jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

Halušky s bryndzou

Halušky s bryndzou
Halušky
nahoru
Halušky s bryndzou Halušky s bryndzou Halušky s bryndzou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook

Kategorie receptu Kategorie receptu:

Bramborová jídla

Suroviny:

Brambory
Hrubá mouka
2 vajíčka
Sůl
Trochu vody
Slanina
Brynza

Postup přípravy receptu

Syrové brambory nastrouhat najemno.

přidat hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody.

Udělat polohusté těsto.

Vodu přivést k varu, osolit a při opětovném varu naházet halušky skrz speciální síto (voda musí vřít!!!)

Nechat povařit a když budou halušky hotové tak je slít.

Opéct slaninu nakrájenou nadrobno a omastek ze slaniny nalít do halušek.

Přidat bryndzu a promíchat.

Dosolit dle chuti

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Halušky s bryndzou"

vloženo: 27.03.2013 13:29:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marti, taky na ně došlo. Dovolím si přidat ti fotosmajlik a plusík. Nějak nedopatřením jsem zapomělasmajlik

autor: tejaja
vloženo: 20.05.2009 07:10:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janka ďakujemsmajliksmajlik
Dášenka, bez vajca a z polohrubej múky.smajlik Od vajíčka sú dosť pevné. Pozri na môj recept http://www.toprecepty.cz/recept/1882-halusky-s-tva... . Urobíš rovnako, len pridáš namiesto tvarohu rozdrobenú bryndzu a poleješ rozpraženou slaninou. Môžeš preliať aj trochou kyslej smotany. Ak teda máš chuť sa naň pozrieťsmajliksmajlik

vloženo: 19.05.2009 17:59:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dášo, tady na halušky asi nejlepší tejaja, ale každý má jinou chuť, je to asi krajem, co já vím. Tak buď si zadej do vyhledavače halušky a vyjede ti dost receptů, ze kterých si určitě vybereš anebo třeba zkus tady tyhlehttp://www.toprecepty.cz/recept/3030-halusky-s-hla.... Někde se vajíčko dává, někde nesmajlik

autor: dáša ---- medasa@seznam.cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 17:51:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no,tak to vám teda děkuji,jak je mám teda udělat???s vejcem?nebo bez??jedla jsem je před 5 lety a strašně mi chutnaly.Zítra je chci uvařit,brynzu už mám!ted jsem z toho jelen,chci je mít ,tak jak je znášaám,jak to mám udělat???prosím dobrou duši o radu.díky Dáša Jičínsmajlik

autor: tejaja
vloženo: 14.04.2009 11:44:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pipre, v reštaurácii nejde ani tak o zvyk ako o šetreniesmajliksmajlik Inak halušky robím vždy z polohrubej múky a bez vajíčka. Z hladkej sú príliš mäkké, z hrubej príliš tvrdé. Ale je to vec zvyku, kto má aké radšejsmajlik

autor: pipre
vloženo: 14.04.2009 08:57:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já také dělám halušky jen z brambor a hl. mouky, ale viděla jsem pořad v televizi, kdy tam někdo přidával vejce a uváděl to jako recept ze Slovenska. Já to zkusila, ale halušky byly tužší. Poprvé vidím, že se dají dělat i z hrubé mouky. Vyzkouším. Na Slovensku v restauraci jsem jedla vynikající halušky, ale brynza byla dost řídká, podle číšníka trochu ředěná šlehačkou. Takže co kraj,to jiný zvyk. Bodík dávám smajlik

autor: Drobenka
vloženo: 27.03.2009 13:19:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ercicka, k haluškám do vařící vody přilíváte vodu studenou nebo horkou?

autor: ercicka
vloženo: 27.03.2009 10:35:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no tak my robievame halusky bez vajca (zemiaky+muka)! to vajce uplne zmeni chut.... vajcia ale davame do nokrli (muka+vajcia+voda alebo mlieko)... a varime ich tak, za najprv sa voda speni, premiesam, dolejem trochu vody a vyberam az pri druhom zovreti smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.03.2009 09:42:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, halušky jsou nenahraditelná dobrůtka, já je můžu vždy a všudesmajlik. To vejce-nevejce ap. to je opravdu zvyk toho či onoho kraje. Je to jako s jinými jídly, které se i jinak jmenují a je to totéž, třeba cmunda,bramborák,toč,báč...a co já vím ještě, ovšem halušky jsou všude halušky, byť se malinko rozchází v ingredienci.smajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 27.03.2009 09:33:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Semy, k haluškám musíš mať silný citový vzťahsmajliksmajliksmajlik Je to niečo, čo sa nedá nahradiť, a je jedno či s tvarohom, hlávkovou alebo kyslou kapustou, bryndzou...predáva sa to u nás už mnoho generácií a je to bombasmajliksmajliksmajlik

autor: Semy.cz
vloženo: 27.03.2009 09:29:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já mám k haluškám skoro citový vztah...učila mě je dělat moje tchýně když se dozvěděla že se budeme brát s jejím synem...smajlik...smajlik

autor: tejaja
vloženo: 27.03.2009 09:27:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenka má pravdu, vajíčko sa do halušiek, teda ozaj halušiek ( strapačiek ), nie nokov, nedáva a halušky netreba povariť, akonáhle vyplávu na povrch, treba ich scediť, sú hotovésmajlik

vloženo: 27.03.2009 09:11:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jasně, Martino, moje děcka se po nich dodnes mohou umlátit a už jsou oba dospělí a je jim úplně šuma-fuk, jestli jsou v nich brambory, nebo vajíčko. Halušky rozhodně mohou jíst ke všemu, snad i ke špenátusmajliksmajlik

autor: Semy.cz
vloženo: 27.03.2009 09:09:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani vidím to úplně stejně.....já mám tento recept od mojí tchýně, která ho takhle dělá celý život. Je z Košic.....důležité přece je že jsou tááák výborné smajlik

vloženo: 27.03.2009 09:07:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenko, tak to je věc názoru a jak říká tejaja i kraje. Někdo dává, někdo ne. Pravda bude někde jinde, ale myslím, že nějaké normy na halušky snad ani nejsou. Kdysi jsem dělala tzv halušky jen z mouky a vody, dnes přidávám brambory a vajíčko, ale někdo dělá jen mouku, vodu a vajíčko. Někdo tomu říká noky, někdo halušky.Ale vlastně je to jen příloha, kterou každý dělá holt jinak, podle toho, jak mu vyhovuje a jaké suroviny má zrovna po ruce.smajlik

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2009 07:48:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vajičkosmajlik!!! do pravých halušek s bryndzou se vajičko nikdy nedáva.


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recept halušky s bryndzou slovenské halušky s bryndzou halusky z mouky recept vynikající halušky recept na halusky halušky halušky s mouky bryntza na halušky jak udelat halusky halušky s bryndzou a slaninou bramborové halušky s brynzou halušky z mouky halušky bez brambor recept halušky hrubá mouka nejlepší bramborové halušky halušky recept bryndza na halusky jak delat halusky jak se delaji halusky bryndzové halušky recept halušky mouka halusky bryndza recept na halušky bez brambor recept na halusky s bryndzou halušky recept bez brambor halusky s brindzou nejlepší halušky halušky z hrubé mouky halušky z bryndzou recepty bryndza halušky bez brambor bramborové halušky recept bramborove halušky bryndza recept bramborové halušky s bryndzou halusky jen z mouky halušky s bryndzou recept halušky s brynzou recept recepty s bryndzou bryndza recepty halušky s bryndzou halušky ne z brambor



Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz