Halušky s bryndzou

Semy.cz Kuchařka:

Bramborová jídla 16 názorů

Halušky
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

Brambory
Nyní v akci
Hrubá mouka
2 vajíčka
Nyní v akci
Sůl
Trochu vody
Slanina
Brynza
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme na jemno.

  2. Přidáme hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody a uděláme polohusté těsto.

  3. Vodu přivedeme k varu, osolíme a při opětovném varu naházíme halušky skrz speciální síto (voda musí vřít!!!)

  4. Necháme povařit a když budou halušky hotové tak je slijeme.

  5. Opečeme slaninu nakrájenou nadrobno a omastek ze slaniny nalijeme do halušek.

  6. Přidáme bryndzu a promícháme a dosolíme dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Halušky s bryndzou

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Marti, taky na ně došlo. Dovolím si přidat ti foto;-) a plusík. Nějak nedopatřením jsem zapoměla:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Janka ďakujem:-D:-D
    Dášenka, bez vajca a z polohrubej múky.;-) Od vajíčka sú dosť pevné. Pozri na môj recept http://www.toprecepty.cz/recept/1882-halusky-s-tva... . Urobíš rovnako, len pridáš namiesto tvarohu rozdrobenú bryndzu a poleješ rozpraženou slaninou. Môžeš preliať aj trochou kyslej smotany. Ak teda máš chuť sa naň pozrieť:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Dášo, tady na halušky asi nejlepší tejaja, ale každý má jinou chuť, je to asi krajem, co já vím. Tak buď si zadej do vyhledavače halušky a vyjede ti dost receptů, ze kterých si určitě vybereš anebo třeba zkus tady tyhlehttp://www.toprecepty.cz/recept/3030-halusky-s-hla.... Někde se vajíčko dává, někde ne;-)

    Odpovědět

  • dáša ---- medasa@seznam.cz dáša ---- medasa@seznam.cz(neregistrovaný)

    no,tak to vám teda děkuji,jak je mám teda udělat???s vejcem?nebo bez??jedla jsem je před 5 lety a strašně mi chutnaly.Zítra je chci uvařit,brynzu už mám!ted jsem z toho jelen,chci je mít ,tak jak je znášaám,jak to mám udělat???prosím dobrou duši o radu.díky Dáša Jičín;-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    pipre, v reštaurácii nejde ani tak o zvyk ako o šetrenie;-):-D Inak halušky robím vždy z polohrubej múky a bez vajíčka. Z hladkej sú príliš mäkké, z hrubej príliš tvrdé. Ale je to vec zvyku, kto má aké radšej:-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já také dělám halušky jen z brambor a hl. mouky, ale viděla jsem pořad v televizi, kdy tam někdo přidával vejce a uváděl to jako recept ze Slovenska. Já to zkusila, ale halušky byly tužší. Poprvé vidím, že se dají dělat i z hrubé mouky. Vyzkouším. Na Slovensku v restauraci jsem jedla vynikající halušky, ale brynza byla dost řídká, podle číšníka trochu ředěná šlehačkou. Takže co kraj,to jiný zvyk. Bodík dávám :-)

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Ercicka, k haluškám do vařící vody přilíváte vodu studenou nebo horkou?

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    no tak my robievame halusky bez vajca (zemiaky+muka)! to vajce uplne zmeni chut.... vajcia ale davame do nokrli (muka+vajcia+voda alebo mlieko)... a varime ich tak, za najprv sa voda speni, premiesam, dolejem trochu vody a vyberam az pri druhom zovreti :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ano, halušky jsou nenahraditelná dobrůtka, já je můžu vždy a všude:-p. To vejce-nevejce ap. to je opravdu zvyk toho či onoho kraje. Je to jako s jinými jídly, které se i jinak jmenují a je to totéž, třeba cmunda,bramborák,toč,báč...a co já vím ještě, ovšem halušky jsou všude halušky, byť se malinko rozchází v ingredienci.;-):-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Semy, k haluškám musíš mať silný citový vzťah;-):-D:-D Je to niečo, čo sa nedá nahradiť, a je jedno či s tvarohom, hlávkovou alebo kyslou kapustou, bryndzou...predáva sa to u nás už mnoho generácií a je to bomba:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Semy.cz Semy.cz(autor receptu)

    Já mám k haluškám skoro citový vztah...učila mě je dělat moje tchýně když se dozvěděla že se budeme brát s jejím synem...:-)...;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    lenka má pravdu, vajíčko sa do halušiek, teda ozaj halušiek ( strapačiek ), nie nokov, nedáva a halušky netreba povariť, akonáhle vyplávu na povrch, treba ich scediť, sú hotové:-S

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jasně, Martino, moje děcka se po nich dodnes mohou umlátit a už jsou oba dospělí a je jim úplně šuma-fuk, jestli jsou v nich brambory, nebo vajíčko. Halušky rozhodně mohou jíst ke všemu, snad i ke špenátu:-)):-D

    Odpovědět

  • Semy.cz Semy.cz(autor receptu)

    Jani vidím to úplně stejně.....já mám tento recept od mojí tchýně, která ho takhle dělá celý život. Je z Košic.....důležité přece je že jsou tááák výborné :-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Lenko, tak to je věc názoru a jak říká tejaja i kraje. Někdo dává, někdo ne. Pravda bude někde jinde, ale myslím, že nějaké normy na halušky snad ani nejsou. Kdysi jsem dělala tzv halušky jen z mouky a vody, dnes přidávám brambory a vajíčko, ale někdo dělá jen mouku, vodu a vajíčko. Někdo tomu říká noky, někdo halušky.Ale vlastně je to jen příloha, kterou každý dělá holt jinak, podle toho, jak mu vyhovuje a jaké suroviny má zrovna po ruce.;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo