Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový ořez na bylinkách

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

30. 7. 2012 21:26

Suroviny

Porce: 4-6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 580 kJ / 2 290 kcal
Bílkoviny169,38 g
Tuky150,73 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 10,13 g
Sůl25,00 g
Sacharidy60,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ořez je sám o sobě bezvadné maso a proto si nezaslouží nějak ho moc překořeňovat, ovšem bylinky, ty tu chuť masa jen podtrhnou. Podávala jsem předvařené a upečené, napůl rozkrojené brambory i se slupkou. Masíko bylo po upečení krásně křehoučké!

Dělala jsem pro nás dva z kila masa aby zbylo na zítra a měli jsme co dělat, abychom to nesnědli všechno, jak moc nám to chutnalo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

radekhk radekhk

23. 7. 2022 13:24

Vepřový ořez je top...maso z celého prasete od kéjty až po hlavu zpravidla kousky co někde vadily,nebo vznikly krájením....dělávaly se na zabijačce jako takový vepřový "guláš" bez papriky,vše se dusilo na cibuli-česneku,osolené,opepřené,kmínované...někdo dával i po kousku vnitřností.....vydusilo se na tuk a podávalo s hromadou syrové cibule a chlebem přimo na zabíjačce,ale klidně si ho můžete udělat kdykoliv doma,když narazíte na polotovar....co zbyde je ideální pomlet i s cibulí a sádlem které se vyškvaří,přidat podle chuti hořčici a vznikne tak velmi dobrá masová pomazánka na chleba a s okurkou ... nebo podle dnešní mody,natrhat vidličkama maso a smíchat se sosem co zbyl,opět hoořčicí a třeba trochou sádla,nebo bbq omáčkou...pak nandat mezi housku s ´nějakou zeleninou a bašta na výlet jak dělaná

elsancho

6. 6. 2013 17:42

:-Dááááá děkuji za vysvětleni,vepřový ořez mne taktéž ještě v životě nepotkal...:-D

Bibinka Bibinka

14. 8. 2012 12:17

Markéta:Markétko, vepřový ořez jsou kousky masa, které se ořežou od kostí, když se maso vykosťuje-vždycky na kostích něco zbyde,tak se to prodává v marketech, konkrétně v Kaflandu a nemají ho vžycky, je totiž levnější (ca o 20,-Kč na kile;-)) Jinak si ho můžeš udělat doma, že ořežeš kousky z jakéhokoliv vepřového masa, nebo, když si vykosťuješ maso......stačí:-?
od kosti je totiž maso nejchutnější:-p

Markéta

14. 8. 2012 11:28

Promiňte, že se ptám, ale co je "vepřový ořez" já se s tímhle termínem setkávám poprvé.
:-8

Bibinka Bibinka

10. 8. 2012 18:12

Anneetta: Anneetto, děkuji za chválu a zároveň tě vítám v naší Topkové rodině-ať se ti tady líbí:yes:;-)

Anneetta Anneetta

10. 8. 2012 17:55

Dobrý den, děkuji za recept, je výborný. Dnes jsou zkoušela a nemá chybu. Uděluji bodík a přidávám k oblíbeným receptům.:yes:

Bibinka Bibinka

8. 8. 2012 22:16

Tom Beyk: Tome, moje taky, já jsem úplná "masařka":-D

Tom Beyk Tom Beyk

8. 8. 2012 21:43

To je moje krevní skupina.:-p:-)):yes:

Dana61

8. 8. 2012 14:01

nóó a tohle mi uteklo a přitom taková dobrota:yes::-D nedávám česnek ale dávám to pálidlo:-D

Bahula Bahula

5. 8. 2012 19:31

:-):yes:+

jarka skrobakova

31. 7. 2012 19:52

krásná bašta:yes::yes::-p:-p:-p:-))

suslajda suslajda

31. 7. 2012 18:48

Jani nádhera bylinky používám hodně a to masenko:-p:-p:yes::yes:+22

Bibinka Bibinka

31. 7. 2012 16:22

BILKOVAI:Ivetko, tak to jsme na tom úúúplně stejně, my jsme také děsní masožravci;-):-D

BILKOVAI BILKOVAI

31. 7. 2012 15:48

Bibi, my jsme masožravci a při pohledu na tuto nádheru nestačím polykat:-p:-*:yes:

maris maris

31. 7. 2012 15:22

Bibinko, to se to krásně vaří, když je léto :-)! Já tady mám taky hodně bylinek a moc mě baví je používat:-). Máš to:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový ořez vepřový orez recept vepřový ořez recepty hovězí ořez vepřové maso na bylinkách pečený vepřový ořez pečeny ca pečený ořez hovězí ořez recepty veprove kousky na bylinkach vepřový ořez - recepty hovězí ořez recept vepřový ořez pečený ořezy z lososa bylinky na vepřové maso vepřové ořezy kureci orez recept ořez masa co je vepřový ořez vepřové na bylinkách

Suroviny: ořez vepřový, olej olivový, cibule, česnek, libeček, nať celerová, pažitka, petrželka, majoránka, koření oregáno, tymián, sůl, solamyl, bylinky

TopRecepty.cz

Pečený vepřový ořez na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gzly