř nepoživatelné. Nechutná to ani jako guláš, ani jako dušené hovězí, ani jako hovězí na víně. Má to specifickou chuť, která nás (rodinu) nenadchla.:-(( Líbila se mi ta časová nenáročnost a žádný tuk, ale takhle už opravdu ne.

Petrag

10. 9. 2017 16:51

Omáčka byla super, přidala jsem hrášek ještě i s kukuřicí a mrkvičkama. Jen to maso bylo tuhý, nevím proč? Jestli to bylo masem nebo čím.. Pekla jsem dle návodu 100 + 30 minut ( tady teda asi trochu dýl ) . Uvažuju že příště to zkusím v papiňáku.

miroslav

8. 11. 2015 20:28

Já bych to vařil v Římskem hrnci a taky jsem to vařil je pravda že se to nemusí hlídat a je vinikající Dobrou chut.M.N. :)

petrbi

18. 10. 2015 13:09

Skvělé dnešní oběd, všichni jsme si pochutali...:yes:

Karlos

5. 2. 2011 21:18

Já v troubě vařím i polévku. Zítra budu dělat znojemskou, samozřejmě také v troubě. \"Troubovaté\" vaření je supr.

BARRINEK

11. 8. 2010 18:08

:yes::-KZajímavý nápad zkusím prosadit doma.:-K:yes:

Lusinda79

9. 2. 2010 14:50

Zus pokud použijete 1 a půl bujon kostky např.Mamitta nebo mnou doporučovaný Wurzl, tak tam máte pouze stopové množství tuku.Všichni snad pochopili, že je myšleno bez přidaného tuku.

zus

9. 2. 2010 14:47

napůl souhlasím s kuchařoic, protože pokud použijeme "bez tuku", nemohl by tam být např. bujón, který má průměrně 40g tuku. není tam sice "tuk" sám o sobě ale i např. v kečupu tuk je (je však zase pravda, že je ho tam 1 lžíce):-)

michsamant michsamant

4. 2. 2010 09:53

:-p:yes:vyborny recept...jedlo bez hlidani ma momentalne pre mna velku cenu,ked treba "hlidat" niekoho ineho :-D , okrem toho hribky, maso..nasa oblubena kombinacia,len ja vymenim to hovadzie za nejake ine ;-) ukladama a davam bodik

samouk

24. 1. 2010 00:08

Ale Kuchařoic má v podstatě pravdu,bohužel jsme zpohodlněli, máme málo času,peněz na nákup kvalitních potravin,které se tu navíc v marketech ani neprodávají.Proto používáme chemii,mraženou nebo konzervovanou zeleninu atd. Lepší už to ale asi nebude.

thomassinno thomassinno

23. 1. 2010 23:08

kuchařoic (neregistrovaný/á)
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality :yes:

Lusinda79

23. 1. 2010 23:07

:-D

kuchařoic

23. 1. 2010 22:52

Jakékoli recepty s bujóny tj. masoxy, konzervovanými zeleninami, gulášovými kořeními a kečupy je jsou jen variace na tragédii školních jídelen. Když to všechno vyhodíte a nahradíte čerstvou zeleninou a místo masoxů dáte hovězí nebo kuřecí vývar, tak nejen že prospějete svému zdraví (glutaman v masoxech, přečtěte si z čeho se to svinstvo vyrábí), ale dospějete ke skutečnému kouzlu. Maso má totiž samo o sobě vůni a chuť, kterou tyhle umělé hmoty jenom ničí. Pak mám výhradu k zelenině a žampiony dohromady. Prostě takový bohatší východoněmecký eintopf. Pf..

Pitaya

31. 10. 2009 19:21

bylo to doprý, akorát mě tam neseděl ten kečup

Lusinda79

7. 10. 2008 14:38

Zizalo jsem moc ráda, že si rodinka pochutnala a díky za jedničku:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dusene hovezi pečené hovězí v troubě hovězí maso v troubě recepty rychlé žezy hovězí zadní recept hovězí zadní recepty pečené hovězí maso v troube hovězí pečené v troubě gulas v troube hovězí kližka hovězí gulas v troube dušené hovězí maso hovězí zadní dušené hovězí kližka recepty recepty bez tuku dusene hovezi zadni recepty hovezí maso zadní dušení masa v troubě hovězí dušené hovězí kližka recept

Suroviny: hovězí zadní, cibule, solamyl, paprika sušená sladká, koření gulášové, česnek, kečup sladký, bujón hovězí, bujón houbový, hrášek mražený, žampióny, pepř mletý, víno červené, voda

TopRecepty.cz

Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73y8