Nové brambory, zapečené v okořeněné zakysané smetaně

varilamyskakasicku Kuchařka:

Bramborová jídla 36 názorů

524
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Suroviny

1 kg nových brambor
350 ml zakysané smetany /smetanového jogurtu/
Nyní v akci
1-2 PL másla
Nyní v akci
2 cm strouhaného zázvoru /nebo 4 stroužky prolisovaného česneku /
40 g jemně strouhaného sýra parmazánu
sůl
čerstvý mletý pepř
špetka muškátového květu
petrželka /pažitka/ na ozdobu
+ můžeme přidat do ještě 1 ČL oblíbeného koření:
gyros
houbové koření apod.
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky brambor.

  2. Prolisovaný česnek, nebo nastrouhaný zázvor, sůl, muškátový květ a mletý pepř se solí (nebo ještě i jiné koření) zamícháme do zakysané smetany.

  3. Touto směsí brambory zalijeme a pečeme cca 35 minut ve vyhřáté troubě dorůžova. Krátce před dopečením posypeme jemně nastrouhaným sýrem nebo parmazánem a dopečeme. Petrželku nasekáme nadrobno a upečené brambory ozdobíme.

Poznámka

Brambory při pečení krásně voní a jsou moc dobré a křehké, koření si každý dá podle své fantazie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nové brambory, zapečené v okořeněné zakysané smetaně

  • Petak Petak

    výborné díky za inspiraci

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    verushka: To si někdo žije,že má domácí,já všude cpu ten "šikmooký" a pořád všichni nadávají " dala jsi tam málo česneku", proč na nás šetříš ? Takže nedělám nic jiného než,že loupu česnek!:-O:-S

    Odpovědět

  • verushka verushka

    Výborné, dneska jsem vařila a chválila i babička. Jen jsem dala trochu moc česneku, dala jsem 4 menší stroužky (domácí) a asi máme nějaký silnější česnek nebo co :-D Ale jsme česnekoví, takže to ani moc nevadilo :yes: Dávám dalšího bodíka.

    Odpovědět

  • Díky všem za kladné ohlasy:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Myško,krásných 20 za dobrotu:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    varilamyskakasicku::-p já taky ochutnávala, takže mi to ani nevadilo, ale myslím, že budu mít problém s termostatem u trouby, že 200 moc nebere. Ale nic to nemění na tom, že to bylo moc dobré a zcela jistě to nebylo naposledy.:-K

    Odpovědět

  • Olinka5555: Oli, já peču brambory pokaždé na 180-200 stupňů po dobu 35-40 minut, záleží, jak silné ty plátky jsou, někdy jsou měkké, ale někdy přidám také pár minutek, ale taky je ochutnávám průběžně:-p:-K

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    varilamyskakasicku: Ivi, dneska jsem je dělala, místo zázvoru jsem dala česnek a moc jsme si pochutnali:-K - ani jsem je nestihla vyfotit. Ale pekla jsem je déle, dala jsem horkovzduch na 200 a pořád byly, mršky, syrové, nakonec jsem pekla déle jak hodinu. Na kolik jsi je pekla Ty?????

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    varilamyskakasicku:Chutnalo a moc, díky za recept:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jejda, to jsi moc hodná, to vypadá bezvadně a úžasňácky;-):-p:-
    snad chutnalo:-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Hotovo a pochvalu posílám:-!
    Trošku jsem si to upravila;-), foto přidané.;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Ivčo jdu nato;-), těším se:-D:-D

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    varilamyskakasicku:určitě ne, veterinář říkal, že sem tam jogurt nebo tvaroh myšákům špatně neudělá, takže velká zakysanka děleno třemi není zas taková nálož:-) a myslím, že se na páníčka určitě nezlobili.
    Brambůrky budou zítra, už se těším.:-K

    Odpovědět

  • Olinka5555::-D:-D:-)) snad jim neublíží, těm pejskům;-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Veronika.Hrozna: Obávám se, že příbuzných je většina domáností, ale přece jenom sežrat 400 ml zakysanky je docela výkon, ale myslím, že u akce pomáhali naši dva labradoři.;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo